Gelukkig Nieuwjaar!

Wij wensen al onze lezers een gelukkig 2022, evenals veel sterkte en stalen zenuwen in het nieuwe jaar. Er staat een nieuw kabinet in de steigers en de nu bekende namen achter de ministersposten vormen een garantie voor een verdere en zorgvuldige afbraak van dit land.

Op Financiën vinden we de grootste miskleun: Sigrid Kaag, een vrouw die nog geen aandeel van een cryptomunt kan onderscheiden, laat staan een obligatie van een hypotheek. Wat deze vrouw van financiën weet beperkt zich tot de bankrekeningnummers van vooral Palestijnse criminelen. Het trillende kontje van Rob Jetten mag zich warmen aan de hevig vervuilende biomassacentrale en in de Kamer – als minister van klimaat en energie – proberen vol te houden dat dit ‘schone’ energie is. Verder wordt zorgbestuurder Ernst Kuipers nog altijd genoemd als D66-minister van Volksgezondheid. Tijdens de coronacrisis in Nederland in 2020-2021 verkreeg Kuipers bekendheid als voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, die gedurende de pandemie ruim onvoldoende bleek. Ook hij vormt dus een geniaal zekerheidje dat de zorg verder zal aftakelen.

VVD’er Dilan Yeşilgöz-Zegerius wordt in het nieuwe kabinet minister van Justitie en Veiligheid. Dat bevestigen ingewijden na berichtgeving van De Telegraaf en het AD. Deze onzin kakelende kip was sinds 2017 Tweede Kamerlid en trad afgelopen jaar als staatssecretaris van Klimaat en Energie toe tot het toen al demissionaire kabinet. Staatsrechtelijk een enorme miskleun natuurlijk, maar ja: zij wordt nu eenmaal vooral hormonaal aangestuurd. Ook Mark Harbers keert terug in het vierde kabinet-Rutte. Hij wordt minister van Infrastructuur en Waterstaat. Harbers was staatssecretaris van Asiel en Migratie in het vorige kabinet maar moest aftreden na fraude door zijn ministerie met cijfers over criminaliteit onder asielzoekers. Eerste Kamerlid Micky Adriaansens wordt minister van Economische Zaken. Nieuwe gezichten namens de VVD zijn Europarlementariër Liesje Schreinemacher als minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en zorgbestuurder Conny Helder die minister voor Langdurige Zorg wordt. Senator en voormalig Amsterdams wethouder Eric van den Burg krijgt als staatssecretaris Asiel en Migratie onder zijn hoede. Ook Kamerlid Aukje de Vries maakt de oversteek naar het kabinet, vermoedelijk wegens gebrek aan een kritische blik, evenals Yeşilgöz. De huidige zorg- en coronawoordvoerder van de VVD wordt als staatssecretaris verantwoordelijk voor onder meer de afhandeling van de toeslagenaffaire.

Dit is niet de geboorte van een serieus te nemen Kabinet; het is hooguit de nageboorte die met behulp van een strijkijzer tot enige vorm zal worden gebracht.

Dit Sovjet-kabinet is overigens geen lang leven beschoren. Er liggen nog voldoende zaken op de plank die, als de voortekenen niet bedriegen, tot een regelrecht tribunaal zullen leiden. Want (voormalige) leden van een regering berechten op grond van wetten die zijzelf hebben ontworpen en ondertekend… dat zullen we maar niet doen.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
A.R. Girbes sr
2 jaren geleden

“”Mona Keijzer interview over 2G dat strijdig is met Grondwet, jongeren met 25% fataal depressie idee.”” Bron: Youtube.

Zij heeft vijf kinderren en weet dus, als geen ander, hoe de uitwerking zal kunnen zijn op kinderen en aldus zij NIET KIEST VOOR DE INVOERING VAN 2G.
Op grond van deze beslissing is zij als ” staatssecretaris economische zaken ” ontslagen uit het Kabinet Rutte III, omdat zij kennelijk niet meer paste binnen het kabinetsbeleid.
Dat 2G in strijd is met de grondwet ,deert mogelijk niemand van het kabinet en Mark Rutte kan zeker geen ” enfant terrible” gebruiken omdat hij ongeacht de consequenties, de macht wil behouden……… ook al zou hij dus “” in strijd met de grondwet” zijn beleid voltooien.
Dus, grondwet of niet……… Mark Rutte wil de macht en verder basta.

Dus, een nieuw aan te treden kabinet, onder zijn leiding, moet er rekening mee houden dat bestaande wetten niet ( meer) gelden zolang Rutte aan het roer zit.

Gezien het feit dat bekende figuren, zoals de heer Nijhof die noemde, uit de Tweede Kamer , nu een Ministerspost krijgen, is omdat zij exact dezelfde attitude hebben als Mark Rutte.

Dat het een ongelooflijke zooi kan worden staat zeker vast, en zoals Nijhof het ziet “”Dit is niet de geboorte van een serieus te nemen Kabinet; het is hooguit de nageboorte die met behulp van een strijkijzer tot enige vorm zal worden gebracht.””

Nu ik ben van mening dat er niermand is die een ” strijkijzer” zal hanteren om ” enige vorm in het Kabinet te krijgen”.

Het zijn allemaal meelopers, en het belang van Nederland zal ze een zorg zijn.
Immers: Allen zijn beïnvloed door de Mark Rutte’s doctrine en zij zijn niet ontdaan over de toeslag- affaire, te hoge belastingen, ongecontroleerde immigratie, en het zieke stikstof-probleem; het is immers een door de overheid zelfs gecreëerd probleem, ( zie s.v.,p. de column van Prof dr. Ronald Plasterk in de Telegraaf, d.d. 14 december 2021; dat alleen Nederland een stikstof- probleem kent).

Kakelende kippen geven alleen maar lawaai. De VVD voelt zich gesterkt door de ongelooflijk domme massa, dewelke niets begrijpen van de processen die tot de ondergang van Nederland leiden. Dat de Europese Unie ( Brussel) streeft naar een ” Verenigde Staten van Europa” en zelfs een zelfstandige belastingheffing eist, dringt niet tot de mentaal ontwrichte breinen door.

koddebeier
2 jaren geleden

Allereerst alle medewerkers van Sta-pal een voorspoedig en gezond 2022.

Er ligt ons een miskleun kabinet in het verschiet, wat een triest zooitje onbenullen, nu maar hopen dat het en heel kort leven beschoren is, zodat ze niet al te schade kunnen aanrichten !

Buskens
2 jaren geleden

Ook voor jullie columnisten en alle lezers een heel goed 2022! Ik heb nu al gelachen om de eerste column van dit nieuwe jaar. Gevoel voor humor wordt denk ik het komende jaar een heel belangrijke karaktertrek. Want als je geen gevoel voor humor hebt kan je ook niet relativeren. Het is voor zover bekend nu een zootje armoe wat op het bordes komt te staan bij Willie. Ik denk dat maar weinig mensen er vertrouwen in hebben. Laten we er nu eens van uitgaan dat dit nieuwe clubje uiteen spat! En dan? Ik hoorde gisteren dat er een enquête is gehouden onder de jongeren. De uitkomst: Zij maken zich zorgen over woning tekort (terecht) maar vooral klimaat. Dus bij nieuwe verkiezingen? D66, Groen Links. Komen we van de regen in de drup. Sorry, was niet de bedoeling om Nieuwjaarsdag te verpesten. Gewoon blijven lachen!