Orakel

Het orakel van de volksportemonnee heeft gesproken: de goden hebben nu (pas) in de gaten dat ze “onvoldoende mensen meekrijgen” en als orakel is ze de beroerdste niet, dus dat wilde ze vandaag maar even doorgeven via De Telegraaf.

Dat is typisch voor het huidige politieke niveau. Toevallig passerende musici wordt gevraagd even een tijdje op de winkel te passen en voor je het weet hebben ze de gekste fratsen bedacht in de waan dat ze niet alleen op een toeter kunnen blazen, maar ook een echte handelaar zijn geworden. Het vermeende talent wordt in praktijk gebracht en als de winkel het heeft begeven staan ze zonder wroeging weer ergens anders te toeteren. De schade is voor anderen.

Afb: Dierk Schaefer / Flickr

Zoals in de oudheid hebben de D66 orakels en die hebben hun Delphi geplaatst in de Tweede Kamer, waar ze luid en duidelijk de goddelijke boodschappen vertalen voor het publiek. Van charlataneske gaten in de ozonlaag tot fopzure regen (de eerste minister van milieu – Winsemius – riep desgevraagd: “we waren er net op tijd bij, dáárom is het opgelost!”). En nu van CO2 tot stikstof. In werkelijkheid is het zoals Louise Fresco (die wel een beetje verstand van de agrarische sector heeft) dat de natuur nu eenmaal heel lang kan wachten, “maar het is die meneer die niet kan wachten”. En waarom kunnen die meneren en mevrouwen niet zo lang wachten? Omdat zij belang hebben bij de grond van de boeren en om die zo goedkoop mogelijk in handen te krijgen. Om in de Wet maatregelen op te kunnen nemen die het hen toestaan die grond legaal te stelen. Het zijn streken waarvoor destijds in Neurenberg mensen zijn opgehangen.

Pieter Omtzigt wilde (terecht) via een motie de regering dwingen een onderzoek in te stellen naar “mogelijke collusie, marktfalen en megawinsten in de energiesector”. De motie werd sneller dan het licht weggestemd door de voltallige coalitie… Kan er niet eens een onderzoek worden ingesteld naar de particuliere belangen van met name D66 politici in de bouw en verhuur? In energiebedrijven en energie-adviesbureaus-subsidieslurpers? En zit er misschien iets teveel collusie tussen de regeringsfracties en de kabinetsleden?

Het hele milieu en klimaat dossier moet van tafel. Dit ondemocratische wanproduct van politiek wrakhout hoort op de mestvaalt van de geschiedenis.

Maar wellicht hebben we geluk: het vergt slechts één stevige winter en het hele klimaatgeneuzel is meteen ontmaskerd als goedkope bullshit van toevallig passerende musici en flessentrekkers.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Koddebeier
1 jaar geleden

Het wordt de hoogste tijd voor een Neurenberg2 tribunaal !!

1 jaar geleden

Heer Nijhof, leest u: http://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6979369047343689728/ m.v.g. Paul Quekel

Oudere orakels op: http://www.sdnl.nl/orakels.htm en http://www.sdnl.nl/van-diemen.htm

Uit 1999: Ook Rusland wordt steeds meer een autoritaire staat. Is dat wenselijk?

http://www.sdnl.nl/gv-4kw2003.htm?trk=public_post_share-update_update-text
GRONINGEN . Michaïl Gorbatsjov wilde de Sovjet-Unie hervormen, maar niet afschaffen. Het uiteenvallen van dat land betreurt hij nog steeds.

Maurits Campert
1 jaar geleden

Ik vrees dat de volgzame AH people gewoon gaan kou lijden en hongeren voor onze oorlog…