J‘accuse, mais m’excuse

Wie nog steeds denkt dat Algemene Beschouwingen, vergaderingen zijn die worden gehouden om te discussiëren over de plannen die de regering voor de komende periode hebben gepresenteerd, zal de afgelopen week de schellen van de ogen gevallen zijn.

Ze zijn een podium geworden voor weglopende politici, diva gedrag van een verongelijkte politica en giechelende bewindslieden die een voorbeeld hoe slecht het wel is gesteld met de samenleving, nogal amusant vonden. Het beeld van de Algemene beschouwingen wordt getypeerd door wegbenende bewindslieden die vinden dat een grens bereikt was en de top van de huidige regering die tijdens een schokkende beschrijving van de huidige staat van de doorsnee Nederlander, de indruk wekte het grootste plezier te hebben in de ellende van de “deplorables”. De twee “viertjes” zitten te geinen met elkaar, terwijl de Nederlandse bevolking voor de bestaansafgrond staat, het vertrouwen in de politiek belachelijk laag is, en hardwerkende middenstanders hun levenswerk in rook zien opgaan.

HKH Krokodillenleren tas. Afb: Roel Wijnants / Flickr

Aangevoerd door incompetente bewindslieden die kunnen bogen op een vier op hun politieke rapport, vond de wegbenende meute dat een grens bereikt was. Een grens die ze herhaaldelijk zelf lijken te trekken en te verschuiven als het taal en termen betreffen die hun aanhangers in het Parlement regelmatig gebruiken om hun tegenstanders te typeren, Het acceptatie niveau ligt dan aanmerkelijk hoger. Ines van Bokhoven noemt er een paar in haar laatste artikel op OpinieZ zoals het “vergif” van Klaver in zijn woedende verwijt aan het adres van Van der Plas; Paternotte’s typering van Wilders als de “bedrijfspoedel van Poetin” of de “onwelriekende reuzel” van Dilan Yeşilgöz richting Van Haga. Om maar te zwijgen van het gebruik van de termen racist, fascist, bruinhemd, neonazi, rechts-extremist om andersdenkenden monddood te maken.

Het zijn termen die op sociale media en nieuwswebsites als alledaagse woorden worden ingesleten door media, politici en hun aanhang. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is te roepen dat je democratisch bent terwijl je iedereen met een andere mening demoniseert. Hoe vaak worden niet-gepruimde meningen al snel als haatzaaien getypeerd. Hoe vaak schermt het naar linksleunende politieke kartel met termen als dood maken, liquideren als andersdenkenden hun mening en visie helder hebben gemaakt. Hoe snel worden die uitspraken door het linksleunende politieke kartel met de mantel der liefde bedekt of snel onder de mat geschoven als leden van hun club die bezigen. De hoge mate van selectieve verontwaardiging en schelden als eerste storingsreactie onderstrepen hoe triest het gesteld is met het gemiddelde beschavingsniveau van parlementsleden. Geen wonder dat de menselijke maat geen onderdeel meer is van overheidsmaatregelen en besluiten.

Andersdenkenden elimineren

In een ander artikel heb ik onderstreept dat weglopers slechte probleemoplossers zijn en het politieke kartel dat zich in ruime mate bedient van framingi, doxingii, name shamingiii, unmaskingiv, shadow banningv en green washingvi(vergeef me die Angelsaksische termen) om de invloed van andersdenkenden te begrenzen en zelfs te elimineren, bewijst mijn vaststelling bijna dagelijks. Wat hebben die Algemene Beschouwingen eigenlijk opgeleverd voor de doorsnee Nederlander. Wie is er wijzer geworden van die stortvloed aan woorden die regelmatig verstoord werd door vingerwijzen, verwijten en holle beschuldigingen? Wie?

Het gekissebis tijdens en rond de Algemene Beschouwingen schildert het kleuterschool niveau van de heren en dames die de stoeltjes in de Tweede Kamer bezet houden. Dat tenenkrommende gedrag van parlementsleden wordt versterkt door bewindslieden die zich door hun diva-achtige gedrag hopeloos belachelijk maken en zich tijdens de debatten staande proberen te houden met opgeblazen dramatiek en daarop afgestemde mimiek en woordkeus.

Voortdurend wordt de Nederlandse samenleving geconfronteerd met de tere zieltjes van bewindslieden die door hun onbekwaamheid het leven van miljoenen personen verwoesten. De elite die voortdurend de eigen moraliteit van de kansel schreeuwt, maar in gebreke blijft als ze voor anderen daadwerkelijk invulling moeten geven. Politiek in Nederland is een toneelspel geworden met hoofdrolspelers die niet in staat meer zijn om datgene te doen waarvoor ze zijn ingehuurd: het leven van het publiek aangenamer te maken.

De Algemene Beschouwingen zijn gevangen in twee beelden: weglopende incompetentie die zich beledigd voelt en kleuters die plezieren over de dramatische toekomst van Nederland.


i Een overtuigingstechniek in communicatie waarbij woorden en beelden zo gekozen worden, dat daarbij impliciet een aantal aspecten van het beschrevene wordt uitgelicht. Deze uitgelichte aspecten helpen om een bepaalde lezing van het beschrevene of een mening daarover te propageren

ii Publiceren van persoonsgegevens van een individu of organisatie, doorgaans op het internet. Doxing heeft een negatieve lading omdat het veelal een wraakoefening is door middel van schending van de privacy. 

iii In het openbaar (terecht of onterecht) stellen dat een persoon, instantie, organisatie of commerciële instelling iets verkeerds gedaan heeft.

iv De tot dan toe verborgen waarheid, slechtheid van iemand of instantie, organisatie openbaar maken.

v Blokkeren of gedeeltelijk blokkeren van een gebruiker of de inhoud van de gebruiker aka censureren.

vi Duurzaam lijken maar het niet zijn om het imago op te kunnen poetsen.


0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
henk
2 jaren geleden

Dit was de dag van de lange messen. Er is dus niets veranderd.
Steun de FVD want dit is de enige echte oppositie.
Aan U de keus tussen goed of kwaad.
Henk

Ronald.Dunki
2 jaren geleden

Hoe ziek is D66 ? Doodziek !! 
 
Recentelijk heeft de D66 mafia in Kaag’s ministerie haar in een memo gesouffleerd dat zij de ruggengraat van de MKB het failliet willen injagen zodra de – door henzelf gecreërde – energiecrisis hen deze buitenkans biedt om de Nederlandse economie volledig te ontwrichten.
Wat zij de heks influisterden: …’ u kunt inbrengen (in de Kamer) dat faillissementen van energie-intensieve MKB’ers geen maatschappelijk ontwrichtende werking hebben. Faillissementen zijn onderdeel van een gezonde marktdynamiek. Een gezonde marktdynamiek vermindert arbeidsmarktkrapte en jaagt verduurzaming en innovatie aan.” 

–       Een ‘gezonde marktdynamiek’ van de hand van deze smerige communisten… !?

De samenzweerders gaan als volgt verder : ‘ vanuit de politiek lijkt er bij VVD en het CDA een behoefte te bestaan om het MKB te steunen. U kunt aanvoeren dat er géén economische redenen zijn om het MKB te steunen. Het energie-intensieve MKB heeft de mogelijkheid om haar prijzen te verhogen, omdat ze in minder mate onderhevig is aan internationale concurrentie en omdat het koopkrachtpakket de vraag van consumenten zal verhogen.’

–       Internationale concurrentie voor de bakker op de hoek..!? God heet Gerrit!

En dan de kers op de taart van Karl Marx: ‘ bedrijven blijken hogere kosten te kunnen doorberekenen aan afnemers, vandaar de hoge inflatie, of kunnen genoegen nemen met lagere winstmarges of kiezen voor het tijdelijk terugbrengen of anders organiseren van hun productieproces.’ (sic!)

–       Aldus deze psychos die niet eens een einddiploma kleuterschool op zak hebben, maar wèl ‘das Kapital’ onder hun kussen …

Oh ja, Kaag mocht ook nog vertellen ‘ dat ze geen steun wil geven, maar dat ze MKB’ers wél wil “steunen” om te “verduurzamen.’  

–       Hoe kunnen die salonsocialisten zo in en in verrot zijn?

2 jaren geleden

Geachte heer Brantz, leest u: http://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6979469468913569792/ m.v.g. Paul Quekel

TER INFO:
Geachte heer Jansen, Hoofdredacteur van Dagblad de Telegraaf
met verbazing, onthutsing en geschoktheid heb ik vanmorgen 24 september 2022 het interview gelezen van uw journalisten Leon Brandsema en Inge Lengton met mevrouw S. Kaag D66, de dame van: “wie zijn toch die mensen, het geld groeit niet aan de bomen, meer kan ik niet voor u doen en we zullen allemaal ietsjes armer worden”.

Les van een echte ondernemer en dat zouden mevrouw S. Kaag en c.s. goed zeer goed moeten lezen en zich aantrekken.
Philips Eindhoven, waar Philips een Drents Dorp met ruime huizen bouwde voor haar werknemers uit Drenthe. Met straatnamen als Ruurlostraat, Terborgstraat, Kootwijkstraat, Zutphenstraat enz. enz.
Philips opende voor haar personeel ook nog winkels, de ETOS kruidenier en drogisterij winkels. De huidige kortzichtige Nederlandse regering bouwt géén huizen en sluit nu de bakkers, slagers, groenteboer, eenmanszaken, winkeliers en laat ze bewust failliet gaan. Het is tijd voor een ZAKEN KABINET.

ETOS (Eendracht, Toewijding, Overleg en Samenwerking) en dat zouden onze “eerbiedwaardige” Kamerleden en Regering zich weer eigen moeten maken voor de Nederlandse samenleving en stoppen met het doorgeslagen eigen belang.

Wereldwijd laten de ambtelijke, politieke, bestuurlijke, gerechtelijke en financiële machten, de elitaire instituties en personen het eigen belang (lees inkomen en levensvreugde) het partij belang en het coalitie belang, hoog, zeer hoog prevaleren boven de belangen van de gewone huis, tuin en keukenburgers, zoals u en ik.

Hierbij mijn opmerkingen.
Met verdrietige groet, Paul Quekel 78 jaar met alleen AOW
 
CC L. Brandsema, P. Omtzigt, R. Leijten
BCC politici, journalisten, redacteuren, hoogleraren, e.a.

OPMERKINGEN over INTERVIEW met S. Kaag.
 
Bron Dagblad de Telegraaf: http://www.telegraaf.nl/nieuws/632405639/minister-kaag-erkent-energiemisser-we-moeten-bij-onszelf-te-rade-gaan.
Wat een typerend interview van deze elitaire dame. Drie keer het woordje wij en 38 keer het woordje ik.

En nergens het woordje wij namelijk deze Rutte IV sorry Kaag 1 ellende met de samenleving. Oftewel wij zijn er voor de samenleving, voor de gewone Nederlandse huis, tuin en keuken burgers. Niets helemaal niets!!!!

Nergens in het interview een greintje empathie voor de vele gezinnen, die in zeer zwaar weer verkeren. Die bij God niet meer weten hoe ze nog kunnen overleven, met hun partners, hun ouders, kinderen en kleinkinderen.

En de heer Gert-Jan Segers heeft gelijk deze dame woont op de maan en als de heer Segers nog een klein beetje christelijke waarde heeft trekt hij per direct de stekker uit dit kabinet.

Deze dame spreekt over crisissen, wij noemen het de ellendes van S. Kaag en M. Rutte.

Hoeveel bemiddelaars hebben nog nodig om alle ellendes op te lossen?
 
Dat zijn personen met het eigen belang, (lees inkomen), het coalitie belang en het partij belang en dat deze personen zoals ambtenaren, politici, bestuurders, hun belangen zeer hoog laten prevaleren boven de belangen van de Nederlandse burgers.

Vele voorbeelden aanwezig, zie ellendes en uitleg: http://www.sdnl.nl/iedereen.htm#verwijzing-2.
 
M. RUTTE en S. KAAG DOCTRINE VAN ELLENDES:
VERANTWOORDINGEN en ellendes van en door de heer M. Rutte en c.s.

Zorg en ziekenhuis ellende, Zorgverzekeraars ellende, Toeslagen ellende, Woekerpolis ellende, ICT ellende, Cyber ellende, Pensioenen ellende, UWV ellende, Jeugdzorg ellende, Onderwijs ellende, Studieschuld ellende, Woningnood ellende, Bouw ellende, Aardbevingen ellende, Energie ellende, Elektriciteitsnet ellende, Infrastructuur ellende (wegen, vooral N wegen, spoorwegen, viaducten en bruggen), Marktwerking en Privatisering ellende, Gedoogcultuur ellende, Gerechtelijke macht ellende, Raad van State ellende, Politie en Justitie ellende, Overstroming ellende, Covid 19 ellende, Immigratie ellende. Gas tekort ellende, Schiphol ellende, Stikstof ellende zie: http://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6949426097490935808/. Pfas ellende, enz. enz.

Schuld per hoofd van de bevolking was in 2012 nog 12000 euro en nu in 2022 al 28000 euro en daar zijn de garantiestellingen voor ECB en Brussel en de COVID 19 en Oorlog kosten nog niet in meegenomen. Hoezo diepe zakken? Daar boven op oplichtingen met LIBOR, EURIBOR, Witwassen, Derivaten, Woekerrentes, Dividend oplichtingen enz. enz.

Leest u ook:
Wie verlost ons van S. Kaag en M. Rutte?
https://sta-pal.nl/2022/07/15389/. Welke partij stapt eruit? en
https://sta-pal.nl/2021/09/kaag-kan-niks/. Kaag kan niks.
http://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6952671748584570880/. S. Kaag

 
Minister Kaag erkent energiemisser: ’We moeten bij onszelf te rade gaan’

BRON DAGBLAD DE TELEGRAAF:
Minister Kaag erkent energiemisser: ’We moeten bij onszelf te rade gaan’
Door Leon Brandsema en Inge Lengton

Updated 3 uur geleden Vandaag, 01:00 in BINNENLAND
Minister Sigrid Kaag (Financiën) strooit met miljarden, maar oogst alleen maar meer onvrede en wantrouwen uit de maatschappij. Ze erkent dat de manier waarop het kabinet de afgelopen maanden heeft opgetreden niet heeft gewerkt en wil ’bij zichzelf te rade gaan’. Schept Kaag er nog wel plezier in om minister van Financiën te zijn in crisistijd?

Minister Sigrid Kaag: „Het is duidelijk dat wij niet genoeg mensen mee krijgen.”

Leuk is het voor Kaag woensdagavond in elk geval niet, als FvD-leider Thierry Baudet zijn pijlen op haar richt door te oreren over het St. Antony’s College in Oxford waar Kaag ook heeft gestudeerd. Het dient volgens Baudet als ’opleidingsinstituut voor westerse geheime diensten’, voor ’globalistische elites’ die ’achter de schermen ons leven willen plannen’. Het kabinet verlaat daarop de zaal.

Bekijk ook:
Weglopen kabinet historisch dieptepunt: waar lieten hoofdrolspelers het ontsporen?
Bekijk ook:
Kritiek op Kamervoorzitter zwelt aan: ’Had eerder streep moeten trekken’

„Het is niet weglopen, het is een streep trekken”, verduidelijkt Kaag later. Blijven zitten is voor haar geen optie meer. „Het is niet de eerste keer, het gebeurt stelselmatig. Ik denk dat we al heel veel jaren stil zijn, de schouders ophalen, denken: ’Ach, het hoort erbij’. Het hoort er niet bij. Het zijn de stemmen van extreemrechts.”
Los van dit bijzondere betoog van Baudet, klinkt er breder kritiek op het optreden van het kabinet. Vanuit de maatschappij, die een laag rapportcijfer aan Rutte IV geeft, maar ook uit de eigen coalitie.

Mevrouw Kaag, we zijn reuze benieuwd: hoe ziet Nederland eruit vanaf de maan?
„Dat moet u aan andere mensen vragen, want ik woon op aarde, in Nederland.”
Het was Gert-Jan Segers die u dit voor de voeten wierp toen u – terwijl mensen sidderden voor hun energienota – zei dat ’we allemaal een stukje armer zullen worden’. Zo’n uitspraak klinkt volgens de CU-leider alsof je vanaf de maan toekijkt naar de aarde.
„Die woorden laat ik bij Gert-Jan Segers. Ik hoef zijn opmerking niet te recenseren.”

De onderliggende boodschap was natuurlijk dat u niet empathisch genoeg zou zijn. Kunt u zich daarin vinden?
„We zitten in een dusdanig moeilijke situatie dat Nederland er niets aan heeft als we elkaars woorden nog eens een keer gaan fileren, of analyseren. Uiteindelijk denk ik dat het veel belangrijker is dat mensen zien wat we dóen.”

Tegelijkertijd zijn er klachten over de doodse stilte in het kabinet van afgelopen zomer, ongekend lage rapportcijfers voor de regering. U zegt dat het kabinet al heel veel doet, maar hoe kan het dat mensen dat totaal niet zo ervaren?
„Dat is een hele lastige. Ik denk dat wij daar nooit het hele antwoord op kunnen geven als kabinet. Al zou je op alles direct willen acteren, het kan niet allemaal met de snelheid die mensen willen. Maar het is ook duidelijk dat wij niet genoeg mensen mee krijgen. Dat is wel een belangrijke les voor ons allemaal.”

Mensen zijn bang, douchen koud uit voorzorg, bakkers sluiten de deuren omdat het aanzetten van de oven te duur is. In het buitenland kwamen president Macron en bondskanselier Scholz wel in actie. Het Nederlandse kabinet was stil.
„Er is heel hard gewerkt. Maar als we terugkijken hadden we inderdaad moeten bedenken dat we daar vaker en eerder over hadden moeten communiceren. Ik begrijp ook wel dat als je energiecontract afloopt, dat je dan wil weten: wat gaan jullie voor me doen? Maar die concreetheid konden we nog niet bieden. Ik denk wel dat we na de algemene politieke beschouwingen nog eens bij onszelf te rade moeten gaan en bespreken wat we nu anders gaan doen.”

Heeft u al een begin van een antwoord?
„Ik wil daar eerst eens over nadenken. Ik ben de laatste weken non-stop bezig geweest met de miljoenennota, ook met het energieprijsplafond en daarna denk ik dat er een moment van rust en reflectie nodig is voor mij, vanuit mijn verantwoordelijkheid als minister voor Financiën maar ook vanuit het hele kabinetsteam.”

Reflectie?
„De bestaande methodes werken duidelijk niet. Misschien moeten wij ons door anderen laten vertellen hoe zíj het anders willen. Hoe voel je je als mens gehoord? We kunnen niet alles zelf bedenken.”
Nou, daar wordt u anders wel voor ingehuurd. U geeft toch leiding aan het land met het kabinet?
„Jazeker, maar ik denk dat het ook heel terecht is dat als onze methode niet werkt, dat we ons laten vertellen hoe de mensen het wél graag willen. Misschien is het ook een goed idee als Rob Jetten op een luistertoer gaat.”

Een luistertoer? Mensen liggen wakker van hun energienota.
„Ja, sommigen hebben vreselijke verhalen. En we horen die kritiek natuurlijk, over waarom we zo laat in actie zijn gekomen. Ons antwoord is: we hebben het nu gedaan omdat het nu kon. Maar ik kan me ook heel goed voorstellen dat het beeld van continu aanhoudende hoge prijzen, dat het te overweldigend is voor mensen in het land. Dat het energiepakket zo lang duurde, was nooit onwil. Het was een overheid die niet alles kan.”

Valt u zelf helemaal onder het energieprijsplafond denkt u?
„Dat kan ik me niet voorstellen. Ik heb een oud huis. Mijn energierekening is verdriedubbeld. En hij was al hoog.”

Oh, dat klinkt niet erg duurzaam. Bent u net zo van die rekening geschrokken als andere Nederlanders?
„Ik denk dat iedereen ervan schrikt, maar mijn schrik is natuurlijk heel wat anders dan iemand die een groot deel van zijn inkomen aan verwarming moet uitgeven.”

Wat moet u persoonlijk laten vanwege de torenhoge inflatie en stijgende prijzen?
„Ik ben er nog niet helemaal achter wat de duurste apparaten zijn, maar ik gebruik de droger niet meer. Ik was ook de kopjes weer met de hand af. Het is onnodig energieverbruik. Ik doe het uit kostenbesparing, niet als verduurzamingsprikkel. Maar als ik laat thuiskom en ik heb te veel vaat, doe ik de afwasmachine nog steeds aan.”

Bent u het eens met Rob Jetten die laatst zei dat energie besparen ook leuk kan zijn?
„Nou, als je uit grote angst en onzekerheid moet besparen, dan voelt dat niet als plezierig, laten we wel wezen. Dan doe je het alleen maar omdat het niet anders kan. Maar we zien dat veel mensen creatief zijn geworden. Wat Rob denk ik bedoelde, is dat we de besparing die we in Nederland al hebben gedaan vanwege de hoge prijzen niet terug moeten willen draaien.”

Speelden duurzaamheidswensen een rol bij het in elkaar zetten van het koopkrachtpakket?
„Voor een deel wel.”

Ook voor D66?
„Er is niet op die manier over gesproken, het heeft niet hoog op de agenda gestaan. Maar het kan nog terugkomen in politieke debatten.”

Ministers van Financiën zijn traditioneel heel populair, maar u staat in Geert Wilders’ woorden in de ’Flop 4’. Slechts 16 procent van de kiezers heeft vertrouwen in u. Hoe komt dat?
„Ik denk dat we in heel moeilijke tijden moeten werken. We hebben niet altijd fijne boodschappen. Als je ziet hoe de koopkrachtpakketten worden ontvangen, merk je dat de reactie niet is: geweldig.”

Is het werk nog leuk?
„Ik vind dat een heel grappige vraag, die wordt vaak gesteld. Ik denk dat de opdracht te groot is om te zeggen: oh, het is leuk. Het is te omvangrijk, ik ervaar de verantwoordelijkheid ook als groot. Ik denk dat het politieke klimaat waarin we werken – de taal die gebruikt wordt, de bedreigingen, aantijgingen, beledigingen – dat deel: dan moet je wel heel gek in elkaar zitten als je zegt dat dat leuk is. Maar ik vind het werk heel eervol en ontzettend belangrijk. Ik koers erop het goede te blijven doen: samen met het team en samen met de premier.”

Stel: er komt een heel mooie baan bij de VN voorbij, blijft u dan minister?
„Ik ben wel vaker gevraagd voor dingen en ik zit hier nog steeds. Dat is mijn antwoord.”

Bent u bij de volgende verkiezingen weer D66-lijsttrekker?
„Oh, daar ga ik helemaal geen uitspraken over doen. Dat is veel te ver weg.”
Dat klinkt niet heel enthousiast. Het lijkt soms ook wel alsof u uw ministerschap op Financiën als een soort ’moetje’ ervaart.
„Wat me vaak overkomt is dat mensen het graag zo vertalen, omdat ze zich bijna niet kunnen voorstellen dat ik niet liever iets anders had gedaan. Omdat ik mijn hele leven, ongeveer 30 jaar plus, buitenland heb gedaan. Het is wel zo dat foreign affairs, om het zo maar te noemen, mijn eerste liefde is. Maar Financiën was tijdens de laatste formatie heel duidelijk mijn eerste keuze en ik beleef er heel veel plezier van.”

Er is inmiddels een minister opgestapt, Wopke Hoekstra gooide met een stikstofbom, Gert-Jan Segers zegt dat u op de maan zit en naar de aarde kijkt. Mark Rutte zit wankeler in zijn stoel dan ooit. Is de sfeer in de coalitie nog wel goed?
„Nou, er wordt gewoon keihard gewerkt. Mensen maken zich oprecht zorgen over wat er allemaal nog op ons afkomt. Ik denk dat we gewoon keihard door moeten werken. En, eerlijk gezegd, als je alle tijd nodig hebt om te werken, heb je ook minder tijd voor kletspraat en spanningen.”
 
 
 

Ronald.Dunki
2 jaren geleden
Antwoord aan  Paul Quekel

Chapeau heer Quekel!

Sigrid Kaag is een typisch, gelobotomiseerd product van Marxistische brainwashing: ‘gewoon keihard werken’ staat alleen al tot 2x toe in haar slotzin…. Als ik die Haagse clowns zo af en toe aanhoor valt deze dooddoener steevast, meermaals. En dan nog eens dat stuitende narcistische wangedrag van dat leeghoofd!

Als er zo ‘Keihard gewerkt is’ aan de implementatie van een strategische visie dan zien wij de resultaten daarvan nu om ons heen: Karl Marx heeft gezegd dat het arbeidersparadijs zal herrzijzen als een phoenix uit de as van de kapitalistische maatschappij, en dat is de enige visie die de domme gans Kaag tot de hare heeft gemaakt : het communisme dat in St.Antony’s in Oxford wordt gepreekt. Kijk hier eens: https://www.sant.ox.ac.uk/people/senior-members

Thierry Baudet is zo gek nog niet…

Maurits Campert
2 jaren geleden

Wel een heel slecht toneelstuk dat de slippendragers van Vanguard/Blackrock/WEF spelen…