Anne Frank

“Er worden mechanismen ontwikkeld waaraan niemand kan ontkomen, waarvoor niemand zich kan verstoppen”, sprak Robert F. Kennedy jr., daarbij ondermeer verwijzend naar 5G en het coronapaspoort.

“Zelfs in het Duitsland van Adolf Hitler kon je nog de Alpen oversteken om naar Zwitserland te gaan. Of je kon je verstoppen op zolder zoals Anne Frank dat deed”. Kennedy heeft zich voor die uitspraak geëxcuseerd. Er daalde onmiddellijk een storm van kritiek op de zoon van de vermoorde Robert Kennedy neer. “Roekeloze vergelijkingen maken met de Holocaust, de moord op zes miljoen Joden, voor een politieke agenda is schandalig en diep beledigend. Degenen die achteloos een beroep doen op Anne Frank … maken misbruik van de geschiedenis”, twitterde het Holocaustmuseum uit Washington D.C. “Anne Frank was een van de 1,5 miljoen kinderen die tijdens de Holocaust stierf. Haar dagboek en trieste verhaal is voor veel mensen hun eerste kennismaking met de Holocaust”.

In de VS werkt alles kennelijk anders dan in ons land. In Nederland word je na een vergelijking met de Holocaust vice-president van de Raad van State, terwijl degenen die voor die aanstelling medeverantwoordelijk zijn, er met nadruk op wijzen dat de Poolse rechtspraak toch wel erg belabberd is geregeld…


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties