Grenzen dicht en de koeien naar buiten


De asielcrisis heeft een nieuw dieptepunt bereikt. Zeer schrijnende beelden uit Ter Apel waar vannacht geen plek meer was en tientallen vluchtelingen onder een dekentje moesten wachten bij het hek. De politieke kopstukken Suzanne Kröger (Groen Links), Jasper van Dijk (SP), Kati Piri (PvdA), Don Ceder (CU) laten weer van zich horen!

Waar het bij deze ‘volks’ vertegenwoordigers (niet voor het Nederlandse volk wel te verstaan) op neerkomt is meer meer meer. Maar in alle oprechtheid, zouden deze mensen nu nooit eens denken; dit loopt radicaal fout? Als er – als gevolg van bezuiniging en uitkleden van de zorg – geen bedden zijn op de IC, moet het hele land op slot. Als er geen bedden zijn in ter Apel, is het dan te veel moeite om de grenzen dicht te gooien?

Afb: pixabay

Ziet ook niemand in de regering (en op links), dat de kern van het probleem zit in het systeem zelf. De openeinde regeling. Immers, iedereen die zich (na vele veilige landen te hebben doorkruist) meldt in Nederland wordt in de asielprocedure genomen. Daarnaast zetten we al jaren de zogenaamde ‘veiligelanders’ het land niet. ‘Veiligelanders’ die zorgen voor nog meer overlast en grote druk leggen op het asielsysteem. Ook als vooraf al duidelijk is dat je de boel bij elkaar liegt om een verblijfsvergunning te krijgen.

Bevolkingsgroei betekent daarnaast meer Co2, meer stikstof, meer woningen, meer beton, meer, meer, meer van alles, behalve ruimte voor de natuur. Die wordt minder en moet dan wel plaatsmaken. Worden het de Natura 2000 gebieden die de boeren beperken. Is het al zover dat de koeien (nadat Remkes aangaf “geen vergunning nodig”) inmiddels opgesloten worden omdat de rechter een streep haalt door de toezegging over de beweiding. Terwijl criminele asielzoekers die een misdaad hebben gepleegd worden vrijgesproken of niet vervolgd en opgesloten omdat anders hun vergunning in gevaar komt.

Honderden asielzoekers (migranten) per dag, een aanmeldcentrum dat compleet vol zit en nagenoeg geen doorstroming van statushouders is omdat er geen huizen zijn. Ter Apel is niet te klein, we moeten er ook geen ‘tweede’ Ter Apel bij. Dat maakt het probleem alleen maar groter.

Sluit Ter Apel! Bouw aanmeldcentra aan Europese buitengrenzen of in derde landen, zoals Denemarken en het Verenigd Koninkrijk. Voer de aangenomen motie van Van Haga/Hans Smolders uit. Er zijn simpelweg teveel asielzoekers.

Elke nacht slapen tussen de 32000 en 36000 Nederlandse daklozen, waaronder veel jongeren uit de jeugdzorg buiten. Of je bent een Nederlandse vader of moeder met je in het buitenland geboren kinderen die terug wil naar Nederland (de ellende, papierwerk en tegenwerking van overheid zonder steun van gesubsidieerde vluchtelingenclubs of COA). Jongeren uit instellingen die 18 zijn geworden worden op straat gezet. Daar hoor je ze niet over. Maar nu het over asielzoekers gaat is het land weer te klein. En het is een understatement, maar inderdaad we zijn te klein, het absorptievermogen van ons land is ruimschoots overschreden.

Als nu ‘volks’ vertegenwoordigers als Suzanne Kröger (Groen Links), Jasper van Dijk (SP), Kati Piri (PvdA), Don Ceder (CU) echt iets voor onze planeet willen doen. Laat ze voorlichting geven over geboortebeperking in de landen waar nu de massa-immigratie vandaan komt.

Dan hebben alle kinderen een leefbare planeet, kan een ieder zijn eigen land opbouwen, doen we aan positieve herverdeling van kapitaal en worden daarnaast de Europese landen (en Nederland) weer een stuk veiliger, veel mensen minder arm, de wachtlijsten in de zorg en voor een betaalbare woning verdwijnen ‘als sneeuw voor de zon’ en kunnen onze koeien weer heerlijk laten grazen.

Nooit opgeven, niets doen is geen optie. Nederland is het waard!

——————–

Erwin Versteeg

Erwin Versteeg is zelfstandig ondernemer en sinds maart 2018 voorzitter van ‘Verbindend Enschede’. De columns die hij schrijft, zijn op persoonlijke titel en bedoeld om een discussie op gang te brengen. Onderwerpen in de columns zijn lokaal, landelijke, geopolitiek of maatschappelijk, en daarmee lokaal en/of landelijk mogelijk geen onderdeel van hun (politieke-) verkiezingsprogramma.

.

——————–

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
2 jaren geleden

“””ZWOLLE – Veehouders hebben mogelijk toch een natuurvergunning nodig voor de weidegang van hun koeien. De rechtbank in Zwolle oordeelde woensdag dat de provincie Overijssel niet zomaar mag besluiten dat er geen vergunning nodig is. Eerst moet de provincie aantonen dat koeien in de wei geen extra stikstofuitstoot veroorzaakt die nabije natuur schaadt.”” Aldus Edwin TImmer.

Toen ik het bovenstaande had gelezen, bekroop mij een gevoel van waanzin door merg en been.
Het is niet meer te geloven, dat “” nu duidelijk is aangetoond en dat een provincie en rechters geen idee hebben wat stikstof eigenlijk is, dat zij thuishoren in de rubriek ” Onbenullen”.
De eis, dat koeien in de wei géén extra “stikstofuitstoot”mogen veroorzaken” is van een kwaliteit dat vergeleken kan worden met de meest kinderlijke gedachtengang. Immers: Dat kinderen nog niet begrijpen wat “Stikstof” is, is een logisch feit. Maar………….. dat een provincie moet aantonen dat er geen extra ” stikstof wordt geproduceerd door koeien” ……… is gewoon achterlijk van karakter.
We zien tevens dat moedertje natuur NIET wordt begrepen en de meest domme rechters geen “inzicht hebben op wat de natuur ons biedt”.

Het is typisch een gedachtengang van deze tijd, vol idioten en betweters……. er zijn bijna geen woorden meer te vinden voor zoveel achterlijkheid. ” Zelfs de goden bieden geen tegenstand bij zoveel domheid”. Dat de immigratie gewoon door gaat is een van de factoren dat Nederland ONBEWOONBAAR wordt.

Koddebeier
2 jaren geleden

Hersenloze politici schijnen het maar niet te begrijpen VOL is VOL, Nederland is VOL, over vol ! Grenzen sluiten er kan geen asielzoeker meer bij !!!!!!

J.Blaak
2 jaren geleden

Helemaal mee eens.
Misschien moeten deze vier met naam en partij aangestipte personen met enig geweld tot inzicht en rede worden gebracht.
En als dat niet lukt met wat zwaarder geweld.
Net zolang tot zelfs deze diehards het schoorvoetend toegeven.

mgjb
2 jaren geleden

👍👍👍👍👍