“…Maar laat niemand vallen”

Volgens D66 voorvrouw Kaag wil de partij ‘iedereen vrijlaten, maar niemand laten vallen’.  Er is kennelijk wel een uitzondering op die regel, namelijk de mensen met een ‘huishoudportemonneetje’. Die kunnen hartstikke doodvallen als het aan Kaag ligt.

Freule Kaag – Van Ofxord tot Exeter werd  – in haar rol als Minister van Financiën – zondagmorgen in een programma van WNL gevraagd wat ze nu werkelijk “concreet ging doen aan de zorgen van mensen die straks hun gasrekening niet meer kunnen betalen”. Zij liet daarop minzaam weten: “Ja, dat klinkt allemaal goed en is heel aantrekkelijk. En als ik zeg: we kijken echt naar alle opties, dan doen we dat. Maar we moeten niet vergeten dat er heel veel meevallers zijn en dat we dus moeten kijken wat eigenlijk het huishoudportemonneetje aan het eind van de maand, aan het eind van het jaar, of de komende jaren, wat er overblijft. En elke accijnsverlaging, of Btw-verlaging die je nu doet, betekent ook dat de staat minder inkomsten heeft om uit te geven, aan bijvoorbeeld onderwijs of mensen met een sociaal minimum rond te helpen komen”.

Afb: wikimedia-commons

We hebben dus een Minister van Financiën die kennelijk totaal geen verstand heeft van overheidsfinanciën en maar een eind raak bazelt. Als de inkomsten uit de belastingen op energie (en dat is in Nederland crimineel veel) en de energie zelf, in korte tijd door marktomstandigheden enorm stijgen, dan is er dus meer dan voldoende budget om dat te repareren en zo te voorkomen dat het consumptiepatroon van de burgers verder uit balans raakt, evenals de daarop aansluitende (belasting-) inkomsten van de Rijksoverheid. Iedere achteruitgang van de welvaart betekent op termijn immers ook een achteruitgang in de financiële armslag van de overheid zelf.

De totale inkomsten van de Rijksoverheid zijn naar verwachting in 2022 € 334,1 miljard. En de totale uitgaven zijn aannemelijk € 353 miljard. Die inkomsten stijgen momenteel dus doordat de overheidsinkomsten uit energiebelastingen aanzienlijk stijgen. Voor extra uitgaven is nog niets gepland en daar ging de vraag aan freule Kaag over: “Wat doen we nu met die extra inkomsten? Is het niet verstandiger om de burgers nu direct te compenseren?” Nee: dat ‘portemonneetje’ van de burgers moest nog maar wachten tot het freule Kaag behaagt daar een aalmoes in te werpen. Wel van afstand, want al te dicht moet je niet bij het plebs komen natuurlijk…  Ik heb zo de indruk dat dit ook helemaal verkeerd voor mevrouw Kaag af zou lopen.

Want vandaag of morgen realiseert één of andere Volkert zich natuurlijk de afschuwelijke blunder van twintig jaar geleden en er zal hem veel aan gelegen zijn dat te herstellen.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
1 jaar geleden

Willem Grunbouer , opiniemaker, was te gast in Groningen bij de «  Blue Tiger Studio » en maakte “ Ons “ heel duidelijk dat « we “ worden geregeerd door criminelen . De hele uitzending was in het teken van “Corona” , de inval van Rusland in Oekraïne en andere bestuursperikelen en dat ook Amerika niet bepaald een “ schone morele “ houding heeft tegenover de niet Westerse wereld . De inval in Irak, de oorlog in Afghanistan en dat nu ons een “woke”- cultuur is opgedrongen en dat we zeker naar de “ pijpen van Amerika moeten dansen “ . Dat de schone dame van D-66 , Sigrid Kaag, ook niet begrijpt dat de gasprijs door het dak gaat en zij kennelijk geen begrip heeft dat “ de kleine portemonnaies “ dat niet kunnen verdragen, zij nu meent dat de overheid dan minder inkomsten heeft voor maatschappelijke bestedingen. Dat de uiterst zieke klimaatideologie € 60.000.000.000,— kost deert haar niet. immers ; Er wordt op criminele wijze voor een niet bestaand probleem heel veel geld uitgetrokken waarop de burger zicht heeft .Dat deze minister, Sigrid Kaag , volgens de heer Nijhof GEEN verstand van financiën heeft, is juist. Ik ontvang net van een Hoogleraar het bericht dat het Kennisniveau bij het huidige kabinet “ Lamentabel” is . Recapitulerend , dat we worden geregeerd door criminelen is die classificatie zeker waard. Maar …….ze zijn nog dom ook . Het volk dienen is in feite het volk belazeren geworden……. Dus……. Crimineel .