10 jaar burgemeester

Hubert Bruls is 10 jaar burgemeester van Nijmegen. Radio Gelderland vindt dat kennelijk een prestatie, want de hele dag wordt Bruls op de regionale zender geprezen. Met name toen Bruls ‘een dag het huis moest ontvluchten wegens bedreigingen gedurende de coronaperiode’ moet kennelijk ontzag en bewondering opwekken.

Hubert Bruls (1966) begon na zijn opleiding zijn loopbaan bij ambtenarenvakbond NOVON/ABVAKABO. Bruls is vanaf 1986 lid van het CDA. Na een korte periode als gemeenteraadslid in 1998, werd hij in 1999 wethouder in Nijmegen. Bruls was van 23 mei 2002 tot 11 oktober 2005 Tweede Kamerlid voor het CDA maar sloeg geen bijzondere deuken in de pakken boter, zodat een positie als burgemeester meer voor de hand lag. Op 1 oktober 2005 werd hij weggepromoveerd als burgemeester van Venlo. Op 2 maart 2012 werd hij door de gemeenteraad van Nijmegen voorgedragen als burgemeester, als opvolger van Thom de Graaf (D66) die als Minister nog voor gekozen burgemeesters was en – toen dat faliekant misliep – zelf maar tot burgemeester werd benoemd. Bruls werd op 21 mei 2012 geïnstalleerd als burgemeester van Nijmegen, waar ze nog steeds met hem zitten opgescheept.

Burgemeester Bruls van Nijmegen. Afb: Havang – Wikimedia-wcommons

Als burgemeester van Nijmegen is Bruls tevens voorzitter van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. In oktober 2016 werd hij voorzitter van het Veiligheidsberaad, waar de voorzitters van de 25 veiligheidsregio’s in zitten. Als Nijmeegse burgemeester liep Bruls in 2014 voorop in een stoet van honderden mensen die aangifte deden tegen PVV-leider Wilders vanwege de ‘minder’ uitspraak (door het aanwezige kiezerspubliek). Volgens Wilders kon Bruls op die manier ‘eindelijk zijn diepgewortelde haat’ tegen de PVV uiten. Wilders wordt al 20 jaar zwaar beveiligd en heeft zijn eigen huis in die periode nooit weer gezien, doet zelf geen boodschappen meer en voor een dagje uit naar de Efteling moet het pretpark voor publiek worden gesloten. Anders is het voor Wilders levensgevaarlijk, onder andere door toedoen van Bruls: die nog nooit echt werk heeft gedaan, uitsluitend geld ontvangt wat door belastingbetalers is opgebracht, bij gebrek aan kwaliteit burgemeester van Venlo – en later Nijmegen – werd en nota bene voorzitter van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid.

En die man vindt het ‘flink pittig’ omdat hij één dag uit huis moest vanwege bedreigingen door coronagestoorden.

Volgens mij moet die man eens wat minder drinken zodat hij wat beter ziet wat hijzelf eigenlijk is.

Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
1 jaar geleden

“”Als Nijmeegse burgemeester liep Bruls in 2014 voorop in een stoet van honderden mensen die aangifte deden tegen PVV-leider Wilders vanwege de ‘minder’ uitspraak (door het aanwezige kiezerspubliek). Volgens Wilders kon Bruls op die manier ‘eindelijk zijn diepgewortelde haat’ tegen de PVV uiten.””
Aldus de heer Nijhof.

Ik vraag me steeds weer af, met voor voor ‘SOORT’ mensen we te maken hebben, dewelke een “openbare functie bekleden”.
De idee dat Bruls een ” diepgewortelde HAAT heeft tegen de PVV heeft ,maakt de classificatie mogelijk van ” ongeschikt, Dom, eenzijdig georiënteerd, mist elke vorm van empathie, en ….. vooral zijn volledige ONGESCHIKTHEID voor een bestuursfunctie; zo’n figuur kunnen we missen als kiespijn.

Dat Bruls nu ” even” heeft ondervonden wat bedreiging betekende, en daarvan volledig in de war raakt, noopt mij te melden dat Bruls gewoon een uiterst mentaal zwak figuur is én ” niet begrijpt wat demografische diversiteit” inhoudt.

Immers: zijn mening en doelstellingen moeten gebaseerd zijn op het behoud van de stad die hij vertegenwoordigd. Maar…….. dat blijkt NIET HET GEVAL TE ZIJN. Een grote mond en minachting voor anderen dan zijn de classificaties in de juiste waarde te bestendigen.

Ik vergelijk Bruls met een ongeschikte manager en zoals….. De Heer Wessel Berkman schreef in de Telegraaf van 28 februari 2009 dat: “ Het probleem ligt vaak bij de manager”. Hij schrijft verder:” De werknemers – inclusief de manager zelf – verdoen veel tijd met wandelingetjes naar de rookruimte, de toiletten, het koffiezetapparaat en de kopieermachine.!!!

Dat Bruls een hersenloze brulboei zou zijn is niet juist omschreven…………. een brulboei op zee is een waarschuwingsmiddel bij mist……….. en dat is Bruls een geen enkel geval !!!! Bruls “” BRULT MAAR WAT.””

Koddebeier
1 jaar geleden

Hersenloze brulboei !

J.Blaak
1 jaar geleden

Bruls is het ultieme bewijs hoe de vormgevers van de nederlandse politiek de weg volkomen kwijt zijn.
In geen enkele dimensie kunnen zien wat hun gedrag/woorden teweeg brengen.
Niets staat in enige verhouding tot nut van de maatschappij.
Niets rechtvaardigt ook het grote salaris wat deze niksnutten incasseren.
Zij zijn het betonrot van de maatschappij.
Wel voorop lopen bij de armoede om Wilders veroordeeld te krijgen en monddood te maken via een politiek proces, maar waar was Bruls om de zaken die tegen z’n tirannieke clubgenoot/crimineel, voormalig minister van VWS Hugo de Jonge zijn aangespannen (meer dan 70.000 aangiften) te intensiveren en onder de aandacht te brengen/te houden?

Charlef
1 jaar geleden

En die Bruls maar dikke praatjes over Wilders etc. hebben. Een dag weg van huis en de familie Bruls is helemaal de weg kwijt. Ook een reden om de wereld te laten weten, waarom je zo’n ongebreidelde brulsboei bent.