Geen vertrouwen in deze Minister van Financiën

Minister van Financiën Kaag (D66) heeft de Kamer geschoffeerd door het ‘vragenuur’ te mijden in verband met een door haar te geven ‘lezing’ elders. De bewindsvrouw was dezelfde avond wel gereed om op te treden in een Tv-programma – eveneens met het oog op de aanstaande verkiezingen – om daar te praten over het dreigende koopkrachtverlies. Het wordt tijd om het vertrouwen in deze Minister op te zeggen.

Maar daarover had men in de Kamer ook nog enige vragen. Of de Kamerleden de vragen die zij hadden ook mochten insturen naar de redactie van Op1 teneinde dan maar op die manier antwoord te krijgen, is niet bekend. De keuze van de Minister om niet de Kamer te woord te staan, maar dezelfde avond wel over precies dat onderwerp te praten in een NPO-programma, toont haar minachting voor de Nederlandse democratie. Een dergelijke doodzonde behoort gehonoreerd te worden met een motie van wantrouwen en het kan niet zijn dat zo’n motie wordt weggestemd door de regeringspartijen. Hier is gewoon sprake van politieke piraterij en dat is voor geen enkel Kamerlid acceptabel.

Minister Kaag in de Kamer. Afb: scr. Youtube

Allicht zal het een Kamerlid (of meerdere) vooraf al zijn opgevallen dat Kaag volgens haar openbare agenda tijdens het vragenuurtje elders een optreden verzorgde, om daarvan vervolgens politieke heisa te schoppen. De gevolgen van de Oekraïne-crisis echter, hebben grote gevolgen voor de financiële positie van de burgers in ons land, en daarmee ook met ’s lands financiën, waarvan de inkomsten immers door belastingheffingen tot stand komen. Nu zal de kennis van deze Minister, waar het financiën betreft, niet verder reiken dan haar eigen inkomen en vermogen, maar dat ontslaat haar niet van de plicht de Kamer desgevraagd te informeren over de maatregelen die haar Ministerie in petto heeft om het tij te keren.

In een vorig leven als Minister (van Buitenlandse Zaken) sloeg zij al een modderfiguur met de evacuatie van landgenoten en Afghaanse medewerkers en werd zij gedwongen af te treden. Maar zie: ons politieke systeem kan (nog) niet verhinderen dat politieke exemplaren die opzichtig falen, evenzo vrolijk weer opduiken op een andere post. Gevoegd bij het afgrijselijke dedain waarmee zij zich tot dusver door de landelijke politiek worstelde, is er voldoende reden om deze mevrouw met pek en veren het land uit te jagen. Zij heeft genoeg paspoorten om het elders te kunnen rooien.

Deze mevrouw is gewogen en te licht bevonden, zelfs voor een klein land als Nederland. Functie elders dus, maar niet in ons land.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Boudica
1 jaar geleden

Als er nog geen maatregelen te melden zijn, net terug van reces die ambtenaren, he vervelend die Oekrainecrisis net in de schoolvakantieperiode. Dus blijven we maar weg, totdat er wel wat zinnige antwoorden voorbereid zijn door dezelfde ambtenaren of dacht men dat zij zelf zo n kennis van zaken had om vragen zelfstandig te kunnen beantwoorden. Welnee, bij de terugtrekking uit Afghanistan heeft zij het ook af laten weten (zomervakantie?) en te laat de mensen daar geinformeerd incl. de ambassadeur, met alle gevolgen van dien. Dilettante.

mgjb
1 jaar geleden

Zelden voel ik zo’n antipathie tegen iemand als ik dit arrogante wijf op TV zie. Haar geaffecteerde dictie, ingestudeerde handgebaartjes en ontwijken van problemen en dogmatisch volgen van haar foute denkbeelden over klimaat etc
Totaal losgezongen van de maatschappij, de ultieme wensdenker en opportunist om weer een goedbetaald baantje in de EU of VN te regelen. ‘Wie zijn deze mensen’. Ze zit in dezelfde category als Hillary Clinton. Ikke ikke ikke en de rest kan stikken
Je ziet op afstand dat dit een vals kreng is. Die doet de vrouwen emancipatie meer kwaad dan goed.
Ongelooflijk dat er nog mensen op haar stemmen.
Hoe eerder dit kabinet valt hoe beter.

Buskens
1 jaar geleden

Was het maar zo’n feest!!