Boete voor Polen

Het Europese Hof heeft een boete van één miljoen euro per dag opgelegd aan Polen voor het niet naleven van een eerdere uitspraak van het Hof over de instelling van een disciplinaire kamer voor het Poolse Opperste Gerechtshof.

In de afgelopen week is de ruzie tussen Warschau en Brussel over de rechterlijke macht en andere democratische vrijheden hevig opgelaaid. Brussel dreigde eerder nog de geldkraan naar Polen dicht te draaien, wat de Poolse premier Morawiecki de uitspraak ontlokte dat de EU “op het punt staat om een derde wereldoorlog te ontketenen”. Die Poolse tuchtkamer is omstreden omdat ze rechters kan ontslaan, financieel kan straffen of zelfs strafrechtelijk kan vervolgen. Volgens critici echter, moet die tuchtkamer korte metten maken met rechters die niet in de pas lopen van de Poolse regeringspartij ‘Recht en Rechtvaardigheid’. Volgens het Europese Hof is daarmee het principe van een onafhankelijke rechtspraak geschonden.

Milieuregels

Vorige maand oordeelde het Hof al dat Polen een dagelijkse boete van 500.000 euro moet betalen omdat het bruinkool blijft winnen uit een mijn nabij de grens met Tsjechië. In mei besliste het Hof dat Polen de mijn moest stilleggen wegens schending van de milieuregels. Ook dat arrest legde Polen naast zich neer. De mijn functioneert nog altijd.

Toeslagenaffaire

Wanneer het gaat om de onafhankelijke rechtspraak, kan Nederland eigenlijk ook nog een flinke boete tegemoet zien. Dat zou wel zo eerlijk zijn. Gedurende de ‘toeslagenaffaire’, waarbij duizenden gezinnen in de armoede werden gedreven en zelfs hun kinderen uit huis werden geplaatst, is gebleken dat de Nederlandse rechters allerminst ‘onafhankelijk’ oordeelden, maar precies de instructies van andere echelons in ons staatsapparaat volgen. Pas nu de zaak volop in de publiciteit is gekomen, krabben die ‘onafhankelijk’ geachte rechters zichzelf achter de oren hoe zij zo immens dom, oneerlijk en onmenselijk konden zijn. Dat dergelijk gajes eigenlijk voor jaren opgeborgen moet worden, is in heel Europa nog niet doorgedrongen, behalve in Polen. Daar kunnen dergelijke rechters gewoon naar de bajes worden gestuurd zoals het hoort. En dan spreken wij nog niet eens over de rechtszaken tegen PVV-politicus Wilders, die voor een uitspraak op een politieke (!) bijeenkomst voor de rechter moest verschijnen en … werd veroordeeld. Inmiddels is ook gebleken dat het hoogste rechtsorgaan in ons land, de Raad van State, allerminst onafhankelijk is. Dat zal alles te maken hebben met de benoemingen in die Raad, die vooral wordt ingegeven door partijpolitieke belangen. Precies datgene dus wat men de Polen nu verwijt.

De EU heeft de jacht geopend op de Oost-Europese landen, omdat die landen hun eigen – democratisch tot stand gekomen – wetten voorrang geven boven de ambtelijke voorschriften (die niet op democratische wijze tot stand komen) van de EU. Daar hebben zij ook groot gelijk aan, want landen als Polen en Hongarije laten zich in geen velden of wegen vergelijken met Frankrijk of Duitsland. Hun normen en waardenstelsels, hun geschiedenis en ervaringen; in alles wijken zij af en het is logisch dat dit tot uitdrukking komt in andere opvattingen en uitvoering. Zij hebben het volste recht om hun eigen wetten te maken en mogen dat zelfs niet overlaten aan een andere samenwerkingseenheid die zichzelf heeft benoemd als ‘super-overheid’. Als de EU al zo graag wil oordelen of ‘het recht’ dan kunnen ze beter beginnen in (ooit) kandidaat-lid Turkije…

Laat ‘Europa’ eerst de rechtspraak in de kernlanden maar eens onderzoeken. Ze schrikken zich waarschijnlijk te pletter.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
1 jaar geleden

Ik wil verder geen commentaar geven, maar niettemin, ik NU de link naar een video van Gideon van Meijeren, FvD., wil aanbieden, waarbinnen exact de strekking ( Portée) van het artikel van de heer Nijhof past.

Mr Gideon van Meijeren, komt steeds vaker met een uitermate scherpe analyse, in dit geval over Minister Kasja Ollongren, waarbij hij de waanzin, tegenstrijdigheden én leugens van Ollongren, bloot legt.

We hoeven dus niet naar Polen of het Europese Hof te gaan om te constateren dat het in Europa, een bende is: Dit schrijft de heer Nijhof dus:””De EU heeft de jacht geopend op de Oost-Europese landen, omdat die landen hun eigen – democratisch tot stand gekomen – wetten voorrang geven boven de ambtelijke voorschriften (die niet op democratische wijze tot stand komen) van de EU””

Het wordt dus steeds duidelijker dat de burger moet worden ” onderdrukt” door een mentaal doodzieke elite, dewelke onmiddellijk het politiek. veld zou moeten verlaten.

Gideon van Meijeren ‘Vreedzame demonstranten als zeehondjes neergeknuppeld’ – Tweede Kamer – YouTube

Buskens
1 jaar geleden
Antwoord aan  A.R. Girbes sr

Meneer Girbes, u mag wat mij betreft commentaar leveren. Het is tenslotte een discussie site. Onderaan iedere column staat “discussieer mee”. Wat ik begrijp bent u fan van FvD en dat mag. U verwijst naar een video waarin Gideon van Meijeren Kasja Ollongren de maat neemt. Vervolgens prijst u hem om zijn scherpe analyses. Nou, hij lijkt mij een “lieve schoonzoon” en daar heb ik ook alles mee gezegd. Want debatteren kunnen ze allemaal wel daar in Den Haag. Dat is denk ik ook een van de kwaliteiten waarover je moet beschikken als je ambitie hebt om de politiek in te gaan. Ik bezit die gave niet, de politie had mij denk ik met kop en kont beet gegrepen en de kamer uitgezet. Maar dit even terzijde. Waar het mijn inziens om gaat is dat er in ons land hele grote problemen zijn. Er wordt iedere dag op deze site met goede columns aandacht aan besteed. Dat is goed maar we komen er niet verder mee. Daar hebben we een goede vertegenwoordiger voor nodig en juist die hebben we niet! Althans niet voor rechts denkenden. Waarom blijft de VVD nog steeds de grootste? Omdat er geen goed alternatief is. Wel qua gedachtengoed dat wel, maar niemand die het goed kan overbrengen. Het is net als je een schroef wilt indraaien die “niet bekt” zoals men dat noemt. Noem het wat mij betreft charisma. Ik doe als 71jarige enquête werkzaamheden en zat met de verkiezingen in maart 2017 voor de exit polls op een stemlokaal. Wij moesten tot 6 uur om de 2 uur de aantallen doorgeven. Het was ongekend hoeveel mensen er op FvD stemden. Hij behaalde toen acht zetels. Maar toen kwam die rare overwinningsspeech s’avonds en de droom van heel veel mensen viel in duigen. Er zijn nu exclusief de VVD 4 partijen die grotendeels hetzelfde rechtse gedachtegoed delen maar niet een sterke voorman hebben. Dat vind ik erg jammer en weinig hoopvol!

mgjb
1 jaar geleden

We verkwanselen in rap tempo al onze goede normen en waarden!
En kijk hier eens naar, zo goed kan ik het niet uitleggen en samenvatten!
Bosma legt even uit aan Ollongren hoe het zit. Heerlijk.

https://youtu.be/Xd6JamUZfgM

Buskens
1 jaar geleden
Antwoord aan  mgjb

Mijn nieuwsgierigheid werd gewekt, ik heb gekeken chapeau!!! Kijk, ik heb al geopperd pvv, FvD, Ja21 en bbb samen en de heer bosman als voorman! Geen studenten mannetje als Thierry daar hebben we niks aan maar deze meneer Bosman is duidelijk. Ik ben fan!! Eindelijk een sprankje hoop!

Buskens
1 jaar geleden

Helemaal mee eens! 200%. In dit inmiddels knotsknetter gekke land komt de advocaat tevens de neef van de grootste crimineel Ridouan Taghi gewoon bij hem in de gevangenis om allemaal snode plannen te bedenken om de nor zo snel mogelijk te kunnen verlaten. Hoe is het mogelijk dat zo iets kan! We weten inmiddels dat familiebanden van immigranten uit Marokko of Turkije veel sterker zijn dan van autochtonen. Neven en nichten trouwen zelfs met elkaar. Dit alles zou in Polen niet mogelijk zijn en ik hoop dan ook dat Polen gewoon die rekeningen niet betaalt. Dan maar een wanbetaler! Jammer dan!