Nederland terug bij het kaalscheren van Moffenhoeren

Bert Brussen over het cancelen van Russen, regenboog camouflage bij MI6 en de morele druk om een kant te kiezen

In de controversiële TPO Podcast zetten Bert Brussen en Roderick Veelo zich wekelijks af tegen de actualiteit in het huidige medialandschap. Deze week bekritiseren zij het cancelen van Russen in onze samenleving, de diep cynische wereld van narcistische zelfpropaganda en de woke-trend binnen de Britse inlichtingendienst MI6.

Roderick Veelo en Bert Brussen. Afb: TPO

De Rus mag niet meer

Door de Russen te cancelen legt de samenleving ons een morele druk op om een kant te kiezen. Wereldwijd zijn er meer dan 145 miljoen Russen die door buitensluiting allemaal als “fout” worden bestempeld. Zelfs het Haarlemse Tsjaikovski en Stravinsky-festival werd deze week afgezegd omdat het “ongepast zou zijn om Russische muziek te laten horen”. Volgens Bert Brussen is dit belachelijk: ‘De Russische boycot is licht fascistisch. Je móet zeggen: ‘Poetin is een smerige dictator’, want anders word je meteen als “pro-Rusland” bestempeld. Er komt ook propaganda uit Oekraïne, alleen als je dat zegt, word je afgemaakt.’   

Anti-Covid wappies nu pro-Poetin

Brussen kaart ook een andere tendens aan. Anti-Covid wappies lijken hun mening naadloos door te hebben geschoven naar pro-Poetin. ‘Het maakt geen zak uit, als ze (wappies) maar een doel hebben. Hoe langer zij in hun bubbel zitten, hoe moeilijker het is om naar de mainstream terug te gaan.’ Pro-Poetin propageren is volgens Brussen alleen een schreeuw om aandacht en daarmee zet hij zich hard af tegen mensen als podcaster Michael Savage en opiniemaker Candace Owens die de kant van Poetin kiezen.   

Inzameling Oekraïne bovenal reclamestunt

Ook de Nederlander kiest kant en zet zich hard in voor de getroffenen tijdens de Nationale actiedag Oekraïne. Dergelijke inzamelingsacties leggen volgens Bert Brussen echter meer de nadruk op narcistische zelfpropaganda dan het goede doel. ‘SBS, RTL en Radio 10 weten dat dit de beste reclame is.’ Volgens Brussen is er niets erger dan reclamemakers die willen deugen. ‘De inzamelingsacties zijn meer entertainment dan een goed journalistiek programma; de oproep van Britt Dekker of Rob Kemps om geld in te zamelen heeft niets te maken met  Oekraïne, maar alles met Britt Dekker en Rob Kemps.’ aldus Brussen.   

‘Poetin is niet bang voor een krijgsmacht in regenboogcamouflage’ 

De Britse geheime dienst MI6 heeft verworven vrijheden ingeruild voor woke en diversiteit en zegt zich hiermee te onderscheiden van de Russen. De instantie geeft aan te focussen op inclusiviteit door het vermijden van racistische benamingen en taalgebruik als “sterk” en “mankracht”. Volgens een woordvoerder van de MI6 is diversiteit fundamenteel voor de veiligheid van het Verenigd Koninkrijk. ‘Die hele organisatie gaat knetter woke’, reageert Bert Brussen. ‘Dit is precies de zwakte waar Poetin op hoopt. Je hoeft niet bang te zijn voor een inlichtingendienst als MI6, omdat iedereen op een brainwash-cursus zit en bezig is met diversiteit i.p.v. intelligentie. Dezelfde trend zien we in het Nederlandse leger; Poetin hoeft voorlopig niet bang te zijn voor een krijgsmacht in regenboogcamouflage’.   

TPO vrijdag Podcast

In de voortschrijdende oorlog in Oekraïne en de overweldigende hoeveelheid nieuws, weet TPO een ander licht op de zaak te schijnen. Door vraagtekens te zetten bij de Nederlandse reactie, zowel militair als maatschappelijk, blijft de luisteraar met een kritische blik naar de media en de actualiteit kijken. Aanstaande vrijdag gaan Bert Brussen en Roderick Veelo weer spraakmakend in discussie over de gebeurtenissen van deze week.

The Post Online


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
C.K.
1 jaar geleden

Fuck PostOnline,
zij zijn een heel klein stukje rechts van de mainstream media.
Ondertussen heulen ze met de gangbare memes.

Boycot PostOnline,
luister voor echt deconstruction van het nieuws naar

https://www.noagendashow.net/

-PureBloods-