Prikbord nr 820

Zoals vaker gesignaleerd, zijn gemeentes weigerachtig om bouwgrond beschikbaar te stellen door aanpassing van bestemmingsplannen. Waarom er dan zoveel aandacht wordt besteed aan ‘tijdelijke-’ en miniwoningen, is een raadsel.

Ook daarvoor is bouwgrond nodig en dus geen enkele reden om het bestemmingsplan over 10 jaar weer terug te draaien. Want de voorspelde krimp van de bevolking wordt al jaren overtroffen door de arbeidsmigratie en immigratie. En dus zal er ook ruimte voor scholen en winkels gevonden moeten worden, met name bij nieuwbouw in de polder. Opvallend is dat in de regio Waalwijk de nieuwbouw eerder luxe en duur is, dan betaalbaar en vindingrijk. Welke gedachten en opbrengsten zitten hier achter? En wat gebeurt er met dat geld; in ieder geval geen ventilatie- en ionisatie-maatregelen op scholen. Die moeten naar verluidt de kosten zelf maar dragen… Oh ja, heeft de gemeenteraad dit onderzocht/beslist; op grond waarvan dan?

Boven de wet

In de regio Waalwijk functioneert een dominee die al veel jaren grensoverschrijdend gedrag toont, zonder interventie door de Synode resp. visitatiecommissie of regionale klachtencommissie. De kennelijke reden is dat de reputatie van dominees moet worden beschermd, desnoods ten koste van de slachtoffers, het recht en de beschadigde gemeente.

Verwijzing naar eerdere ‘onderzochte’ klachten is niet toereikend en doet teveel denken aan de werkwijze van de Orde van advocaten ter bescherming van de beroepsgroep, terwijl het dossier intussen nog dikker wordt. Dat dit tevens een aanmoediging is om steeds brutaler gedrag te ‘rechtvaardigen’, door klagers tot leugenaar te bestempelen, en zichzelf boven de wet te stellen, is blijkbaar geen punt van (her)overweging voor de betrokken Synode. En dat activisten dan zo stom zijn om muren te bekladden, zodat de dominee zich ineens zelf als ‘slachtoffer’ kan presenteren, is eveneens boven de wet en een foute uiting van kokende emoties, helaas.

Commotie

Nu het (media)effect van alle Corona-commotie tanende is en de vragen over het beleid nog steeds niet worden beantwoord, begint het wantrouwen tegen de overheid toe te nemen. Niet alleen in Canada en België, maar ook in Duitsland en Nederland. Groot-Brittannië heeft gekozen voor een abrupt einde van de maatregelen, maar Den Haag lijkt naar nieuwe onderwerpen te zoeken om de samenleving onder druk te houden. AOW, pensioenen, gas, energiekosten, scholen, Oekraïne, BTW, opzettelijk woningtekort en brandstofprijzen moeten kennelijk de aandacht afleiden van de vele blunders die ons vele miljarden (zullen) kosten. Ook op ICT-gebied waar al tientallen jaren honderden miljoenen worden verspild en zakken gevuld. Doch daarbij kijken zelfs de media weg.

Griekse schulden

Sinds de EU aan censuur doet is het stil geworden rond de Griekse schulden, de Italiaanse banken, de Franse ‘hervormingen’ en de Oost-Europese corruptie. Het milieu en de Oekraïne-kwestie zijn prima dossiers om de aandacht af te leiden; ook van de ECB, de Turkse geschillen en het immigratiedossier. Waar is de kritische journalistiek gebleven; de mond gesnoerd?

Internet

Wie uiteindelijk internet financieren, is een vraag die steeds vaker wordt gesteld. Met name indien vele miljoenen gebruikers ‘immuun’ zijn geworden voor de reclameboodschappen. Ook de eindeloze productkeuze-/adviessites, influencersites, providerapps, scholingsites, discussie-/informatiesites, nieuwssites, filmsites, bedrijvensites en tv-stations lijken geen verklaring voor hoge opbrengsten. Integendeel, internetwinkels zijn zo goedkoop dat het onbegrijpelijk is dat ze retourartikelen kunnen vernietigen en dan toch nog winst maken. En voor consumenten die (veel) gebruik maken van internet, heeft een dag ook maar 24 uur. Dus wat is het geheim: betalingsverkeer via internet, beleggen via internet, overheid (belastingen e.d.) of toch de abonnementen en data-opslag? In ieder geval is deze grootste uitvinding sinds het vliegtuig en de computer, ook de grootste (criminele) bedreiging voor het functioneren van een moderne staat. En die kwetsbaarheid wordt nog steeds onderschat.

Intimidatie

Een werkgroep die zich inzet om een dominee uit zijn ambt te doen zetten wegens gedragingen die niet in overeenstemming zijn met de (geloof)waardigheid van het ambt, moet in dit land rekening houden met intimidatie door de Synode, de politie, onbekenden die ‘s nachts bellen en dan opleggen, hackers en collega-dominees die de doofpot dicht willen houden. Wat moet dan de druk op Wilders wel niet zijn als zelfs politieke collega’s zich niet schamen om ‘voormalige’ terreuraanhangers in hun gelederen op te nemen. Of de druk op advocaten die een foute collega willen aanpakken in de rechtszaal. Gelukkig heeft de Orde niet altijd het laatste woord, maar de ongeïnteresseerdheid tegenover klagers

/klokkenluiders komt in bepaalde gevallen overeen met die van de Synode.

Meningsuiting

De hoogste officier in de Duitse marine heeft ontslag moeten nemen. Naar verluidt is zijn politieke baas – wederom een ambitieuze vrouw – niet blij met officieren die een eigen mening hebben en verstandige dingen zeggen. Het was ook een beetje dom, want in de Duitse politiek hebben ze liever 10 schandalen dan één competente en ervaren vakman die realistisch genoeg is om van zijn vrijheid van meningsuiting gebruik te maken. Sterker nog, schandalen zijn daar goed voor je (vervolg)carrière binnen de EU; Duitse voorbeelden genoeg. Bovendien ging het over de Krim en dan komen meteen de machthebbers in Kiev in het geweer. Die menen dat de NAVO verantwoordelijk is voor hun (militaire) belangen. Ook binnen de EU lijkt het gezond verstand v.w.b. uitbreiding naar het oosten ver te zoeken.

Als we weer een Koude Oorlog willen met Rusland, bijv. over Oekraïne, Wit-Rusland of Litouwen dan zullen we eerst onze gevechtskracht op peil moeten brengen en tevens onze energievoorziening, de relatie met Turkije en de bescherming tegen cyber-war. En ook dan zal geen West-Europese of Amerikaanse soldaat willen sneuvelen vanwege een spelletje blufpoker.

Enfin, die marine-officier kan nu zelf in de politiek gaan.

Oekraïne

Zou het echt denkbaar zijn dat Rusland heel Oekraïne wil bezetten? En hoe lang dan? Tot het land failliet is of de sancties worden opgeheven of Rusland uit de Veiligheidsraad wordt gezet? Want er zit een rare tegenstrijdigheid in de argumenten uit Moskou; als je nu niet bang bent voor de defensieve reactie van de NAVO, waarom zou je dan straks bang zijn voor een offensieve NAVO-operatie tegen Rusland?

Kent Rusland zijn eigen geschiedenis al niet meer: de Mongolen, Napoleontische legers, Duitsers en de westelijke geallieerden na 1945 hebben moeten afzien van (blijvende) bezetting van Rusland. Dus waar is Moskou bang voor? Ontmaskering als dictatuur, waarbij vermeende buitenlandse vijanden de aandacht moeten afleiden, net als in al die andere ‘communistische’ landen?

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties