Uniform-moties

In de gemeenteraad van Arnhem is een ‘uniform-motie’ ingediend en aangenomen; het stadsbestuur wordt daarin opgedragen om de kledingvoorschriften van handhavers en toezichthouders te veranderen.

Voor Boa’s moet het volgens de motie in het vervolg mogelijk zijn om een zichtbare ‘godsdienstige of levensbeschouwelijke uiting’ op straat te dragen: denk aan hoofddoeken, keppels, mijters, tulbanden en andere (merkwaardige) tekenen van enige religie. Het voorstel is ingediend door D66 en DENK – de laatste partij noemt zich lokaal ook ‘Verenigd Arnhem’. Dit zou “passen bij een stad die inclusief wil blijven”, aldus deze partijen. Kijken we naar de stemmingsuitslag  over deze motie in Arnhem, dan zijn ook GroenLinks, PvdA, ChristenUnie, en Partij voor de Dieren vóór. CDA, VVD, PVV, SP en lokale partijen, stemden tegen.

Afb: pixabay

Het kenmerk van ‘uniforme kleding’ is dat iedereen van een zekere groep dezelfde kleding draagt. In het geval van militaire- of politiefuncties laat de overheid door middel van het uniform in essentie ook zien dat zij geen vooringenomen standpunt heeft over levensovertuigingen. Zo zal een streng gereformeerde die staande wordt gehouden door een neutraal geklede BOA zich in ieder geval niet kunnen beklagen over katholieke vooringenomenheid van de ambtenaar. Tussen ‘paapsen’ en  ‘fijnen’ hebben zich in het verleden namelijk immense twisten afgespeeld, waarvan het langstdurende geweld zich maar liefst 80 jaar voortsleepte. Ik ken mensen die zich over dat Nederlandse verleden grote zorgen maken en vinden dat zulks in onze tijd toch echt niet meer kan. Denk maar eens aan de Beeldenstorm van 1566. Volgens de genoemde partijen in Arnhem is Sinterklaas niet meer welkom vanwege racisme en slavernij, maar BOA’s met een mijter op kunnen dan weer wel. De gemeente Arnhem wenst dus verschil te maken in de diverse soorten sprookjes en wil dat nadrukkelijk laten zien. Daar zijn na de processen van Neurenberg nog mensen voor opgehangen.

Volgens de islamitische leer moeten ongehoorzame vrouwen zonodig worden geslagen (Soera 4:34) dus dat kan nog een aardig spektakel worden met islamitisch geklede BOA-vrouwen. Te denken valt onder andere aan de kantine, waar zich meerdere hoeken bevinden waar dergelijke vrouwen nader kennis mee zullen maken. Wat te denken van de Sikh BOA die moeite heeft met intersectionaliteit?

Ik wens hen allen veel sterkte en vooral stalen zenuwen. (het dragen van ‘tekenen van een ander staatkundig streven’ is in Nederland verboden (art. 435a Sr) en de islam kent een ander staatkundig streven)


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
koddebeier
2 jaren geleden

De linkse landverraders stemden voor.. CU ???? “Christen” Unie kunnen beter hun naam veranderen in NCU= Nep Christen Unie, van Denk kan je het verwachten.

2 jaren geleden

Het is de zoveelste keer dat ik moet constateren, gezien de inhoud van artikel, dat ook op lokaal niveau , zoals Gemeenten , het intellectuele vermogens bij gemeente-ambtenaren , niet verder rijkt dan wat het affect ( gevoelsleven ) aangeeft . Het is een simpele redenering , maar de consequenties van een zeer duidelijk ondermaats beleid en waarbij het rationele, volledig ontbreekt lokt onverbiddelijk onvoorziene problemen uit dewelke NIETS met gezag, redelijkheid en billijkheid te maken heeft maar slecht een persoonlijk feit ter bevrediging brengt . Immers . Een bewezen stelling, dat de overheid een neutrale plaats moet innemen , wordt genegeerd. En, zoals de heer Dunki schrijft , heeft de islam een ander Staatkundig streven en zoals we hebben gezien en gehoord zijn de aanslagen in Londen , Parijs, Brussel en Madrid en hun geografische ambities en hun‘’ambiguïteit ‘’ voor Nederland rampzalig . De ongelooflijke naïviteit spreekt hier in Arnhem weer eens boekdelen. Wat mij immens irriteerde is dat de ChristenUnie moslims als geloofsgenoten ziet en niet begrijpt dat hun hersenschim gewoon een ‘’Chimere’’blijkt , een fabelachtig monster . Een club van chiliasten??? Frankrijk heeft toch hun ‘’Laicite???

Buskens
2 jaren geleden
Antwoord aan  A.R. Girbes se

Om de simpele reden dat de meeste grote gemeenten links georiënteerd zijn Amsterdam, Rotterdam, Nijmegen enz. dus wat kan je daar nou van verwachten? Ook Christen Unie heeft linkse ideeën oftewel zgn moreel gedachtegoed. Want in de Bijbel (een sprookjesboek wat ooit een keer geschreven is) staat dat we allemaal gelijk zijn. Ik heb nog weinig verstandige taal van die club gehoord.

Buskens
2 jaren geleden
Antwoord aan  Buskens

Oh ja, ook die Popi Jopi (de Paus) die in Rome in een enorme bubbel leeft heult met de Moslims. Maar daar gaat het in feite niet om. Een ieder die een openbare functie ambieert moet er neutraal uit zien.

Buskens
2 jaren geleden

Ja, het is allemaal begonnen met Islamitische scholen. Dit had ook nooit toe gestaan moeten worden. Oh nee? en christelijke en katholieken scholen dan? Die ook niet! Op school moet je taal, rekenen enz leren en thuis en in de kerk, moskee het geloof. Hirschi Ali heeft dat jaren geleden al geopperd. Dit land glijdt in een rap tempo af!! Op alle fronten. Nieuwe verkiezingen hebben ook geen zin krijgen we exact hetzelfde of nog erger. Weleens alle zetels (uit de peiling) opgeteld van Volt, PvA, D66, Groen Links, SP, Denk, Bij1 bij elkaar? Conclusie Links, links en nog eens links. Pessimistisch? Nee, ik denk realistisch.

Tigron
2 jaren geleden
Antwoord aan  Buskens

Beste Buskens,

Het is niet begonnen met islamitische scholen.

Het is hiermee begonnen:
https://gerard1945.wordpress.com/2017/08/06/de-resolutie-van-straatsburg-olie-in-ruil-voor-moslim-immigratie-en-islamisering/

En de meeste Europese landen voeren die resolutie nog steeds uit.

Hetzelfde gaat ook op met het afschaffen van contant geld.
Daar is men destijds mee begonnen met het afschaffen van het oude loonzakje en de invoering van de toenmalige betaalkaart en betaalcheque.(1967)
Grote veranderingen hebben zo’n grote looptijd dat de meeste mensen de oorsprong vergeten zijn en helemaal niet de bedoelingen m.b.t. het werkelijke einddoel.

Buskens
2 jaren geleden
Antwoord aan  Tigron

Nou met alle respect voor uw moeite heb ik überhaupt geen zin om het hele verhaal te gaan vertalen. Wel heb ik even vlug gelezen dat het ter bevordering van de immigratie zou zijn. Vind u dat het toestaan van islamitische scholen het immigratie proces ten goede is gekomen? Ik denk van niet. Juist het tegenovergestelde. Zelfs Lala Guhl denkt er zo over. Ik raad u aan haar boek eens te lezen.

koddebeier
2 jaren geleden
Antwoord aan  Buskens

De VVD kan er ook wek bij in dat linkse rijtje !!