Bestuurscultuur en miljardentekorten

Amper is de ‘nieuwe bestuurscultuur’ bevallig neergedaald op de troon van het Ministerie van Financiën of de mijardentekorten vliegen ons al om de oren. Beweerdelijk vanwege ‘tegenvallers’, maar reikte de blik van de coaltie-onderhandelaars dan niet verder dan een paar weken?

De nieuwe Minister van Financiën is niemand minder dan Sigrid Kaag (D66) die zich losrukte uit de dagelijkse sleur van het vrouw-zijn in Cairo, door te kiezen uit de universiteiten van Oxford, Cambridge en Exeter. Zij durfde die ‘sprong’ te wagen en stelde zichzelf daarmee als voorbeeld voor “vrouwen die niet bij elkaar op de rem moeten trappen”. Het onvoorstelbaar verwende nest, dat zich niet voor kan stellen dat miljoenen meisjes die meer getalenteerd zijn dan zij, simpelweg niet over de ouders met financiële middelen beschikken voor zo’n zelfde sprong, beheert nu de portemonnee van Nederland.

Bij de coalitieonderhandelingen is afgesproken dat Nederland met stoom en kokend water naar alternatieve energiebronnen moet overschakelen en dat dit overvolle land best nog zo’n duizend vluchtelingen per week op kan vangen. De vraag wat dat allemaal gaat kosten is, ondanks de jarenlange ervaring met beide dossiers, klaarblijkelijk niet gesteld. Volgens de gedweeë pers heeft de nieuwe Minister van Financiën te maken met ‘tegenvallers’, maar zelfs een alleenstaande bijstandsmoeder uit de Amsterdamse Pijp met vier kinderen op drie hoog weet dat er altijd ‘tegenvallers’ zijn; die is voor die wetenschap Oxford of Exeter helemaal niet nodig.

De linkse partijen PvdA en GroenLinks hebben wel hun standaard-oplossingen: grote bedrijven en rijke mensen helemaal leegmelken door beroep te doen op solidariteit. Dat is een oplossing waar een bijstandsmoeder nooit gebruik van zou maken. Dat heet namelijk ‘stelen’. Een bijstandsmoeder zou nog verder bezuinigen; desnoods een maaltijd overslaan en wellicht in de hoop dat de kinderen af en toe bij iemand anders mogen mee eten.

Wat we in Nederland te veel doen is het volgende:

Wat we daar zien is dat een bedrijf wat tot dusver geld opleverde, wordt prijsgegeven aan zinloze hobby’s die alleen maar geld kosten en nooit wat op zullen leveren.

Dat is het probleem en dat zal met Kaag op Financiën niet beter worden. Integendeel.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
koddebeier
1 jaar geleden

Met dank aan het domme volk wat iedere keer weer op deze kartel onbenullen stemt !!!