Bruls treedt buiten zijn oevers

Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen zegt een betere uitleg van Den Haag te verwachten omtrent de asielwet. “Ik mis leiderschap” zei Bruls in het radioprogramma ‘Sven op 1’. Daarmee treedt Bruls compleet “buiten zijn oevers”.

Hubert Bruls begon zijn loopbaan bij ambtenarenvakbond NOVON/ABVAKABO en is vanaf 1986 lid van het CDA. Hij werd in 1999 wethouder in Nijmegen en was van mei 2002 tot oktober 2005 Tweede Kamerlid voor het CDA (op grond van 676 stemmen…) en op 1 oktober 2005 werd hij benoemd tot burgemeester van Venlo en op 21 mei 2012 benoemd tot burgemeester van Nijmegen. In oktober 2016 werd hij voorzitter van het landelijke Veiligheidsberaad, waar de voorzitters van de 25 veiligheidsregio’s inzitten.

Burgemeester Bruls van Nijmegen. Afb: Havang – Wikimedia-wcommons

Hubert Bruls kortom, hangt al een leven lang aan het staatsinfuus en weet van het echte leven net zoveel als een koe van kruisraketten.

Een veiligheidsregio is een samenwerkingsverband van de hulpverleningsdiensten op basis van de Wet gemeenschappelijke regelingen en de wet Veiligheidsregio’s, ten behoeve van fysieke veiligheid van de burgers. Een veiligheidsregio ordent de uitvoering van taken op het terrein van brandweerzorg, rampen- en crisisbeheersing en aansluitend de geneeskundige hulpverlening, openbare orde en veiligheid. Veiligheidsregio’s zijn er om rampen aan te pakken. Wat de asielwet met een regionale ramp heeft te maken is bij gemeenten met een AZC binnen de grenzen wel duidelijk. Maar dat is een taak van de AZC’s en als die niet goed functioneert dan is dat een zaak waar Bruls c.s. totaal niets mee hebben te maken.

Wat nu gebeurt is dat deze ongekozen burgemeester en voorzitter van de veiligheidsregio’s zich van een stuk democratie meester wil maken en zelfstandig besluiten wil afdwingen die in de Staten Generaal nog onvoldoende zijn besproken. Zo iemand noemen we dus een anti-democraat. En wel helemaal als die ene keer dat er dan wel op hem gestemd kon worden, de beste man niet verder kwam dan 676 stemmen. Hubert Bruls heeft nooit een solide achterban in het electoraat kunnen vormen en zelfs het CDA had het na drie jaar wel gezien: “afvoeren en maak hem in vredesnaam dan maar burgemeester”.

De veiligheidsregio Gelderland doet er goed aan om tenminste Hubert Bruls binnen de oevers te houden en de Minister van Binnenlandse Zaken moet eens stevig met hem in gesprek. De mensen zijn hem nu wel zat.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
corfo
1 jaar geleden

Bestaat er eigenlijk óók een mevr. Bruls ?
Ik kan me n.l. niet voorstellen die iemand zo’n vetklep aardig/leuk vindt !
Volgevreten varken !

Buskens
1 jaar geleden

Hoe is het mogelijk dat de hr. Bruls zijn naam zo’n eer aan doet door iedere keer maar wat te Brullen!

Ronald.Dunki
1 jaar geleden
Antwoord aan  Buskens

En dan was er kort geleden een ‘hol vat’ van de VVD dat schermde met haar goedkope aantijging over ‘onwelriekende reuzel’… Hoe kon zij dan dit ‘overvolle vat’, dat letterlijk staat te trillen van de reuzel als die grote muil weer open gaat, zomaar over het hoofd zien?

Buskens
1 jaar geleden
Antwoord aan  Ronald.Dunki

Dat is het meten met twee maten want daar zijn ze goed in. Het enige overigens!