Een sterke vrouw

De Britse koningin (Elizabeth Alexandra Mary) Elizabeth ll is gisteren op 96-jarige leeftijd overleden. Het verscheiden van deze sterke vrouw na een leven wat werd gekenmerkt door plichtsbesef en Britse tradities wordt door velen in binnen- en buitenland betreurd.

Het overlijden van de ‘Queen’ komt natuurlijk niet onverwacht want zij was gevorderd tot de respectabele leeftijd van 96 jaar en dat was goed zichtbaar. Elizabeth was vanaf 20 november 1947 getrouwd met Philip Mountbatten, een Griekse prins die in 1947 de Britse nationaliteit verkreeg. Zij werd op 6 februari 1952 ingehuldigd als koningin van het Verenigd Koninkrijk en 32 Commonwealth realms. Zij was moeder van vier kinderen, Charles, Anne, Andrew en Edward. Elizabeth de tweede was de langstzittende Britse vorst ooit: ruim 70 jaar.

De reacties in de westerse pers zijn overwegend positief over de gestorven monarch. Op sociale media worden ook wel minder fraaie bloemlezingen genoteerd, waarbij vooral wordt verwezen naar de ‘koloniale periode’. De wokisten, waaronder de Nigeriaans-Amerikaanse professor Uju Anya, wensen dat de vorstin ondraaglijke pijnen had en refereren aan het Verenigd Koninkrijk als een ‘verkrachtende, stelende en genocidale’ staat. Wij wensen haar en anderen die nog niet in de buurt van een schaduw van Elizabeth ll komen, een louterende blik in de geschiedenis en huidige staat van Afrikaanse, Arabische en Aziatische landen, zoals bijvoorbeeld Zimbabwe evenals haar eigen geboorteland.

Op 6 september jongstleden beëdigde Elizabeth op Balmoral Castle nog de conservatieve Liz Truss, de vijftiende premier tijdens haar regeerperiode. Twee dagen later was er een team van artsen aanwezig op Balmoral Castle, waar de koningin verbleef. Ook reisden verschillende familieleden van de koningin af naar het verblijf. Later die dag overleed zij in het bijzijn van enkele familieleden. Na haar overlijden in Schotland trad het protocol operatie operatie Eenhoorn in werking, hierin staat de gang van zaken als Elizabeth in dat land zou komen te overlijden. Operatie London Bridge zou worden gebruikt als ze in Engeland kwam te overlijden. Uiteindelijk is dus operatie Unicorn in werking getreden en zal de komende dagen langzaam overgeschakeld worden naar operatie London Bridge.

Naar verwachting zal haar oudste zoon Charles zaterdag a.s. worden beëdigd als nieuwe koning.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Boudica
1 jaar geleden

Wat moet je er voor kunnen om koninginnetje te spelen? Veel geld afkomstig van hardwerkende mensen, waar je eigenlijk geen recht op hebt.

Tigron
1 jaar geleden

Dat mens heeft nimmer verontschuldigingen aangeboden voor het koloniale verleden van Groot Brittannië.
Zelfs niet voor de periode dat zij als vorstin verantwoording droeg.

henk
1 jaar geleden

Hoezo sterke vrouw? Als Elizabeth werkelijk van Groot Brittanie had ge houden.
Dan zou het niet zijn afgegleden tot een derde wereld land.
En jimmy Saville was er kind aan huis, ook dat zegt genoeg.
Do your reasurch!!!.