Ongehoord

De nieuwe omroep Ongehoord Nederland kreeg direct na het eerste programma (Ongehoord Nieuws) meteen kritiek te verwerken. Het programma zou een “onjuiste inhoud, desinformatie en partijdigheid” weergeven.

In Nederland lijkt het soms wel verboden om een andere mening te hebben dan wat de reguliere pers ons voorschotelt. Ongehoord Nederland is opgericht om van een andere kant verslag te geven van nieuwsfeiten, namelijk van de minder linksige kant. Oprichter Arnold Karskens houdt al jaren een zwartboek bij van het gebrek aan objectiviteit bij het NOS-journaal en kennelijk vindt men het in die kringen nu tijd geworden het nieuwe initiatief van Karskens meteen bij de aftrap al met de grond gelijk te maken.  

Collusionaire markt

Afb: printscreen uitzending

Links, zwart en moslim wordt door de NOS-redactie consequent positief of niet-kritisch belicht, terwijl in gelijke nieuwsgevallen rechts, blank en niet-moslims worden genegeerd of negatief bejegend. Soms ook worden achtergronden, zoals het criminele gedrag van linkse politici (vgl: Duyvendak) weggelaten uit de verslaggeving en zelfs gewist van websites. Dat is ook bij de geschreven pers zo. Inmiddels hebben de Belgische bedrijven DPG Media (voorheen De Persgroep) en Mediahuis bijvoorbeeld, zo’n 90% van de Nederlandse dagbladenmarkt in handen. In andere landen zoals bijvoorbeeld de VS, worden dergelijke marktverhoudingen als collusionair (dat is: zonder specifieke afspraken toch afgestemd opereren) gebrandmerkt, wat reden is voor de autoriteiten om de normale, concurrente verhoudingen te herstellen. Collusie grenst aan kartelgedrag en dat is precies wat we momenteel in het veld van de journalistiek zien, in het bijzonder de Publieke Omroepen (NPO). Ongehoord Nederland is daarom een prima bijdrage aan een meer ‘divers’ karakter van journalistiek in het algemeen en de eenheidsworst van de NPO in het bijzonder.

Weinig links

Margot Smit, de ombudsvrouw van de NPO, doet regelmatig onderzoek naar programma’s. Zij wil niet zeggen waarover specifiek is geklaagd. ‘Dat is iets tussen klagers, omroep en ombudsman.’ De eerste uitzending van Ongehoord Nieuws, van dinsdag 22 februari, ging over de Russische inval in Oekraïne. Uitspraken van FvD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen en omroepvoorzitter Arnold Karskens leidden op Twitter tot kritiek. Van Houwelingen zei dat niet Rusland, maar de NAVO de werkelijke agressor is. Karskens was van mening dat president Joe Biden “een marionet is van bepaalde krachten”. Presentatoren Arlette Adriani en Ahmed Aarad gaven daarop geen weerwoord, maar kennelijk overheerst nu de mening in linkse kring dat zij daar zitten om geluiden die o.a. D66-ers niet bevallen, onmiddellijk als ongewenste mening af te serveren.

Racisme

In een filmpje dat ook rondging op internet vroeg Ongehoord Nederland-verslaggever Jonathan Krispijn op straat herhaaldelijk aan twee vrouwen uit een asielzoekerscentrum “waar zij hun fiets vandaan hadden”. Op twitter werd onmiddellijk gesuggereerd dat de vrouwen daarmee werden beticht van diefstal, wat natuurlijk je reinste kolder is. Volgens de vrouwen overigens, waren de fietsen bij de Action aangeschaft. Dat moet dan alsnog eigenlijk wel de fietsenstalling voor de Action zijn geweest, want voor zoveel mij bekend verkoopt Action alleen fietsonderdelen, geen fietsen.

Het oordeel of er sprake is van racisme is overigens aan de rechter, niet aan een ombudsvrouw  van de NPO (God zij dank) of enkele twitteraars.

Publiek kartel

In de eerste programma’s van ON! deed de jonge omroep vooral beroep op politici van de jongste partijen. Omdat die veelal aan de rechts-conservatieve zijde opereren, is die keuze niet onbegrijpelijk. Het doel van de klagers, die ongetwijfeld trouwe en actieve partijleden van de gevestigde communistische partijen zijn, is duidelijk: maak het andere dan PVV en FvD-politici onmogelijk voor de camera’s van ON! te verschijnen. Een soort van Publiek Kartel, in plaats van Publieke Omroepen dus. Dat is collusionaire censuur.

In het belang van meer diversiteit bij de omroep, roepen wij iedereen op lid te worden van Ongehoord Nederland. Vraag familie en kennissen ook, prik een uitnodiging op de vraag-aanbod borden bij supermarkten, of leg een print in de wachtkamer van uw tandarts; alles helpt.

Hoe groter ON! kan groeien, des te beter zal het worden.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
2 jaren geleden

Het lijkt wel verboden om in Nederland een andere mening te hebben, aldus de heer Nijhof. Hij prikt hier een onderwerp aan dat al jaren gaande is en het « « destructieve » » daarvan is dat het eigenlijk puur « « terreur » » blijkt , zoals ook wijlen Prof dr Bob Smalhout in enkele van columns, in de Telegraaf, te kennen gaf . Als het « «  terreur » » nu van de overheid
Komt of van politieke partijen , doet er eigenlijk niet toe. Terreur is terreur en dat is « onacceptabel ». Nu de heer Nijhof wijst naar de nieuwe omroep « « Ongehoord Nederland » » en dat deze omroep onmiddellijk na een uitzending al kritiek kreeg omdat « kennelijk « de onderwerpen tegen het zere been van linkse raddraaiers was . Immers ; De ratio en de daaraan verbonden noodzakelijke waarheid, « «  de situatie zoals deze werkelijk is » » is voor veel mensen «  onverenigbaar met hun doelstellingen en overtuiging », dat betekent in feite dat velen in een «  roes » leven en zich op wolken wanen . Het betekent tevens dat , ongeacht de strekking de waarheid altijd gezegd moet worden. Ook ik denk dat de Nieuwe omroep « « ON » » de waarheden NIET zal verhullen in drogreden of in fantastische verhalen zal vervallen . En dat het «  Pseudologia Fantastica «  NIET op hen van toepassing is . Want; als er een de harde waarheid heeft gezien, is dat de oorlog-verslaggever Arnold Karstens wel . De op hem gespoten kritiek is dan ook pathologisch van aard.