Het verhaal van een biolab

Door de ontdekking van het SARS-Cov2 virus en de ziekte verschijnselen die als COVID-19 te boek staan, hebben biolaboratoria zoals die in Wuhan, een tijdje in de media belangstelling gestaan. Opmerkelijk was dat de Amerikaanse gevestigde media nogal terughoudend waren om met de beschuldigende vinger naar China en Wuhan te wijzen. In de loop van 2021 werd duidelijk waardoor die terughoudendheid gevoed werd.

Toch Wuhan?

Memo to Department of Defense Inspector General d.d. 21 augustus 20121.(Afb: Screenshot/Project Veritas )

Begin 2022 verscheen op de website van  De Dagelijkse Standaard het bericht dat uit militaire documenten zou blijken dat het Amerikaanse EcoHealth Alliance in 2018 bij DARPA (het onderzoekinstituut van het Pentagon)  een voorstel had ingediend om samen met het Wuhan Institute of Virology (WIV) fondsen te werven voor het onderzoek naar SARS-Cov virus. Het DEFUSE programma zou als doel hebben om nieuwe SARS-Cov spike eiwitten te ontwikkelen voor het immuniseren van vleermuizen tegen een chimerische (denkbeeldig) virus.

Uit het verslag van de onderzoeker[1], majoor Murphy, een gedecoreerde marinier, blijkt dat DARPA weigerde op het voorstel in te gaan, omdat het product zo zou worden gedefinieerd dat het op de mens overgebracht kon worden en de kans groot was dat het mis zou gaan. Dat was in strijd met de Amerikaanse Grondwet. Twee andere door de Amerikaanse overheid gesubsidieerde onderzoekinstanties hadden echter wel oren naar de uitvoering van het programma: National Institute for Allergy and Infectuous Diseases (NIAID) en National Institute of Health (NIH, de Amerikaanse RIVM). De Amerikaanse Corona paus, Fauci heeft grote belangen in de eerst genoemde instantie. Die twee instanties staken bijna M$4 in het project, waarvan $ 600.000 direct in de beurs van de WIV stroomde.

Volgens het Murphy rapport ging het inderdaad mis en in het bovenstaande memo wordt onderstreept wat wel en wat niet zou helpen om de effecten van het gefabriceerde virus te bestrijden. Niet de mondmaskers en niet de haastig ontwikkelde mRNA vaccins. Wel twee bestaande medicijnen die in de Westerse wereld door de veronderstelde ernstige bijwerkingen snel werden weggezet als extreem gevaarlijk: ivermectin en de combinatie hydrochloroquine en zink.  De aangeboden vaccins bieden volgens het Murphy rapport niet de gewenste langdurige bescherming, omdat die synthetische replica’s zijn van het synthetische SARS-COV2 virus. Artsen hebben inmiddels vastgesteld dat de symptomen van vaccinreacties de symptomen van de ziekte reflecteren en daarom stromen de IC’s weer vol met meerdere keren gevaccineerde personen met COVID-19 verschijnselen.

In oktober 2021 erkende de NIH na voortdurend aandringen eindelijk dat EcoHealth Alliance met deWIV inderdaad een vleermuisvirus had ontwikkeld dat mensen kon besmetten. Bovendien bleek EcoHealth volgens de NIH de sponsoringvoorwaarden geschonden te hebben door (ongunstige) resultaten niet te rapporteren aan de NIH[2]. Eind 2021 werd door het Murphy rapport en berichtgeving op de niet-traditionele media podia duidelijk dat Amerikaanse overheid en liberale media voortdurend gelogen hebben. In Nederland is het Murphy rapport niet breed bekend geraakt.

Gelijksoortig narratief, gelijksoortige ontkenningen

Waarom die lange inleiding? Omdat de Russische invasie helder gemaakt zou hebben dat de US tenminste 11 van biolaboratoria op Oekraïense grondgebied heeft gevestigd om biochemische wapens te produceren. De door de Russische Geheime dienst geïdentificeerde laboratoria zijn op de onderstaande kaart opgenomen. Omdat het Russische informatie betreft, wordt net als bij de berichtgeving over de samenwerking van Amerikaanse instituten en Wuhan instituut en de sponsoring door de Amerikaanse overheidinstanties voor de productie van het SARS-Cov2 virus, door de Biden regering en traditionele media op die informatie smalend gereageerd.

Omdat niet-traditionele media bronnen door het SARS-Cov2 narratief wantrouwend zijn geworden, hebben die wel de moeite genomen om die informatie op juistheid te onderzoeken. Er zijn op dit moment nog geen eenduidig bevestigingen van die informatie, maar er zijn echter sterke overeenkomsten met de informatie over het gefabriceerde SARS-Cov2 naratief. In 2005 opende een bericht in de Washington Post met de volgende tekst: “The United States and Ukraine agreed yesterday to work jointly to prevent the spread of biological weapons, signing a pact that clears the way for Ukraine’s government to receive U.S. aid to improve security at facilities where dangerous microbes are kept”. Het bleek een initiatief te zijn van een Republikeinse (Lugar) en Democratische (Obama) senator.

Die tekst wekt amper enig vertrouwen. Net als rond de berichtgeving rond het Wuhan narratief wordt opnieuw een mistgordijn rond de biolaboratoria op Oekraïens grondgebied gelegd en het is te verwachten dat over een jaar of twee het juiste verhaal wordt verteld.


[1]  Relevante teksten uit het officiële rapport zijn te lezen op de website.

[2] Trump heeft in 2020 de samenwerking met het Wuhan laboratorium beëindigd en de subsidiering stopgezet. De regering Biden heeft vervolgens herhaaldelijk ontkend dat Amerika (NIH) een rol heeft gespeeld bij de ontwikkeling van een chemisch SARS-Cov2 in het Wuhan laboratorium.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties