Ramadan: maand van jihad

Bij de huidige geweldsgolf in Israël wordt in de media nu geregeld een verband gelegd met de Ramadan. Dat is een vooruitgang te noemen.

In het verleden lieten de politiek-correcte media het overduidelijke verband van dit jaarlijks terugkerende geweld vaak weg. Ook wordt nu vermeld dat een aantal aanslagplegers aanhangers waren van Islamitische Staat, nog een onmiskenbaar verband met de islam. Soms laten bepaalde redacties zich nog wel – al dan niet bewust – van hun ‘onnozele’ kant zien als het om de huidige geweldsgolf gaat. Zo schreef Nu.nl: Jaarlijks laait het geweld op rondom de islamitische vastenmaand ramadan. Een direct verband tussen het geweld en de heilige vastenmaand lijkt er niet te zijn.”

Wat veel media nog steeds niet melden is de ophitsende rol van de Palestijnse Autoriteit en de regerende Fatah-partij. Niet alleen Hamas, maar ook de volgens het Westen ‘gematigde’ Palestijnse leiders moedigen Jihad aan. Dat doen zij het hele jaar en nog meer met de Ramadan. Zo zei de hoogste islamitische rechter van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Al-Habbash, begin april 2022:

“De profeet zei niet en dacht niet toen hij besloot om Mekka te bevrijden en Mekka te veroveren: ‘Nu is het Ramadan, de mensen vasten, laten we de oorlog uitstellen tot na de ramadan.’ Ramadan is geen maand van luiheid, maar eerder een maand van activiteit, inspanning en hard werken, en zoals het ook was in het leven van de Profeet: een maand van Jihad, verovering en overwinning.”

“Terreur wordt stelselmatig geprezen
en islamitisch gerechtvaardigd door
de Palestijnse leiding”

Zo zei een Fatah woordvoerder op 5 april jl. over gedode Palestijnse terroristen:

“Glorie aan de martelaren [moslims die zijn omgekomen in de strijd tegen de ongelovigen]. Eer aan het zuivere bloed dat het heilige land van Palestina bevloeide. Verheug u, degenen die onze Ribat (religieus conflict) in Jeruzalem en rond Jeruzalem op zich nemen. De eerste verdedigingslinie van Palestina zijn de levende martelaren.
Zoals de Almachtige Allah zei: ‘En zeg niet over degenen die op de weg van Allah worden gedood: Ze zijn dood.’ Integendeel, ze leven, maar jullie nemen dat niet waar’
[Koran 2:154].”

Fatah schept zelfs op dat zij de meeste Israëli’s hebben vermoord:

“Fatah vermoordde er 240 [sinds 2002]. Niemand doodde zo veel Israëli’s als Fatah.”

Jihad is de inspiratie, zoals ook blijkt uit de ‘afscheidsvideo’ van een van de recent gedode Palestijnse terroristen:

“Ik offer mezelf gemakkelijk op omwille van Allah, op weg naar de bevrijding van het islamitische Palestina van de verontreiniging van de agressieve Joden. Ik ben een Jihad-strijder. …
Ik vecht onder de vlag van de machtige islam, om die vlag boven Jeruzalem te hijsen.
Ik eis van jullie om Allah te vrezen en Hem te gehoorzamen … om op het pad van ontberingen te gaan, het pad van machtige Jihad … Jihad is overwinning of martelaarschap.”

Toch blijft deze rol van de radicale islam en de ophitsing vanuit de Palestijnse leiding volstrekt onderbelicht in de politiek-correcte media.

Helemaal bont maakt de NRC het weer. Die ‘slijpsteen van de geest’ wil uw geest blijkbaar helemaal kapot slijpen. Want columnist Carolien Roelants komt op 11 april jl. aanzetten met de “brute, totalitaire Israëlische bezetting” als verklaring voor de Palestijnse terreur. Dit is totale onzin, om velerlei redenen:

  1. De inspiratie van de terreur is de weigering om het bestaan van Israël te accepteren, op islamitische gronden. Als Palestijnen het hebben over de ‘bezetting’, bedoelen zij dan ook niet alleen Judea en Samaria (de Westbank) en Gaza, maar heel Israël (zie hier bijvoorbeeld).
  2. De terreur is dus niet gerelateerd aan de ‘bezetting’. Dat is eenvoudig te bewijzen: de terreur bestond al tientallen jaren voor 1967 (en nam daarna juist eerst sterk af). Het is daarom één van de 150 Palestijnse fabels in ons gelijknamige boek.
  3. De Palestijnen in die gebieden hebben geen ‘bezetting’, maar zelfbestuur.

De ophitsing met islamitisch extremisme door de Palestijnse leiding wordt stelselmatig verzwegen. Dit is vermoedelijk uit angst voor ‘islamofobie’. Maar dat creëert een dubbel nieuw racisme:

  • Richting de Joden: er wordt niet verteld dat zij (weer) moeten lijden onder ideologisch geïnspireerd geweld.
  • Richting de moslims: blijkbaar zijn zij niet volwaardig, want er mogen geen ongemakkelijke waarheden over de Palestijnse leiders gebracht worden.

De Abraham vredesakkoorden werden mogelijk omdat gematigde moslims zich steeds meer afkeren van de Palestijnse geweldsverheerlijking en terreur. Zij houden de Palestijnen wel hiervoor verantwoordelijk.

Hoe lang gaat het nog duren voor onze politiek-correcte media zullen volgen?

********************

www.likud.nl
info@likud.nl


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties