Het water is op

De afbeelding bij dit artikeltje is bedrieglijk. Nederland, met links en boven een stuk Noordzee en in het midden het IJsselmeer, is zo droog als de neten. Alle water is op; we gaan er aan, allemaal.

Op 14 oktober 2008 bracht de voormalig Amerikaanse vicepresident en klimaatactivist Al Gore[1] een bezoek aan Nederland. Hij sprak in Aalsmeer voor meer dan 2000 aanwezigen en hieronder bevonden zich onder andere personen uit het bedrijfsleven, politici, zoals Jacqueline Cramer (PvdA), Job Cohen (PvdA), Pieter Litjens (VVD) – destijds burgemeester van Aalsmeer – en een aantal studenten. Tijdens zijn lezing in Aalsmeer beweerde Al Gore dat “de havenkade van Katwijk vóór 2015 geheel onder het niveau de zeespiegel zal liggen”. Het is inmiddels 2022, Katwijk heeft nergens last van en zelfs het Normaal Amsterdams Peil (NAP) is niet noemenswaardig aangepast sinds 1872; hooguit zijn de metingen wat gemoderniseerd.

Maar nu hebben we dus een watertekort. Als het niet zo idioot was, zou je er nog om kunnen lachen. Een ‘watertekort’ in een land waar we zonder dijken compleet onder water zouden staan. Jaarlijks geven we miljarden uit om alle water buiten de deur te houden en de voeten droog, maar sinds vorige week hebben we in dit land een landelijke Managementteam Watertekorten (MTW) die is begonnen om het laatste geld uit de schatkist te trekken water te verdelen.

In een droog jaar zoals nu, ontvangen we in ons land altijd nog zo’n 60 miljard kubieke meter per jaar, door aanvoer van Rijn, Maas en enkele kleinere riviertjes, plus wat neerslag. Daarvan verbruiken we zo’n 10%, ca. 30% verdampt en de rest gaat via de rivieren door naar zee. Aan dat verdampen kunnen we weinig doen. Maar nu zijn we een MTW nodig omdat het water schaars is geworden terwijl 60% zo voor je neus voorbij komt? Ik stel voor dat we dan maar eens flink opruiming houden bij de Waterschappen (natte waterstaat) en al die gratis-geld-slurpers buiten zetten. Want die zijn daar oorspronkelijk voor ingehuurd en als ze dat niet kunnen, dan heeft die rotzooi ook geen zin.

En anders breek de Deltawerken maar weer af; dan is dat watertekort zo weer opgelost. De kade van Katwijk blijft wel boven water: dat is zeker. Amsterdam niet. Ach…


[1] Is Al Gore the world’s first ‘çarbon billionaire’?  DailyMail VK, 4 november 2009. Zie ook: www.dailymail.co.uk/news/worldnews/article-1225191/Al-Gore-hits-critics-label-carbon-billionaire-profited-championing-climate-change.html


Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
1 maand geleden

Geachte heer Nijhof,
Wanneer in 2001 en 2002 http://www.sdnl.nl/newrainforest.htm (hier staat ook onze oplossing dec. 2004 voor wereldwijde rampen) en mijn column over het milieu uit 2002 inzake Rio de Janeiro onderaan) en in 2007 http://www.sdnl.nl/zondvloed.htm door de onverantwoordelijke ambtenaren, politici en bestuurders aan onze oplossingen aandacht was besteed, dan hadden we nu niet deze gigantische problemen gehad.

Wat hebben wij als samenleving veel. heel veel kostbare tijd verloren laten gaan omdat wij toestonden dat deze hotemetoten onze samenleving en toekomst lieten en nog steeds laten vernietigen en de normale levensvreugde en fatsoenlijke toekomst hebben laten afpakken. Wat zijn we ontzettend stom geweest! .

CITAAT 2001 uit de statuten van NEW RAIN FOREST:
“:De stichting verwijst naar opleidingen welke thans reeds bestaan in het kader van waterwinning, waterzuivering en waterbeheersing. 

Nee, dan gaat het om een aanpak die daar ver bovenuit gaat en die zich manifesteert in spectaculaire zaken vergelijkbaar met de Zuiderzee- en de Deltawerken, maar qua strekking precies andersom. Niet hoe komt men van het water af, of hoe houdt men het water van het lijf, maar hoe krijgt men de beschikking over water en hoe houdt men het water vast.

De westerse wereld beschikt over de technische mogelijkheden en knowhow projecten te entameren om de watervoorziening in grote delen van de wereld op een substantieel hoger niveau te brengen, en wel in die delen van de wereld die dat het hardste nodig hebben. Irrigatietechnieken, pijpleidingtechnologie, waterzuiveringstechnieken, ontziltingsmethoden, zij zijn allemaal beschikbaar, en wel op een niveau dat een frontale aanval van de droogte in grote delen van de wereld niet allen mogelijk maakt, maar ook vanzelfsprekend”. Einde citaat.

CITAAT 2006 uit ZONDVLOED:

—–Oorspronkelijk bericht—–

Van: P. Quekel sr. [mailto:queke002@planet.nl]

Verzonden: do 28-12-2006 17:48 Aan: redactie@buitenhoftv.nl 

CC: Onderwerp: Oplossingen? Utopie?

Geachte mevrouw Corinne Hegeman,

Na vele e-mails aan u gestuurd te hebben waarop nog nooit enig antwoord gekomen is, probeer ik het nogmaals inzake de uitzending van 31 december 2006 over de stijging van de zeespiegel. Regelmatig heb ik verteld en gemaild dat Nederland een dam zou moeten bouwen van 50 meter hoog zo’n 15 tot 20 kilometer uit de kust. Wij kunnen dat en hebben het geld ervoor.

Achter deze dam een kunstmatige delta aanleggen, met eilanden waarop bijvoorbeeld een vliegveld gebouwd kan worden, chemische industrie, olieopslag en veredeling van olie (benzine) kan plaatsvinden. Verder alle vervuilende industrie met goede afzuiging/schoning van schadelijke stoffen.

Een stuk of 5 kerncentrales bouwen. Windmolenparken en zonnecollectorparken hier aanleggen, en daarmee waterstof maken voor schone en duurzame energie. Maar bovenal het opvangen van rivierwater, dit rivierwater schonen en via pijpleidingen naar Zuid Frankrijk, Spanje en Portugal transporteren. Er liggen al diverse geheime? pijpleidingen van de NAVO die bij oorlog in West Europa voor olietransport bedoeld zijn. Ga die gebruiken want oorlog in West Europa zal hoop ik nooit meer plaatsvinden.

Zeg niet dat het niet kan, Dubai bewijst het dat zo’n omvangrijk project wel kan. Geld is er voldoende, laat de staatsschuld maar stijgen, maar laat alleen Nederlandse pensioenfondsen deze staatsschuld financieren tegen een rekenrente die voldoende is voor de vergrijzing. Laat alle pensioenfondsen hiervoor hun aandelen verkopen. De gewezen ramp van het ineenstorten van de beurzen is genoeg geweest voor de pensioenfondsen”. Einde citaat

Laatst bewerkt op 1 maand geleden door Paul Quekel
Buskens
1 maand geleden

Ach, weer een stelletje ambtenaren erbij die weer lekker kunnen wauwelen (werken).