Horeca wil niet sluiten

Na ruim 20 maanden falend overheidsbeleid is de grens bereikt. Het draagvlak bij Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en horecaondernemers voor de coronamaatregelen is tot een nulpunt gedaald. De horeca accepteert het niet meer dat er nóg meer maatregelen over de sector worden afgekondigd.

De rekening van het falende kabinetsbeleid wordt wederom bij het MKB en de horecaondernemers gelegd en dat is onacceptabel. KHN roept het kabinet daarom op om maatregelen te treffen daar waar ze effect sorteren en écht resultaat opleveren.

Om het snel stijgende aantal coronabesmettingen tegen te gaan, adviseert het OMT de sluitingstijd in de horeca aan te passen. Een symbolische maatregel, want de horeca is met slechts 2,9% van de besmettingen niet het probleem maar een veilige plaats om uit te gaan. Gasten ervaren dat gelukkig ook zo. Horecaondernemers hebben de volksgezondheid op nummer 1 staan, en hebben in de afgelopen 20 maanden letterlijk alles daarvoor gegeven en opgeofferd. Alleen zijn de aangekondigde extra maatregelen, zónder ook maar enige onderbouwing, écht een brug te ver.

Falend kabinetsbeleid

De rekening van het falende kabinetsbeleid wordt wederom bij horecaondernemers neergelegd. Het kabinet heeft echter 20 maanden de tijd gehad om de zorgcapaciteit uit te breiden en het zorgpersoneel fatsoenlijk te belonen en waarderen voor hun werk. Maar opnieuw lopen we achter de feiten aan en is een boostercampagne nog niet gestart. KHN roept het kabinet dan ook op om maatregelen te treffen die écht resultaat opleveren en die zo min mogelijk impact hebben op bedrijven, gezinnen en medewerkers.

KHN begrijpt heel goed dat veel horecaondernemers de keuze zullen maken om gewoon open te blijven en heeft daar alle begrip voor. Dit gaat om overleven. De financiële compensatie vanuit de overheid is nooit in de buurt van 100% gekomen en ook de financiële rek is eruit! De grens van het betamelijke is bereikt. KHN is er voorstander van om horecaondernemers en gasten er samen uit te laten komen als er nieuwe beperkingen komen; een bezoek aan de horeca is én blijft een vrije keuze. De overheid is hierbij niet nodig.

*****

Koninklijke Horeca Nederland


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Boudica
2 jaren geleden

‘De financiele compensatie van de overheid is nooit bij de 100% gekomen’. Bij lange na niet. 26% vd vaste kosten, de rest mag je lenen bij de bank. De bedoeling is de voedselketen onder controle te krijgen (gratis en voor niks wel te verstaan). Daar is dit hele theater voor bedoeld. Die globalisten lachen in hun vuistje voor zoveel dommigheid en lafheid bij de gewone hardwerkende mens. Vergeet niet ook globalisten zijn ‘maar mensen’.

koddebeier
2 jaren geleden

Zolang alle snotneusjes naar de test straat blijven rennen blijven de “besmettingen” voort duren.
Dat is de grootste ellende met een volk van angstige schapen die kruipen voor de Haagse dictators !!
Ik heb genoeg van al die coronazeikers !!