Kaag kan alles!

Minister van Financiën Kaag (D66) blijkt – bij nader inzien – een financieel genie en dat is goed nieuws voor Nederland, die met deze Minister stevig in aanzien heeft gewonnen. Of niet natuurlijk…

Gisteren bracht RTL Z het nieuws dat Kaag op geniale wijze “de fout was ingegaan” met regels omtrent witwassen en belastingontwijking. De regels, die mede door haar zijn opgesteld op grond van D66-voorstellen, zijn sinds dit jaar bedoeld om bedrijven en stichtingen eerlijk de financiële belanghebbende op te laten geven. Deze eigenaar, de zogenoemde UBO (ultimate beneficial owner), moet bekend zijn voor bijvoorbeeld banken en toezichthouders. Dat is om witwassen en belastingontduiking tegen te gaan.

Onze Minister met links een lakei.

Voordat Kaag minister werd, bracht ze haar (niet onaanzienlijke) zakelijke en financiële belangen, waaronder een effectenportefeuille en enkele stapels stenen (met balken erdoor om de rotzooi bij elkaar te houden), in een stichting onder. Dat is verplicht, zodat zij – zolang ze minister is – daar geen zeggenschap over heeft. Deze verplichting zou dan belangenconflicten moeten tegengaan. Voor de stichting van Kaag staan drie onafhankelijke bestuurders geregistreerd als belanghebbende en Kaag zelf niet. Precies daarin schuilt het financiële en rechtskundige genie van onze Minister van Financiën; zorg dat je bovenop de centen zit, maar dan wel zo dat het plebs daar niets van in de gaten heeft. Zo hoort het; dat zijn daden die zich kunnen meten met de prestaties van de VOC!De verschrikkelijke PVV

Helaas liet de woordvoerder financiën van de verschrikkelijke PVV (Tony van Dijck) zich weer eens op racistische (Minister Kaag (D66) is blond), xenofobe, rechts-radicale, onheuse, stigmatiserende, laatdunkende, ophitsende (tientallen hondenfluitjes), nazistische, onbeschofte, denigrerende en reltechnisch optimale wijze uit over de Minister (D66). Dat is niet lief en in deze casus op geen enkele wijze een bijdrage aan de verstandhoudingen met het volk zoals Minister Kaag (D66) die voorstaat. (!) De Minister (D66) immers, heeft volmaakt niets gedaan. Zij heeft zelfs niet bij de notaris gezegd dat zijzelf als Minister van Financiën (D66) verantwoordelijk was voor de wijziging van de regelgeving.

Pas wanneer zij de notaris actief, uitdrukkelijk en bij herhaling op de hoogte zou hebben gebracht van haar zwijgen, pas dan zou de kritiek van Van Dijck stand kunnen houden. Zulks is in deze echter totaal niet aan de orde. Bovendien eet iedere patatbakker wel eens een kroketje van de zaak.

Ik besluit mijn waarderingsschrift met een gebed;

Wees gegroet, Sigrid, vol van genade,
De Heer is met U,
Gij zijt de gezegende onder de vrouwen, en
Gezegend is de poen, de vrucht van Uw schoot. (Nog verder uitzoeken / TN)
Heilige Sigrid, Moeder van D66,
Bid voor ons zondaars,
Nu en in het uur van onze financiële dood,
Amen
.”

Mens, ga koken. (of probeer het tenminste)


Ton Nijhof. Foto: Sjef Prins / APA

Ton Nijhof (1956) is zelfstandig dwarsdenker, voorzitter van Stg. De Nieuwe Zuil, politiek voslagen incorrect en auteur van o.m. ‘De Afrekening – Kroniek van een getergd volk‘ en redacteur van ‘Tegen de Tribalisering – De terugkeer van de stammencultuur in de moderne wereld‘. Daarnaast publiceert hij regelmatig op diverse websites, in het bijzonder op DeNieuweZuil en Sta-Pal / OSL-StaVast.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
1 jaar geleden

Geachte heer Nijhof, hoezo vooruitziende blik? Mijn brief aan mevrouw Hemke Falsema.

Met vriendelijke groet,
Paul Quekel, 78 jaar met alleen AOW

Citaat van 2004 uit eigen werk: http://www.sdnl.nl/quekel-halsema.htm
“Conclusie:
Altijd gaat de elite in Nederland maar verder op de kwalijke gevolgen en nooit met de aanpak van de oorzaken, want pas op in de openbaarheid gekomen gevolgen wordt verbijsterd, bezorgd en onthutst gereageerd door de 225 verantwoordelijken in Eerste en Tweede Kamer.

Laat staan dat er een daadwerkelijke aanpak komt om de schuldigen van de vele miljarden kostende oorzaken te vervolgen en te bestraffen. 

Een pluk ze wetgeving voor veroorzakers? Die zitten bij de Wereld Bank, of zijn Minister van Staat, of hebben vele dikbetaalde commissarissen functies, of zijn als volstrekt losgeslagen over hun eigen gelijk zoals “wie zal dat betalen, zoete lieve Gerritje, dat gaat naar Europa toe zoete lieve meid?”.

Uiteindelijk bepalen de omroepen en de pers hoever de politiek met rotzooien kan gaan. Stellen zij de grens aan liegen en bedriegen, dan houdt dit en het misbruik van macht vanzelf op.

1 jaar geleden

Geachte heer Nijhof,

Prachtige analyse en gebed.

Mijn gedichtje zou ook mevrouw Kaag tot inzicht kunnen brengen dat elitaire prietpraat het altijd aflegt tegen echte vriendschappen en vergeving.

Mijn gedichtje:
“Ware vriendschap is een groot goed, maar even zeldzaam als het duurste metaal, zilver, goud en platina, zoals ook het kostbare Amber en Elp. Vriendschap, het is de parel in je leven. Deze vriendschappen moet je koesteren en als zaadjes laten groeien in de vruchtbare grond van je gevoel. Laat ware vriendschap en liefde nooit omslaan in haat, want dan verlies je een groot gedeelte van jezelf, totdat (wederzijdse) vergeving de wonden heelt van de verloren vriendschap en liefde. Je weer geluk toelaat in je leven, gericht op een blije en succesvolle toekomst met en voor iedereen waar je van houdt. Laat de zon schijnen in je leven en de vriendschappen verwarmen, want pas bij vergeving kun je weer naar de toekomst kijken en nieuw geluk toelaten”. PQ.

Tevens een brief aan mevrouw S. Kaag waarop natuurlijk geen enkele reactie kwam: http://www.sdnl.nl/pdf/dag-sigrid-kaag.pdf

CITAAT hieruit:
Dag Sigrid Kaag
Minister van Financiën, gefeliciteerd met de grote geldontwaarding van de Staatsschuld.

Zoals in mijn onderstaande analyse van de inflatie op spaarsaldi is weergegeven, blijkt dat u als minister van Financiën de grootste profiteur bent van alle spaarpot-
beheerders.

U weet, dat net als bij andere beleggers innominale waarden, dat grote effecten zijn opgetreden bij iedereen die geen mogelijkheid heeft die te ontwijken. Inflatie is een kracht die voor iedereen met een positief saldo op de bankrekening, dat de koopkracht daarvan in de afgelopen vier jaar met ca. 30 procent is afgenomen, terwijl de getallen van diens besparingen gelijk zijn
gebleven.

In de winkel zijn de prijzen stijl omhoog opgelopen, maar de koopkracht van elk nominaal gespaarde saldo juist niet. Ik vraag mij af of ook Geert Wilders u dit fantastische voordeel wil gunnen, waarbij ik vermoed dat hij toch wat kritische aspecten naar voren zal brengen.

Goedemorgen nieuwsgierige slachtoffer van de crisis.Zoals je ziet in de foto hiernaast loop ik net als Diogenes van Sinope 400 jaar voor Christus over de
markt met een brandende lantaarn, met het doel om
een wijs mens te vinden.

Daarom heb ik wat vragen die ik graag beantwoord wil hebben. Maar dan voor de situatie in de huidige tijd. Iedereen lijdt onder de prijsstijgingen in de winkel en op de markt, waarvan journalisten en politici zeggen dat dit de schuld is van hoge inflatie. Om te weten wat inflatie is moet je wel eerst kennis van zaken hebben
over het ontstaan van geld en wie dat voor ons maakt. Ik verwijs dan maar naar enkele websites die licht in de duisternis kunnen werpen http://www.sdnl.nl/geld.htm en http://www.sdnl.nl/ronde-tafelgesprek.htm en ook: http://www.sdnl.nl/henk-bor.htm“. Einde citaat.