Rutte’s uitleg van ‘we’ en ‘ons’

Tegenwoordig moet je ieder woord dat uit de mond van Rutte of een van zijn incompetente volgers rolt, op een weegschaaltje wegen om er achter te komen wat die personen nu eigenlijk bedoelen.

Als het niet Rutte zelf is die voortdurend het “wij/we” woord in de mond neemt, dan zijn het de menselijke kopieermachines Kaag, Hoekstra, Ollongren, De Jonge en er kan nog een hele rits namen genoemd worden. Gisteren kwam het opperhoofd van de zwalkende Haagse politieke stam de Nederlandse samenleving vertellen waarom “wij/we” die corrupte bende politici, bestuurders en militairen in Kiev moeten steunen ten koste van de doorsnee Oekraïense medemens buiten Kiev en vooral in het zuiden en oosten van de Oekraïne.

Min. Pres. Rutte. Afb: Pixabay

Met een uitgestreken gezicht wierp hij de volgende gedragen tekst van de kansel het publiek in: “die oorlog is de onze. Laten we het daar nu wel even met elkaar eens worden…we moeten er alles aan doen om ervoor te zorgen dat Oekraïne de overwinning kan boeken….daarbij hebben we gezegd: de rode lijn is dat we niet de NAVO in rechtstreeks conflict brengen met Rusland…verder doen we alles wat we kunnen: financiële steun, humanitaire steun, maar ook hele zware wapensystemen..Nederland loopt daar redelijk in voorop. Dat doen we omdat het onze oorlog is. Als dit fout gaat en wij zouden laten gebeuren dat Poetin Oekraïne kan bezetten, wat is het volgende?….Daarom heb ik in mijn betoog tegen Nederland gezegd hoe belangrijk het is dat we bereid zijn met zijn allen om de gevolgen daarvan te dragen. Die gevolgen zijn er ook in onze portemonnee, maar dat moeten we doenvoor onze veiligheid en onze vrijheid”.

Zijn woorden worden herhaaldelijk opgeleukt met de termen “wij/we, onze, elkaar”. Wie zijn die wij/we? In ieder geval niet de Nederlanders, wellicht de elitocratie van Nederland en/of de hotemetoten van de WEF die garen spinnen bij de oorlog in de Oekraïne en in het verlengde bij de scherpere sanctiemaatregelen die erop gericht zouden moeten zijn om Poetin/Moskou te treffen, maar alleen de doorsnee Europeaan in de beurs raken. De Minister-president doet het ook voorkomen alsof die steun in het belang is van de Oekraïense doorsnee burger. Wie lijden honger en sterven dagelijks door het voortzetten van het gewapende conflict? Niet de Zelensky kliek in Kiev, wel de doorsnee Oekraïner! En als het conflict voorbij is, komen sponsor – en donor geldstromen weer in de verkeerde zakken terecht.

Niet ‘onze’ oorlog

Die oorlog is onze oorlog? Hoezo? Maakt de Oekraïne deel uit van de Europese familie in Brussel resp. van de NATO familie in Brussel en Mons? Waar haalt de man de wijsheid vandaan dat Moskou de hele Oekraïne wil bezetten? Sterker nog: een greep wil gaan doen naar lidstaten van de EU en NATO? In tegenstelling tot Brussel, Berlijn, Parijs en Washington hebben ze in Moskou wel lessen uit het verleden en zeker uit de Tweede Oorlog getrokken. Bezetten van gebied betekent dat je verantwoordelijk bent voor het herstel van de economie, infrastructuur, invulling moet geven aan toekomstverwachtingen van de bevolking en rekening moet houden met andersdenkenden en in het verlengde daarvan demonstraties en protestacties eindigend in opstand en rebellie. Wie denkt dat Moskou daarop zit te wachten, moet zich nog maar eens in de Russische geschiedenis verdiepen. Poetin c.s. vinden het prima dat Brussel zich garant wil stellen voor de herstelkosten van de Oekraïne. Het blijft vanzelfsprekend de vraag of die waarborg ook van toepassing zal zijn voor het herstel van het oosten en zuiden van de huidige Oekraïne, die nu in Russische handen zijn. Zal wel beperkt blijven tot Kiev en omgeving..

T-14

Die oorlog is onze oorlog? Denkt hij nu echt dat Nederlandse ouders, jonge mannen en vrouwen bereid zullen zijn om de strijd aan te binden met vreemde naties buiten het eigen grondgebied? Niet de resultaten van het laatste onderzoek van Motivaction gelezen waaruit bleek dat slechts 16% bereid zou zijn om de soevereiniteit van Nederland te beschermen, omdat oorlog  voor de meesten een ver-van-mijn bed-gebeuren zou zijn en zo zou moeten blijven?

De Minister-president wil voorkomen dat de NATO in rechtstreeks conflict komt met Rusland? Het probleem is dat de man nog steeds denkt dat Europese leiders het karakter en de status van een gewapend conflict kunnen bepalen en sturen. Dat Brussel en Mons kunnen bepalen of de NATO wel of niet rechtstreeks in conflict is met Moskou. Helaas wordt dat in het Kremlin toch echt anders gezien. Russische beleidsbepalers hebben allang vastgesteld dat EU en NATO zich – door de steun in allerlei kleuren en maten te geven aan de Zelensky kliek – zich rechtstreeks in het gewapend conflict hebben gemengd en (de gewone Europese burger) daarvoor gestraft moet worden door het dichtdraaien van gas en olie kraan.

Die gevolgen van de steunverlening? Hij stelt dat Nederland – hij bedoelt de doorsnee burger en niet de leden van de elitocratie, omdat hij zijn betoog tegen Nederland houdt en vanzelfsprekend hoort hij daar dan niet bij – bereid is om de gevolgen te dragen. Hij vergeet dat de bevolking niets is gevraagd en het besluit om Zelensky c.s (en niet de Oekraïne) te steunen tegen de uitslag van het Oekraïne referendum is. Die gevolgen moet de doorsnee burger dragen en de Rutte kliek zelf zal geen enkele pijn voelen in de portemonnee.

Beperkingen van vrijheid

Die steun die we geven? Die gaat ten koste van de veiligheid en vrijheid van de Nederlandse samenleving. Niet alleen van onze samenleving, maar van alle doorsnee burgers van westerse samenlevingen. De Nederlandse krijgsmacht die voor de Russische inval al niet in staat werd geacht om de grondwettelijke taken uit te kunnen voeren en de alliantie verantwoordelijkheden te dragen, is door het ruime geschenkenbeleid van de regering nog verder uitgekleed. Veiligheid en daardoor de vrijheid hebben ze in Den Haag door decennia wanbeleid uit het politieke raam laten waaien.

Als een weldenkend mens de tekst van Rutte tot zich door laat dringen, dan wordt het duidelijk dat deze in de Haagse politieke jungle verdwaalde persoon zijn positie misbruikt om zijn eigen agenda en die van de WEF aan de Nederlandse samenleving te verkopen. Om de doorsnee Nederlander rijp te maken voor komende maatregelen die leiden naar verdere verarming, beperking van de vrijheid van meningsuiting en begrenzing van onze levensomstandigheden. Wat Zelensky c.s. in Kiev een groot deel van hun bevolking aandoen – het lijden van de doorsnee Oekraïense burger verlengen en vergroten – doen Europese regeringsleiders in lijn met de WEF wensen hun eigen samenlevingen aan.

Er is in de belevingswereld van WEF en Bilderberg marionetten geen sprake van “wij/we, ons, elkaar etc.”, maar van jullie of misschien is “we” zijn afkorting van WEF.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hein
9 maanden geleden

Hoezo “Wat Zelensky c.s. in Kiev een groot deel van hun bevolking aandoen”?
Moeten Zelensky en het Oekrainse volk lijdzaam toezien hoe Poetin hun land, volkomen tegen internationaal recht in, aanvalt, hun steden en infra volledig aan puin schiet, daarbij vele burgerslachtoffers makend, of hun land illegaal bezet? Want dat is wat er gebeurt, niets anders. En kom niet aan met het doekje voor het bloeden dat Oekraine een corrupt land is, of wat er nog meer mis is daar. Als dat allemaal zo erg is, dan hadden die Zelensky-bashers tijd genoeg om daartegen te ageren, protesteren of maatregelen kunnen nemen. Maar dat is zeker geen vrijbrief om een heel land te vernietigen, om honderduizenden mensen te vermoorden en om tientallen miljoenen mensen dak-en brodeloos te maken. Hypocrieten!!!

Hein
9 maanden geleden
Antwoord aan  Hein

PS, het is niet voor niets dat de Oost-Europese landen niets van Poetin en Rusland moeten hebben. Zij hebben de Russische onderdrukking tientallen jaren moeten ondergaan en dat is iets dat zij nooit, nooit meer willen!

Poeplap
9 maanden geleden

Pek en veren en dan blijf ik nog netjes

Koddebeier
9 maanden geleden

4 Kabinetten Rutte en eindelijk is het op alle ministeries een zooitje !!
Goed gedaan sukkels !!

Koddebeier
9 maanden geleden

Rut toch is eindelijk op met je zooitje onbenullen erbij !!

Judge Bean
9 maanden geleden

Wat zal de man blij zijn dat hij ‘ onze oorlog’ de schuld kan geven van de gigantische puinhoop die hij er van gemaakt heeft.