Ambtenaren schrappen

Hogere beleidsambtenaren van diverse departementen hebben ongewenste en waarschuwende informatie over de stikstofproblematiek geschrapt uit een voor het dossier belangrijke studie van de Rijksoverheid. Voorvrouw Caroline van der Plas van de Boer Burger Beweging heeft daarover vragen gesteld aan de minister voor Natuur en Stikstof.

Door de informatie te schrappen uit een belangrijk onderzoek blijft de wetenschappelijke kritiek op opkoop en het Aerius-rekenmodel buiten beeld. Dit blijkt uit een grote hoeveelheid informatie die naar buiten is gekomen via een WOB-verzoek van nota bene Greenpeace, waar men inmiddels niet meer zo blij zal zijn met de nu vrijgegeven stukken.

Caroline van der Plas

De kwestie die BBB hier aansnijdt is bepaald ernstig; het zou betekenen dat de Rijksoverheid haar beleid op grond van andere overwegingen tot stand laat komen dan wat onder andere het Parlement wordt voorgehouden. In goed en duidelijk Nederlands: de ambtenaren van de Rijksoverheid bedonderen de boel inzake de zogenaamde milieu en natuurproblematiek. Zo werd oorspronkelijk gewaarschuwd tegen grootschalige opkoop van landerijen rond natuurgebieden, omdat de motivering voor de opkoop wel eens ondeugdelijk zou kunnen zijn. Dan is er wel €5 miljard uitgegeven, maar er bestaat ook een royale kans dat het hele probleem niet bestaat en dus ook niet is opgelost. Het enige nut van de maatregelen is dan dat er wat mensen van de straat worden gehouden d.m.v. een ambtenarenbaantje.

Dat betekent meteen ook dat er met het natuurbeheer door de boeren veel minder mis moet zijn dan wat de bevolking wordt voorgehouden en bovendien dat de nieuw aangesneden ministerspost (met dito ministerie en een karrenvracht aan raamturende ambtenaren) voor Natuur en Stikstof een vracht ‘baantjes voor de Bühne’ is. Als blijkt dat dit ministerie mede tot stand is gekomen op basis van heimelijk gekonkel rond een koffie-apparaat dan moeten we ons als bevolking toch eens achter de oren krabben en ons afvragen of dit gechicaneer nog is te stoppen met democratische middelen. Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan.

Afvoeren dat hele gezelschap en een beetje rap graag.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
A.R. Girbes sr
2 jaren geleden

Wie herinnert zich niet de ” weggelakte pagina’s ” dewelke aan de heer Pieter Omtzigt zijn geven inzake de “toeslagen-affaire” .

Het weglakken van belangrijke informatie is nu juist een ernstig symptoom van de afschuwelijke bemoeizucht van het ambtelijke corps, zodat de conclusie kan worden getrokken dat in feite de ambtelijke- beleidsmakers de “Politiek” in de “zak” hebben.
We worden dus bestuurd door ambtenaren en NIET door de Tweede Kamer der Staten Generaal.
Maar…….. dat is toch geen nieuws….. en de verbazing is toch een beetje een theatraal gebeuren én derhalve…. kunnen we stellen, dat juist nu nog. méér de incompetentie van Bewindslieden duidelijk is.

En…… wie herinnert zich niet de berichten dat ” het stroperige bij enkele ministeries” tot ernstige vertraging hebben geleid tot uitvoering van wetten en dat ook ik vaak heb geschreven dat ” de consolidatieprocessen” uitsluitend ten doel hadden dat ambtenaren hun baantje wilden behouden omdat nu ook de “Europese Unie ” beleidsmakers in dienst heeft, dewelke heel actief zijn om een “Verenigde Staten van Europa” te willen voltooien.
De Nederlandse ambtenaren waren bang dat zij ” overbodig” zouden worden. Maar nu gelukkig er heel veel kritiek is op de” :gang van zaken bij de Europese Commissie” en dat inmiddels Engeland uit de Unie is vetrokken en dat ook ik een NEXIT wenst.

We weten nu dat het stikstof- probleem “”NIET BESTAAT”” en het klimaat nu als dekmantel wordt gebruikt om het ambtelijke corps een bestaansrecht te geven. Dat het miljarden kost zal de ambtenaar een zorg zijn.
Daarnaast is de” BUREAUCRATIE” een middel om de burger “op afstand te houden” en duidelijk moet maken hoe belangrijk ambtenaren zijn.

“Hoge beleidsambtenaren van diverse departementen hebben ongewenste en waarschuwende informatie over de stikstof- problematiek weggehaald uit een belangrijke stikstof- studie van de overheid”.

En dan te bedenken dat een “stikstof- studie” de grootste ONZIN is. Alsook zoals de heer Buskens schrijft.”Maar ik denk dat dit schandaal weer gewoon onder het inmiddels smerig tapijt wordt geveegd. Zoals met zoveel zaken. Maar de vraag is inderdaad hoe komen we van dit schorem af? “”

De conclusie dewelke wijlen Prof dr. Bob Smalhout trok, is dat ” het “overheidsterreur” destabiliserend werkt, en…..zoals we nu weten bij de ” toeslagen-affaire” dat DUIZENDEN mensen door de overheid zijn gecriminaliseerd en de Groningers worden belazerd tot op het bot.
Dat toch een grote groep “Kiesers” toch nog VVD of op het CDA en D-66 stemt is mij nog steeds een raadsel.

Massa is niet alleen kassa…….. massa is ” brood en spelen” .

Buskens
2 jaren geleden

Dit is wederom het zoveelste schandaal in dit coke bevattende bananen land. Een van de columnisten van sta pal wenste haar lezers een gelukkig Nieuwjaar en veel stalen zenuwen en dat laatste hebben we hard nodig. Gelukkig, al zeg ik het zelf heb ik gevoel voor humor dus kan ik nog enigszins relativeren. Maar als alle problemen en onrecht welke er nu zijn en bestaat goed tot men doordringt kan je de hele dag wel achter je oor gaan krabben. De heer Derksen heeft in het nieuwe programma VI vandaag zeer terecht al zijn ongezouten mening gegeven over de misstanden zoals het Groningen schandaal en gisterenavond het AOW schandaal. Maar ik denk dat dit schandaal weer gewoon onder het inmiddels smerig tapijt wordt geveegd. Zoals met zoveel zaken. Maar de vraag is inderdaad hoe komen we van dit schorem af? Ik heb er in ieder geval geen antwoord op.