De Dik Voormekaar Show

Het kabinetsbeleid krijgt steeds meer trekken van de Dik Voormekaar Show. Het humoristische “doe het zelf’ programma stapelde de blunders op humoristische wijze op elkaar en de ministersploeg van Rutte-lV doet daar niet voor onder.

In één van de eerste afleveringen neemt ‘doehetzelver’ Dik Voormekaar (Andre van Duin) de luisteraar bij de hand, teneinde wat uitleg te geven bij het ophangen van een schilderij. Nadat uiteen was gezet welke materialen en gereedschappen benodigd waren voor deze klus, werd hoorbaar werk van dit klusje gemaakt in de studio. De muur echter, bleek van een weerbarstig type, waarop besloten werd forser gereedschap in te zetten. Daardoor echter bezweek een deel van de muur, waarop Dik Voormekaar constateerde dat er “een prachtig doorgeefluik” was gerealiseerd.

Minister Jetten. Afb: D66 / wikipedia

Ook de aanvankelijke kabinetsplannen leken mooi. “We zijn verplicht om een mooie en schone wereld voor onze kinderen achter te laten”. Kabinetschef Rutte (VVD) echter, heeft helemaal geen kinderen bij gebrek aan echtgenote en de hormonale drift van minister Jetten (D66) richt zich niet op ‘mensen met een baarmoeder’, dus daar zijn opbrengsten uit andere kanalen te verwachten. Klaarblijkelijk bedoelden de heren ónze kinderen! Wat lief en wat zorgzaam; daar waren we zelf toch werkelijk nóóit opgekomen hoor!

Lekkere luchten!

Lekkere luchten voor de kinderen dus, en nog schoon ook. Kolencentrales bleken bij nader inzien te vervuilend voor onze luchten en dus werden ze van overheidswege gedwongen om niet meer dan 35% van hun capaciteit te gebruiken. Voor de aandeelhouders van die centrales was een compensatie op tafel gelegd van 1,6 miljard euro. In de Dik Voormekaar Show zou onmiddellijk Dikke Leo (een louche notaris) zijn opgeroepen om die deal op papier te zetten en in regeringskringen wordt dan beroep gedaan op Pels Rijcken… Tot dusver heb ik alleen Omtzigt nog zijn verbazing horen uitspreken, maar Kamervragen of zich onder die gecompenseerde aandeelhouders ook leden van een partij (of hun familieleden) bevinden, heb ik nog niet gehoord. Ik reken er op dat dit wel zo is, anders waren die vragen meteen wél gesteld natuurlijk. Het verschil tussen wél gesteld en welgesteld kennelijk.

Om de kolenstook op te vangen werd dus aardgas gebruikt en de gasvoorraden daalden dan ook in hoog tempo. Adviezen van Mijnraad, Gasunie en RvS die dat probeerden duidelijk te maken: ophoepelen, niks mee te maken!

Nu het vrijwel al te laat is om de voorraden nog op peil te brengen voor de winter, komt eindelijk minister Jetten uit de stoel op zijn splinternieuwe ministerie en start de kolencentrales weer op, zodat we het schaarse gas minder aan stroomopwekking kwijt zijn. De al gecompenseerde aandeelhouders van die kolencentrales blijven maar verdienen en Dikke Leo zag dat het goed was…

We zouden ons in dit land eens wat minder druk moeten maken om institutioneel racisme en wat meer om institutionele fraude. Het lijkt er immers sterk op dat die klimaat- en milieuhandel wordt misbruikt om van het vergaarde belastinggeld een groot aantal private bankrekeningen bij te vullen.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hans
1 jaar geleden

Het is sowieso waanzin om elektriciteit op te wekken met aardgas. Daarvoor is aardgas veel te kostbaar. Aardgas moet je inzetten in hoogrendementsketels (> 90%) te verwarming van gebouwen. Niet in centrales die een rendement hebben van 60% als ze continu draaien als basislast centrales, maar door de waanzin van weer afhankelijke wind en zon daalt het rendement van gasgestookte centrales naar iets meer dan 30%. Wek elektriciteit op met kolen en ga zsm over op kernenergie, de enige energiebron die toekomst biedt. En met kolenstook is niets mis. De moderne Nederlandse kolencentrales zijn de schoonste ter wereld, daar komt nauwelijks iets schadelijks meer uit. Nee, want CO2 is niet de thermostaat van de aarde. Op basis van de eigenschappen van het CO2 molecuul hebben meerdere stralings- en CO2 experts bewezen dat verdere verhoging van de [CO2] nauwelijks to geen temperatuurverhoging geeft. Zie de links naar absolute experts op dit gebied.
https://sciencetalks.nl/the-physics-of-doubling-co2-full-version/
https://principia-scientific.org/the-absorption-of-thermal-emitted-infrared-radiation-by-co2/
https://arxiv.org/pdf/2006.03098.pdf

A.R. Girbes sr
1 jaar geleden

Nimmer hoor ik de ‘alarmbel ” rinkelen dat immigratie een enorme wissel trekt op vervuiling en energie-gebruik én dat de woningnood een “product’ is van het WANBELEID in het tijdperk Rutte. Rob Jetten houdt zich gewoon stil.

Dat de aandeelhouders van kolencentrales kennelijk in het geheel geen belang hebben dat de kolencentrales weer moeten draaien is omdat… “”voor de aandeelhouders van die centrales was een compensatie op tafel gelegd is van 1,6 miljard euro.”” ( aldus de heer Nijhof )

Het ergerlijke wanbeleid eist een steeds groter deel van ” des burgers budget ” en aldus de armoede in rasse schreden op ons afkomt.

“””” Het lijkt er immers sterk op dat die klimaat- en milieuhandel wordt misbruikt om van het vergaarde belastinggeld een groot aantal private bankrekeningen bij te vullen.”””” aldus de schrijver………!!!

Nu, dat is het gevolg van de “vriendjes politiek van Rutte CS”, die miljarden verdelen onder vriendjes van het zieke elitaire establishment.

Het heeft ……niets meer met regeren te maken, alles met het parasiteren op de belastingopbrengsten om stemmen te behouden.
We hebben het steeds over een “corrupt Oekraïne” maar hoe noemt men dan het beleid van Rutte en de zijnen??

Het heeft verder geen zin nog langer woorden vuil te maken aan het wanbeleid, tot het VVD, D-66 én het CDA electoraat zich er van bewust wordt dat bij een continuerend wangedrag van deze regering, de burger van geheel Nederland toch nog eens een “revolutionaire” houding zal aannemen. De ONHOUDBAARHEID van dit Kabinet is inmiddels gebleken, Prof dr. Jaap van Duyn, zei toch in het Programma, van Harry Mens, Business-class ” dat Mark Rutte CS de ” Houdbaarheidsdatum ruim overschreden heeft”.
Mevrouw Nausica Marbe schrijft in haar column ,in de Telegraaf, dat ……””Arrogante Asielpolitiek de Nederlandse bevolking benadeeld”.
Dat Mark Rutte CS daar absoluut ” schijt” aan heeft, blijkt iedere dag opnieuw.
Maar……. even “ter herinnering” ,,,,,,,,, “”HOE “” komen we van dat tuig, in Den Haag , af??””

1 jaar geleden

Vroeger hadden we het Theater van de Lach, uitstekende komieken en mooie voorstellingen van Joep van `t Hek, Max Teljeur, Toon Hermans, Willy Walden en Piet Muizelaar, Toen was Geluk heel gewoon. Wie heeft heeft niet gelachen met “De Uyl is den olie” en “Kille, Kille Koeweit”.

Prachtige shows op TV toen het nog niet was overgenomen door de vele praatjes programma’s op NPO.

Nu hebben we https://lnkd.in/evnwHuDn met een constante publieke komedie.

We hoeven niet meer naar het theater, het theater komt elke dag onze huiskamers binnen via de vele politieke journalisten, de praatjes programma’s met vele “deskundigen”. De “onafhankelijke” NPO en NOS.

Waar zijn KRO Reporter, Twee Vandaag, Brandpunt, G.J.B. Hiltermann, Achter het Nieuw, de week van Willibrord, Netwerk, Nova, Het Filosofisch Kwintet, Oog in Oog, Televizier, enz. enz gebleven?