Mens-dom

CU-voorman Segers claimt het lidmaatschap van het mens-dom letterlijk: hij liet een conceptregeerakkoord tussen CDA en VVD in de trein slingeren en verklaarde: “ik ben een mens en heb iets heel doms gedaan, sorry”.

Het ‘vergeten’ document bleek de plannen te bevatten die VVD en CDA voor ogen hebben met dit land. Die inhoud stemt weinig hoopgevend en kortweg komt het hier op neer: boeren onteigenen en op die gestolen grond huizen bouwen teneinde meer migranten een plek in ons land te geven. Dus: bakken geld uitgeven aan niet-Nederlandse mensen die nooit een bijdrage zullen kunnen leveren aan de bekostiging van deze plannen. Het uiteindelijke doel van al die voorgenomen activiteiten wordt niet duidelijk in het document. Wel staat vast dat degenen die dit voorjaar nog met goede moed naar de stembus togen er niet veel mee opschieten; zij betalen slechts de rekening voor deze ramsj en mogen verder ongezien de lockdown genieten.

Er is alle reden geweest voor Segers om dit document in de trein te laten liggen; dit soort ‘vergeetachtigheid’ heeft meestal namelijk wel een doel. Zo werkt men in de politiek nu eenmaal. Bovendien is men nog aan het soebatten over een nieuw kabinet die de nu uitgelekte dystopische vergezichten gestalte moet gaan geven. Het ziet er dus naar uit dat Segers op een of meer punten kritiek heeft en zich niet in staat acht dit verbaal tegen te houden. Tja: dan leg je zo’n document in de trein onder het motto ‘vergeten’ en de rest is kinderspel.

“De rede en vooral de logica maakt, dat wij de wet niet alleen van toepassing kunnen verklaren op uitsluitend gewone burgers. De wet moet ook van toepassing zijn op hen die in een positie van heersende macht verkeerd hebben of nog verkeren, en die daarvan gebruik maakten of maken, op een manier die de weg heeft geopend naar een toekomst van knechting, het ontmantelen van democratie, het schenden van fundamentele oordeelsrechten van burgers en het verhinderen van de hen toekomende vrijheid van meningsuiting.”
Die historische woorden sprak hoofdaanklager Robert Jackson aan het begin van het eerste Neurenberger proces. Wat er nu in de achterkamertjes wordt bekokstoofd is niet meer of niet minder dan datgene waarvan de door Jackson gedaagde ‘verdachten’ werden beschuldigd.

Dat neemt niet weg dat Segers ook verdachte is. Niemand ontspringt de dans.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
A.R. Girbes sr
2 jaren geleden

Dat de heer. Segers van de CU zich “ontdaan” heeft van het : concept-regeerakkoord spreekt boekdelen. Immers: De Argumentatie dat het “document” vergeten is, slaat natuurlijk nergens op. Maar, zoals de heer Niijhof het omschrijft is het niet logisch maar wel aannemelijk waarom de ” vergeetachtigheid” heeft toegeslagen bij Segers.
IK denk dat het een ” religieus ” getinte achtergrond heeft omdat de gewetensnood heel duidelijk in de lichaamstaal van Segers tot uiting kwam en dat hij ” zogenaamd” DOM is geweest wijst op een bewuste handeling.

Waarom hij afstand heeft gedaan van ” het document” is niet geheel duidelijk maar voor de goede verstaander, zoals de heer Nijhof dat schrijft, is het wel weer logisch. Ook Segers begint te kotsen van de achterkamer politiek en dat hij ” kennelijk” gemerkt heeft dat ” vriendjes-politiek” dominant is. Zijn geweten staat dat niet toe.

De ” Traditionele machtspartijen, VVD en het CDA, willen kennelijk, ongeacht de consequenties, verder regeren en Segers daar ” vergeetachtig” een stokje voor wil steken. Mogelijk is zijn partij “Buitenspel” gezet en dat accepteert hij niet.

Maar één ding begrijp ik goed: “het is een politiek zooitje”.

Buskens
2 jaren geleden

Volkomen eens! Het is een voor opgezette fout. Ik kan mij niet voorstellen dat wanneer je je eind bestemming nadert zomaar opstaat zonder even te kijken of je niet wat achter laat. Ja, bij een dromerige puber wel. Maar niet bij een demissionair minister.