Inflatie

Het CBS heeft de sterkste inflatie sinds 20 jaar genoteerd. Consumentengoederen en -diensten waren in oktober 3,4 procent duurder dan een jaar eerder en in september was dat 2,7 procent. De inflatie in oktober was de hoogste na april 2002.

De toename van de inflatie kwam vooral door hogere prijzen van gas en elektriciteit. De prijsstijging jaar op jaar van gas nam toe van 18,3 procent in september naar 30,6 procent in oktober. Elektriciteit was 39,6 procent duurder dan in oktober 2020. In september was de prijsstijging 24,4 procent. Ook de prijsontwikkeling van motorbrandstoffen had een opwaarts effect op de inflatie. Motorbrandstoffen waren in oktober 27,3 procent duurder ten opzichte van een jaar eerder. In september was de prijsstijging 20,4 procent. Consumenten betaalden in oktober 2021 gemiddeld voor benzine 1,94 euro, voor diesel 1,61 euro en voor lpg 0,89 euro. Inmiddels zit de prijs van benzine al boven de 2,00 euro.

Van de energieprijzen is het aandeel accijnzen verreweg het grootst. Onze overheid is daarmee de grootste boosdoener als het om het inflatiecijfer gaat, bijvoorbeeld voor benzine:

BTW                     17%

Accijns                 39%

Marge                  9%

Productie            35%

Benzinepomp als belastingkantoor

Aan BTW en accijns gaat maar liefst 56 cent van iedere euro naar de overheid ter ‘herverdeling’. Wat dat betreft kunnen de tankstations hun kassabonnen eigenlijk beter in ‘belasting-blauw’ uitvoeren, want zij fungeren nog slechts als kassalade voor de overheid. Dat geldt straks ook voor de jaarafrekening van uw energiegebruik thuis, waar de overheid ook al de grootste verdiener blijkt. Geen enkele inspanning leveren en toch binnenlopen: het is een politiek kunstje geworden waar iedereen tegen zou stemmen, maar op listige wijze van wordt weerhouden, mede dankzij de Riefenstahl-divisie NPO.

Wat er met al dat belastinggeld gebeurt is geen acceptabele vraag in het parlement, want wanneer Wilders in de Kamer fulmineert dat er wèl 6 miljard in de vluchtelingen-industrie wordt gepompt en niet in de hoogst noodzakelijke uitbreiding van de zorg (met het oog op corona) dan kookt de Kamer over van ziedende emotie. “Foei, kent u dan niet het verhaal van de Barmhartige Samaritaan?” (Zeker, maar die betaalde toch echt zelf en in contanten voor de verzorging van de stakker) Inmiddels zijn niet de vluchtelingen, maar de Nederlanders zelf afhankelijk van ‘Barmhartige Samaritanen’. Wie van een korte vakantie terugkomt uit het buitenland heeft de grootste moeite om binnen te komen “vanwege corona”, maar ongevaccineerde ‘vluchtelingen’ komen met honderden tegelijk ongehinderd ons land binnen.

Het ziet ernaar uit dat duizenden gezinnen straks te maken krijgen met stevige armoede, toegebracht door de Staat in samenwerking met de EU, onder aanvoering van een stel gemankeerde regeerders.  


Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties