Alsof een politieagent achterlijk is

Het slachtoffer en haar advocaat vinden dat de aanklacht veel zwaarder moet zijn. Terwijl Politiebond ACP ‘geïrriteerd’ is nu het Openbaar Ministerie (OM) heeft besloten de agente te vervolgen. Want dit is een totaal verkeerd signaal, waar wordt gewerkt worden nu eenmaal fouten gemaakt. ‘Want de volgende keer staat ze tegenover hooligans’.

Laat duidelijk zijn, van ALLE hulpverleners blijf je af. Maar in deze zou ik bijna zeggen, alsof een politieagent achterlijk is. Want laten we wel zijn, de agent is uitvoerder van bevelen. Bevelen waarmee ze tijdens de briefing mee vol worden gestopt. En het zijn deze briefings waar de basis wordt gelegd voor buitenproportioneel geweld. Het is niet alleen deze waterkanon dame op 24 januari 2021.

Voor en na dit voorval zijn er legio voorbeelden van het optreden door de organisatie die een monopolie op geweld heeft: de politie. Nu was het een ‘waterpistool’. Maar wat te denken van Thijs Wiegers of de 16 jarige boerenzoon Jouke. En nu snap ik wel dat de oplossing van een probleem niet ligt bij een portie jijbakken. De oplossing van een probleem begint juist bij het erkennen van een probleem.

Te licht bevonden

Maar is het vreemd om te kijken naar een mogelijke parallel bij beide bovenstaande gebeurtenissen? Wat de dame van het waterpistool in haar normale waakzame en dienstbare politietijd doet is mij onbekend. De motoragent van Thijs staat normaal verstopt om zijn lasergun op snelheidsovertreders te richten.

De ‘Jouke’ agent houdt zich normaal bezig met huiselijke geweld en kindermishandeling. Zal dus veel schrijnende gevallen voorbij zien komen. Maar gaat in de praktijk zijn pistool niet trekken op het bureau waar hij werkzaam is op de afdeling huiselijke geweld en kindermishandeling.

En nu worden deze agenten ineens geconfronteerd – nadat ze vol instructies zijn gestopt – met echte mensen in grote tractoren. Ik heb dan ook eerlijk gezegd moeite met dat gejammer. Of is het diversiteitsbeleid bij personeelswerving zo doorgeslagen dat er echt van enige kwaliteit geen sprake meer is. Kunnen politieagenten simpelweg de verantwoordelijkheid die ze nu eenmaal hebben niet aan?

De wijze van reageren via ingestudeerde teksten van de afdeling communicatie na de gebeurtenissen is al buiten proportie. En nu ook de wijze van reageren door de politiebond. Het slaat kant nog wal.

Den Haag rellen

En dit begon al eerder. Na de ‘corona’ rellen in Den Haag 2020 gaf de politiebond ACP ook al aan ‘we raken de grip op de samenleving kwijt’. Ook toen ging het over ‘gestigmatiseerd’ en de foute frames.

Het is echter het pamperbeleid en het in stand houden van gesubsidieerde knuffel- en praatgroepen dat ervoor heeft gezorgd dat de grip op de samenleving en buurten is verspeeld. Juist het wegbezuinigen van de wijkagent en deze vervangen door BOA’s, handhavers en welzijnswerkers heeft ervoor gezorgd dat de politie de grip op de samenleving kwijt is. Daardoor kent de politie z’n eigen samenleving niet meer.

Je moet toch als agente in zo’n waterwagen behoorlijk overstuur en in de war zijn als je iemand van dichtbij moedwillig in het gezicht spuit met dergelijke waterdruk. En dat ook nog eens terwijl het slachtoffer tegen een betonnen muur staat. En dan zegt de heer Groeneweg van de politievakbond ACP ‘Wij staan voor de rechtsstaat’ Welke rechtsstaat? Diezelfde rechtsstaat waar deze regering voor staat?

In die zin; laat de woorden ‘Agenten worden toch al steeds vaker de kop van Jut voor beleid vanuit de overheid.’ goed op u inwerken. Met zo’n ‘regering’ kun je namelijk als ACP ook niet meer geloofwaardig reageren… Want juist – los van de bezuinigingen en zinloze reorganisaties van de politie – zit daar een oorzaak waardoor het vertrouwen in de politie afneemt.

Raad van State

En doordat je niet geloofwaardig reageert komen er steeds meer gevallen naar buiten waaruit blijkt dat politieagenten ronduit liegen. Meineed en valsheid in geschrifte plegen. Hun eigen ontoelaatbare geweld via instructies van de afdeling communicatie proberen te verdoezelen door onschuldige burgers pogingen van doodslag in de schoenen te schuiven. Of corrupte agenten die jarenlang hun ‘werk’ kunnen doen.

Maar met een Raad van State waar D66’er Thom de Graaf vice voorzitter is… Thom de Graaf die het slachtoffer was van stalking, bedreiging en chantage door Frans van Drimmelen en zich ervan weerhield officieel aangifte te doen. De Raad van State met Onno van Veldhuizen (D66), die in zijn ambtsperiode als burgemeester de uitspraken van de Centrale Raad van Beroep aan zijn laars lapte. Waar de rechter sprak van ‘rechtsongelijkheid’ besloot het Enschedese college van B&W onder aanvoering van Onno van Veldhuizen gewoon op dezelfde voet door te gaan en daarmee de meest kwetsbaren tekort te doen. Zou dat niet iets zijn waar een ieder geïrriteerd over zou moeten zijn?

Eindelijk

En nu voelt het OM zich eindelijk eens geroepen om een heel klein beetje te doen aan zelfreinigend vermogen. En dus komt met een slappe vervolging ‘mishandeling’ waardoor u, de ACP weer ontstemt bent. Schaam u, wees waakzaam en dienstbaar naar de mensen die uiteindelijk ook uw salaris betalen. Want ook de politie is slachtoffer van het beleid van dit, en voorgaande kabinetten.

Zij hebben het gezag dat de politie moet hebben ondermijnd. Niet nu – uitzonderingen daargelaten – met de demonstranten. Het is beter je af te vragen waarom tijdens de anti-racisme demonstraties in Eindhoven en Amsterdam de politie in opdracht van burgemeesters coulant moest optreden. Maar er wordt geprovoceerd om op Nederlanders in te kunnen hakken. Nederlanders die demonstreren voor hun vrijheid of opkomen voor hun broodwinning.

Laten we eerlijk zijn, door de positieve discriminatie bij de selectie is niet alleen de grip op de samenleving kwijt. Mede door de wijze van werven van nieuwe politieagenten zijn er nog twee zekerheden:

a) de politie laat voorkomen neutraliteit te garanderen door het dragen van uniforme kleding,

b) de aangiftebereidheid zal ook de komende jaren afnemen omdat aangifte doen volgens velen toch geen zin heeft.

Zou de Politiebond ACP niet ‘geïrriteerd’ moeten zijn richting de echte veroorzakers. Of wilt u blijven doen alsof een politieagent achterlijk is.

NLinNood vlag

NLinNood heeft een eigen vlag ontworpen en vervaardigd. Niet omdat we de omgekeerde vlag intimiderend vinden maar omdat we er aanstoot aan nemen of omdat het een Duitse vlag is. Nee, gewoon volgens de democratie en in het kader van keuzevrijheid. Wil je de vlag bestellen? Mail naar……..


© Verbindend Enschede

#NLinNood #WegMetDitKabinet

Nooit opgeven, niets doen is geen optie. Nederland / Enschede is het waard


Erwin Versteeg

Erwin Versteeg is zelfstandig ondernemer en sinds maart 2018 voorzitter van ‘Verbindend Enschede’. De columns die hij schrijft, zijn op persoonlijke titel en bedoeld om een discussie op gang te brengen. Onderwerpen in de columns zijn lokaal, landelijke, geopolitiek of maatschappelijk, en daarmee lokaal en/of landelijk mogelijk geen onderdeel van hun (politieke-) verkiezingsprogramma.

.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
loekie
1 jaar geleden

de gemiddelde pliesie-agent is achterlijk…is tenslotte een aftreksel van een gemiddeld achterlijke maatschappij

J.Blaak
1 jaar geleden

In hun onmetelijke wijsheid heeft het hun (het OM) behaagd om de agente in kwestie te vervolgen voor mishandeling.
Dat is nog geen veroordeling, het zoethoudertje voor de bevolking als voorproefje.
Als het slachtoffer een van origine nederlandse dame had geweest hadden ze het sowieso nagelaten maar nu is het een van origine Tsjechische dame en sla je internationaal een modderfiguur.
Ook de internationale gemeenschappen zien dat het hier een zooitje is en dat doet de internationale glorie van onze staatsman Rutte geen goed, dus moet er gepoetst worden.

Ik word misselijk van de kreet ,,onze rechtsstaat” , veel gebruikt door Pechtholt en Buma. Twee hielenlikkers en achterbakse minkukels.
Er zijn maar een paar tweede kamerleden die dat woord in de mond mogen nemen, de meeste volgen een partijprogramma of hun eigen agenda(lees:Salaris) en stellen die belagen op eerste plaats en niet het landsbelang of de bevolking die dat salaris mag ophoesten.
Ik ben het zeer eens met de visie van Dhr Versteeg en het commentaar van Dhr Dunki.

Ronald.Dunki
1 jaar geleden

Beste Erwin,

jouw reactie naar aanleiding van de obligate dooddoener van de ACP ‘‘Wij staan voor de rechtsstaat” treft ‘des Pudels Kern’ : Over welke rechtsstaat, anders dan de enige waarvoor onze Grondwet de hoeksteen vormt, praten deze geïndoctrineerde simpletons? Al tientallen jaren zagen atheïstische globalisten en de al even goddeloze ‘linkse Kerk’ in hun zelfhaat aan de stoelpoten van onze rechtsstaat in hun streven naar de sociale desintegratie die Mark Rutte beoogt voor dit ‘prachtige landje’. De monomane sociopaat kan tien keer tegen de lamp lopen, maar kent geen morele, laat staan wettelijke grenzen zoals in een rechtsstaat waar hij – deels – verantwoordelijk is voor het ontstaan van twee rechtssystemen, dat voor de politiek correcte elite en voor de domme, populistische rest. Terecht dat jij ook het al even gecorrumpeerde O.M. onder de loupe nam. Ik schreef dat een monomane sociopaat geen grenzen kent in zijn bewustzijnsvernauwing, dit blijkt nu weer uit de kers op zijn globalistische taart van de laatste jaren in de vorm van zijn ontwerp ‘permanente Coronawet’, een fascistische haastklus als toevoeging aan de bestaande Wet Publieke Gezondheid (Wpg). Hij krijgt gelukkig steeds meer tegengas maar ‘staat pal’ voor de ondermijning van de rechtsstaat als een paard van Troje van het WEF, de Bilderberg Groep en de V.N. zolang hij het controlemechanisme van onze rechtsstaat kan corrumperen.

Rutte’s gevaarlijke juridische prutswerk ( aldus voorlopige reacties, ‘offthe record’, uit Raad van State en Eerste Kamer) moet het voor de totalitaire Haagse kliek mogelijk maken om “bij een oplevende epidemie” wederom bevoegdheden te usurperen ten koste van onze Grondwettelijke vrijheid in hun streven naar sociale desintegratie. Wij kennen inmiddels hun onbewezen pesterijen als nutteloze afstandsregels, idem sluiting van publieke locatie’s, test- of quarantaineplicht of mondkapjesplicht, die gemakkelijk tot bacteriële longontsteking kan leiden. Let wel, dit boerenbedrog loopt in Den Haag gestaag door terwijl in de USA – de bron van al het globalistische kwaad – de CDC als het rabiate equivalent van onze RIVM de Coronateugels juist laat vieren… Velen zien Nederland al tientallen jaren als het meest communistische land na Noord Korea.

Dat is geen wonder en Rutte is daar instrumenteel in. Zijn Haagse ‘deep state’ praktiseert hun heidense rituelen al jaren in het geniep maar geneert zich inmiddels niet langer om de voltallige bevolking openlijk onder de duim te krijgen. Daar is haast bij want hun slachtoffers beginnen wakker te worden, héél erg laat maar hopelijk nog niet tè laat om de val van dit corrupte kabinet te bewerkstelligen. Electorale prognose’s die Pieter Omtzigt en BBB als grote potentiële winnaars duiden liggen voor de hand en de voltallige vaderlandse politiek, behalve uiteraard de 2e Kamer , zelfs burgemeesters, gezondheidsdiensten en wetskenners, beginnen Rutte’s prutswerk een ‘haastklus’ te noemen waarin het ontbreekt aan aan fundamentele discussie en onderbouwing van de verantwoordelijkheden en bevoegdheden van burgemeesters en voorzitters van de veiligheidsregio’s. Nu ligt dit giftige wetsvoorstel bij de Raad van State die eind augustus gaat reageren, maar uit allerlei lekken blijkt dat er al forse kritiek vanuit Big Brother’s vesting loskomt die twee jaar geleden ondenkbaar was.

Ondertussen probeert Mark Rutte, de gevaarlijke ‘posterboy van Adolf Schwab’, in zijn globalistische hubris diens WEF handboek tot op de letter door te drukken in zijn nieuwste poging om ook gezonde mensen van hun grondwettelijke vrijheid te beroven. Vrijwel alle onbetrouwbare ministers en leidende ambtenaren likken de hielen van het WEF en de Bilderberg Groep, maar afgezien van FvD zie ik niemand in de willens en wetens corrupte volksvertegenwoordiging die paal en perk stelt aan hun morele corruptie. Dankzij hun succesvolle psychologische oorlogvoering tegen de eigen bevolking wordt het met de dag duidelijker dat er inmiddels twee rechtssystemen zijn waarbij naïeve kiezers in de waan leven zich nog op onze Grondwet te mogen beroepen, maar geconfronteerd worden met Rutte’s opnieuw tot leven gebrachte Stalinistische demonisering van de boerenstand. Zoals jij al stelde leidde zijn globalistische waan er zelfs toe dat de gepolitiseerde politie niet schroomde om met scherp te schieten, na hun eerdere botte geweld tegen vreedzame Corona demonstranten en andere excessen op kleinere schaal die nu tegen heug en meug door het politiek correcte O.M. worden geaccepteerd.

Ook Rutte’s puur ideologische toneelstuk van een imaginaire verandering van het klimaat wordt dagelijks met veel lawaai en intimidatie opgevoerd om straks, als wij wéér eens niet opletten, moeiteloos in dezefde noodwet geïntegreerd te worden. Dit terwijl er geen sprake is van opwarming en CO² slechts een broodnodig, natuurlijk atmosferisch drijfgas is dat slechts een miniscule 0,034 % van de atmosfeer (417 ppm.) vormt en momenteel kennelijk op een historisch laagtepunt verkeert voor moeder natuur. Volgens integere wetenschappers heeft dit niets met opwarming te maken. Zie: https://newsblaze.com/issues/environment/co2-has-nothing-to-do-with-global-warming_35612/

Hun abjecte leugen is, conform de effectieve modus operandi van Josef Goebbels, het valse mantra van de activistische IPCC als onderdeel van de Marxistische 2030 agenda van de VN. Temeer omdat die opwarming berust op krankzinnige, onderling met straatlengten uiteenlopende ‘modellen’ zonder onderbouwing maar met gebruikmaking van brutaal vervalste data, zoals het KNMI 2 jaar geleden ook al presteerde zonder dat iemand er aanstoot aan nam… Uit dit en ander objectief wetenschappelijke onderzoek, panisch genegeerd door de media, loopt de voor ons klimaat dominante zonneactiviteit volgens NASA al sinds 5 jaren terug, de reële ‘opwarming’ sinds 1880 bedraagt minder dan 0,4° C. Iedereen kan dit toonbeeld van stabiliteit op het internet (bij NASA en hun GISS – Goddard Institute for Space Studies) verifiëren.
Fluctuërende zonneactiviteit is al miljarden jaren lang dè unieke klimaatfactor, die nu juist een afkoeling van de atmosfeer veroorzaakt die best eens een halve eeuw zal kunnen aanhouden, dus het zal knap koud gaan worden ondanks alle abjecte leugens van Mark Rutte en het Kartel… Wees dus blij dat Nederland niet alleen een reddende Groningse gasbel heeft, maar ook een nieuwe redder voor komende koudere jaren onder de Noordzee.

Over een rechtsstaat gesproken waar de regering er voor de bevolking dient te zijn, komt de vraag op wat te denken van het feit dat Pieter Omtzigt die corrupte regering vraagt hoe het in vredesnaam mogelijk is dat men in België maar € 1,60 voor een kubieke meter (Nederlands) gas betaalt, terwijl wij in Nederland daar notabene € 3,00 voor moeten dokken? Practisch het dubbele dankzij D66, reden waarom Geert Wilders fulmineert over een alleenstaande oude dame die van de AOW moet leven maar per september een energierekening van bijna € 900 moet gaan betalen?
Waarom wordt dat miesche D66 nog getolereerd terwijl op onze volksgezondheid € 1,5 miljard bezuinigd wordt, zodat Kaag dat voor onszelf zo broodnodige fortuin met gulle hand kan weggeven aan donker Afrika als ‘klimaathulp’ en leuke spaarpotjes in Cyprus en Zwitserland voor haar Palestijnse vriendjes. Dit terwijl onze sociale voorzieningen en huisvesting krakend vastlopen dankzij de honderduizenden subversieve gelukszoekers van Kaag’s landverraders en de hersendode meelopers in Rutte’s VVD.…?

Hoe gek kan het worden in een rechtsstaat als het achterbakse Rijk, achter alle ruggen om, stiekem een hotel in Tubbergen koopt om hun perverse ‘omvolking’ door te zetten over de ruggen van de plaatselijke bevolking? Doe daar nog wat D66 geraaskal bij in hun race naar sociale desintegratie over apenpokken onder een handjevol homofielen, een verwaarloosbaar aantal transgenderpatiënten en hun obligate racisme zodat alle kleine ‘fatsoensrakkertjes’ over elkaar kunnen rollen in hun morele verhevenheid om andersdenkenden te censureren. Allemaal dagelijkse kost in de ‘Narcostaat aan de Noordzee’, waar een geborneerde landverraadster als Kaag getolereerd wordt terwijl zij geen flauw benul heeft van monetair beleid en inflatie, maar slechts haar WEF agenda probeert door te drukken met haar medeplichtige Mark Rutte zolang de ignorante kiezers hun smerige sociale desintegratie toelaten.

Keep up the good work Erwin en laat de mensen wakker worden…