Knettergek

De zoveelste ‘kwestie Johan Derksen’ is weer eens opgedoken en likkebaardend heeft heel deugend Nederland zich er op gestort. Kennelijk komt het heel goed uit in een week dat de seksuele, respectievelijk gewelddadige escapades van voormalig D66-leider Alexander P. en talkshow-host Johnny de M. jr. aan het licht komen. Heel Nederland is ineens knettergek geworden.

Derksen beweerde in het Talpa programma (grotendeels eigendom van John de Mol sr.) VI-Vandaag dat hij in zijn jonge jaren een compleet doorgezopen vrouw die in slaap was gevallen op de bank, een kaars tussen haar benen had geduwd. Er in of ervoor; dat wordt niet helemaal duidelijk, maar echt smaakvol klonk het niet. Dat kan het ook helemaal niet geweest zijn als je toen nog op een kalverleeftijd was en eveneens flink aangeschoten. Dan weet je nog niks, laat staan hoe je je hebt te gedragen. Hij zal het zijn ouders wel niet verteld hebben, toen.

Johan Derksen. Foto: Gerard Stolk / Flickr

Inmiddels haalt het verhaal van Derksen chocoladeletters op de voorpagina’s van kranten en zelfs de NPO radiojournaals openen met het item. Ondertussen kan voormalig D66-leider Alexander Pechtold mooi in de luwte blijven omtrent een dit weekend opgerakelde kwestie van 8 jaar geleden evenals Johnny de Mol jr. die ook nog een zaakje heeft lopen. Het is meer dan opvallend dat Pechtold niet ieder nieuwsuur langs komt en een wat meer en oprechter Nederlander (die vroeger een behoorlijk waardeloze voetballer was) dan juist weer wel. We zouden nog kunnen zeggen dat bij Talpa het vrouwenmisbruik schering en inslag is, (zie o.a. de ‘Voice of Holland’) zoals op de hele Gooise matras en dus vooraf te verwachten, maar bij D66 kunnen ze er ook wat van. Nu zit die laatste club (helaas) in de politiek, dus mij dunkt dat de seksuele escapades van politici die ook met de vingers aan de knoppen van ons land zitten te frunniken, toch warempel wel iets meer aandacht verdienen dan wat een bezopen Johan Derksen ruim vijftig jaar geleden uitspookte.

Een citaat op de website van de NOS van 31 augustus 2018:  ‘Hij kon het bijzonder goed met Jeanine Hennis vinden..’, ‘een invloedrijk VVD’er vroeg zich af met wie Ten Broeke het níet deed’ en ‘ook weten we dat Ten Broeke eens ‘op heterdaad’ is betrapt, vrijend op de stoel van de Tweede Kamervoorzitter’. U begrijpt het al: deze kwestie Ten Broeke liep toen met een sisser af. Glas, plas, enzovoort en zeker geen wekenlange headlines in de pers.

Deze nieuwe ‘kwestie Derksen’ is ophef om een kwestie van niks. Puberaal gedrag van een jonge vent, zo’n vijftig jaar geleden. Vijftig jaar geleden zat er een zootje tuig in de Kamer onder de bijnaam ‘Nieuw Links’ die ons land hebben herschapen in een ongelooflijke bende, waar geen mens nog veilig is en aangifte zinloos, buitenlanders massaal worden geïmporteerd om hen de uitkeringen over de longen te laten inhaleren en wij maar betalen terwijl zij er zelf aan verdienen. En nu zal ene Derksen die vijftig jaar geleden, ergens in één of ander onooglijk achterland en met jeugdig bravoure, een kaars in of bij de flamoes van een bezopen vrouw plaatste ineens van het grootste belang zijn?

Laten we eerst de stallen in Den Haag en Hilversum maar eens uitmesten…


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Henk
2 jaren geleden

Als ik Genee was geweest had ik meteen doorgevraagd naar details als: hoe dik was die kaars dan eigenlijk, en was het een cilindermodel of afgerond, en hoe heb je dat ding dan eigenlijk naar binnen gekregen enz. Dan was meteen duidelijk geworden hoe de vork in de steel zat.
In plaats van almaar diepe morele verontwaardiging te etaleren had een wakkere journalist misschien ook eens kunnen proberen om de jongedame van weleer op te sporen, om te vernemen hoe zij de situatie beoordeelde. En ja, als je op stap gaat met beroepsvoetballers en je helemaal wezenloos zuipt, dan vallen avonturen als door Derksen geschetst toch binnen de orde – of niet soms?

Koddebeier
2 jaren geleden

Nederland…………en land van Nep deugers en zeikers.

2 jaren geleden

Het ” enige” wat ik nog zou kunnen schrijven, is dat de “portée ” van het artikel de verontwaardiging duidelijk maakt, hoe “ZIEK” het moreel in Nederland blijkt te zijn. De ” deug- mensen” hebben hun pathologisch deel nu weer geïnhaleerd en zij begrijpen niets van wat ” relativering” betekent.

Het is steeds hetzelfde liedje en continu is het ” linkse tuig ” bezig in een armoedige houding, hun onmacht en haat ostentatief ten uitvoer te brengen, als ook het feministische daarin een podium eist.

Er wordt VOLLEDIG voorbij gegaan aan de meest desastreuse overbevolking-problematiek en dat immigratie, waardoor ook andere culturen met hun “”OVERDREVEN GEVOELIGHEDEN”” zich nu manifesteren en derhalve van LINKS aandacht krijgen om in het voetlicht te treden in “praatprogramma’s” om hun haat te spuien en de ratio als vijand te beschouwen……..

En…….<< Wierd Duk verwoordde het goed gisteren avond. De woke cancelcultuur op dit moment is gevaarlijk giftig.>>

Ik ontvang NU een “App “, van een goede vriend, waarin hij mij meldt dat we voor € 85.000.000.000,– door de ” overheid worden opgelicht, aldus een “”Bedrijfskundig financieel controller”.”

Heel langzaam gaat mijn verstand stil staan door waanzin en krankzinnige besluitvorming, waarbij ik moet vermelden dat de Nederlandse burger op criminele wijzen wordt bejegend.

Buskens
2 jaren geleden

200% eens! Een belachelijke kwestie. Ik heb de eerste versie van Johan zijn verhaal gehoord. Dan denk ik, denk eens na met z’n allen voor zover men dat kan. 4 stomdronken jongelui, in dit geval 2 mannen, 2 vrouwen. De vrouwen kotsen de mannen onder, zo beroerd waren die vrouwen. Zou er dan nog enige sprake kunnen zijn van sexuele opwinding? Denk het niet! John’s eerste versie van zijn verhaal klopt niet. Dat was om het smeuïg te maken (niet slim overigens) pure kroeg praat. Zijn tweede versie kan ik me nog enigszins voorstellen. Uit balorigheid een kaars tussen de benen plaatsen. Tevens het gedrag van de dames is nog iets om over na te denken. Er heeft dan ook geen verkrachting plaats gevonden. Wierd Duk verwoordde het goed gisteren avond. De woke cancelcultuur op dit moment is gevaarlijk giftig.

Buskens
2 jaren geleden
Antwoord aan  Buskens

Oh, wat ik nog wil zeggen, ik ga het programma heel erg missen. Het was meestal nog even lachen voor het slapen gaan. Ook zijn muziek op zaterdag morgen op RTV Rijnmond. Ik was het niet altijd eens met hem, hoeft ook niet. Ik waardeerde zijn eerlijkheid, energie en gevatte humor. Jammer! Te gek landje dit!!!