Hoezo oliedom?

Blijkbaar moet je in Nederland een IQ hebben dat iets hoger is dan die van een Chimpansee, een empathisch vermogen wat de kritische nulgrens raakt en een kortzichtige blik op de nabije toekomst hebben om Minister van Buitenlandse Zaken te kunnen worden.

Zijn er “meters papier” en “uren beeld en geluid”  gebruikt om uit te leggen dat een van de oorzaken van de inval in de Oekraïne het verschuiven van de NATO en EU invloedsfeer dichter naar Moskou is geweest? En dan komt “onze” Minister van Buitenlandse Zaken trots in Helsinki vertellen dat Nederland geen bezwaar heeft als Finland lid van de NATO wil worden. Hij gebruikte nog net niet de uitdrukking “zou het toejuichen”.  Hoekstra de man die de Toeslagen affaire zo netjes voor de gedupeerden heeft afgehandeld, is bijna net zo dom als een van zijn voorgangers, Halbe Zijlstra en zijn Doetsja verhaal. Net als Von der Leyen gooit hij opnieuw olie op het invasie vuur. Wat bezielt zo’n man? Nooit gehoord van diplomatiek manoeuvreren en het resultaat van gesprekken over gevoelige onderwerpen binnenskamers houden?

Met zijn uitspraak geeft hij Moskou een nieuwe reden om de spierballen te tonen. Nu tegen een “neutrale” staat als Finland. Heeft de man erover nagedacht wat dat kan betekenen voor de Baltische staten? Bijvoorbeeld het afsluiten van de corridor tussen Kaliningrad en Belrus en het sluiten van het luchtruim voor de aanvoer van  voedsel etc. Even de mensen in Litouwen, Letland en Estland de keel toeknijpen? Hebben we net het incident met de Minister-president die het Oekraïense “Sieg Heil” de wereld in gooide en komt deze minister met een dergelijke boodschap.

Met zulke oenen in de regering heb je geen vijanden meer nodig en houdt het aantal vrienden ook niet over.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
2 jaren geleden

Ik ben “even ” naar de website van het CDA gelopen …….. en wat kom ik tegen:Burgerlijke Gerechtigdheid……!!

“”Het CDA staat pal voor de rechtsstaat als onmisbare voorwaarde voor de bescherming van menselijke waardigheid.
De overheid is er om samenleven mogelijk te maken voor ons allemaal. Een betrouwbare overheid stelt duidelijke grenzen en geeft mensen zekerheid. De overheid is er ook om onrecht te bestrijden, ze moet rechtvaardig zijn. En, de overheid moet zorgen voor mensen die kwetsbaar en afhankelijk zijn.””

Drs Wopke Hoekstra is lid van het CDA, en derhalve moet hij de waarden verdedigen waarmede ook hij op de website pronkt. Maar……..!!

Waarom ik Wopke Hoekstra een “absolute nietsnut” vind, is omdat ook HIJ met “”TWEE”” gezichten poseert. Een voor de Televisie en het andere gezicht in de Tweede Kamer. En…….. van Burgerlijke gerechtigdheid weet hij de betekenis daarvan niet . Want:…….. hij heeft volkomen ” schijt” aan de burger en, net als Mark Rutte, is hij niet van het pluche is af te slaan. En………. menselijke waardigheid……. wordt ook door hem met voeten getreden.

Daarnaast is hij “mede schuldig” aan opdoeken van het referendum en is hij zoals het artikel aangeeft:””” Net als Von der Leyen ( Europese Unie ) gooit hij opnieuw olie op het invasie vuur. Wat bezielt zo’n man? Nooit gehoord van diplomatiek manoeuvreren en het resultaat van gesprekken over gevoelige onderwerpen binnenskamers houden?”” ( Heer Brantz)

Ik weet dat het gemakkelijk is om iemand een “Rund te vinden” of te melden dat zijn IQ niet in orde is………. !!Dat vind ik te eenvoudig. omdat ik graag iemand op zijn ” functioneren” en zijn “resultaten” wil beoordelen.

Maar, gezien de enkel feiten, die ik noemde, zal zijn IQ wel redelijk zijn, maar zijn attitude en zijn machtswellust…… abject blijkt.

Tigron
2 jaren geleden
Antwoord aan  A.R. Girbes sr

Om minister te worden hoef je weinig of geen kennis van zaken te hebben.
Slechts goed kunnen slijmen en likken binnen de partij.
bv, Ollongren is minister van Defensie geworden, weet echter niet het verschil tussen een Majoor en een Sergeant.
En wat te denken van een basisschool leraar die minster van Volksgezondheid en welzijn mocht spelen.
Een taxichauffeur moet tenminste een wettelijk erkend vakgericht diploma hebben!!!

koddebeier
2 jaren geleden

Je mag blij zijn als het gemiddeld IQ van dat zooitje boven de 45 uitkomt !

Buskens
2 jaren geleden
Antwoord aan  koddebeier

Wie er slim zijn? De spleetogen in dit geval de Chinezen. Bekend spreekwoord luidt: 2 honden vechten om een been en de derde loopt ermee heen. Russisch gas en olie straks naar China. Die liggen onder tafel van het lachen.

koddebeier
2 jaren geleden
Antwoord aan  Buskens

En wij zitten straks in de kou !!

Buskens
2 jaren geleden
Antwoord aan  koddebeier

Nou, misschien valt dat mee, want het wordt lente maar onze portemonnee wordt wel vele malen lichter. Bent u toe aan een nieuwe! Koop een kleine!

Buskens
2 jaren geleden

Ja ik heb niet door geleerd ben maar een simpele ziel. Ik denk als je een gek voor je hebt staan dan moet je die vooral niet Sarren! Dat is vragen om problemen en grote problemen!