Ordinaire smeerkees

Dat de inhoud vaak anders is dan de verpakking doet vermoeden, is in de levensmiddelenbranche een welbekend gegeven. Dat dit bij politieke partijen eigenlijk precies hetzelfde is, wil bij veel mensen nog niet indalen. D66-spindokter Frans van Drimmelen zit doorgaans chique in het kostuum, maar blijkt in werkelijkheid een ordinaire smeerkees.

D66 partijstrateeg Frans van Drimmelen werd en wordt beschuldigd van het stalken en bedreigen van tenminste één vrouwelijke D66-medewerker. Op grond van die beschuldigingen heeft hij zijn partijlidmaatschap onder beweerdelijk ‘zware druk’ van het D66 bestuur opgezegd. Dat er bij D66 nogal veel van die grijpgrage figuren rondlopen, is al jarenlang bekend. Vanaf de oprichting was D66 één grote seksclub en het heeft er alle schijn van dat een verkiesbare plaats op de kieslijsten door de jaren heen tot stand kwam op basis van genitale kwaliteiten en minder op de geniale. Iedere lul kan furore maken bij D66 en de grootste staat altijd bovenaan de lijst kennelijk. Het begrip ‘genderneutraliteit’ krijgt een wel heel bijzondere glans met freule Kaag aan het roer van deze door de NPO (lees: Gooise matras) op handen gedragen partij.

Als er echter gewerkt moet worden met de bovenkamer, dan is partijleider Kaag in geen velden of wegen te bekennen. Ook ditmaal sloeg ze onmiddellijk op hol en dat eindigde pas in de VS waar ze kennelijk ‘een belangrijke meeting met belangrijke mensen’ had. Deze zwaar overschatte ex-VN ambtenaar, die aanvankelijk nog (ten onrechte) claimde de Syrische president Assad eigenhandig op de knieën gedwongen te hebben, kan in eigen land volmaakt niets. Laat staan een notoire vrouwenbepotelaar de partij uit trappen. Meest opvallend waren nog fractievoorzitter Jan Paternotte en oud-D66-leider Pechtold die de verantwoordelijkheid voor de affaire-Van Drimmelen nadrukkelijk weghielden bij Kaag, bij respectievelijk RTL en NPO Radio1. Het partijbestuur greep uiteindelijk in en vroeg Van Drimmelen zijn lidmaatschapskaart in te leveren, kennelijk in de hoop dat de kous daarmee af zou zijn.

Maar waarom kon Van Drimmelen jarenlang doorgaan met zijn escapades, terwijl vrijwel iedereen in de partij ervan wist? Dat kon alleen als Van Drimmelen beschikt over heel bijzondere informatie over de bepalende partij-elite. Nu D66 in verschillende instituties indringend aanwezig is, zoals b.v. Thom de Graaf bij de Raad van State en Laurens-Jan Brinkhorst in familierelatie met het Koninklijk Huis, wordt die vraag heel interessant, vooral omdat Kaag onmiddellijk de kuierlatten nam naar de VS toen de spreekwoordelijke pleuris bij haar partij uitbrak. Kortom: bij D66 hangt een nog niet gedefinieerd geurtje in het portiek.

Het zou me daarom niet verbazen als deze muis nog een lang staartje blijkt te hebben.

Kaag is nog maar sinds kort lid van de partij; pas toen zij in 2017 door toenmalig partijleider Pechtold naar voren werd geschoven als kandidaat-minister (en dat ook daadwerkelijk werd) meldde zij zich bij de ledenadministratie van D66. Als ze nu echt de moraal heeft die ze claimt te hebben, dan kan ze dit mislukte avontuur beter achter zich laten en de partij vaarwel zeggen. Maar goed: Sigrid Kaag en moraal, dat zijn twee heel verschillende dingen.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Maurits Campert
2 jaren geleden

Een freule met haar prive ‘clubje’…goed getypeerd, die tafel danseres van weleer..

mgjb
2 jaren geleden

Kaag is m.i. dodelijk verwond, ze heeft het alleen nog niet in de gaten. Ze was wel gestressed te zien aan de nerveuze tijjen in haar gezicht.
Het zagen aan de poten is begonnen en niet meer te stoppen. Geheid dat er nog meer bagger naar buiten komt.
En als ze opstapt zal het zijn omdat het beter voor de partij en of landsbelang is. Ik wed dat dat dit arrogante mens nooit schuld zal erkennen.

Dus ik stel voor haar eigen slogan in te zetten: ‘we doen het goed of we doen het niet’.
Iedereen weet dat het niet goed is, dus OPROTTEN.

Voor dit soort lui zijn er altijd baantjes in de EU, UN of een NGO.