Welke democratie?

Met het ongrondwettelijke ontslag van demissionair Staatssecretaris van Economische Zaken Mona Keijzer en de inrichting van een Ausweis-maatschappij, zou menig landgenoot zich achter de oren moeten krabben en zich afvragen wat er nog over is van de veelgeroemde ‘democratie’. Dat zou militairen en veteranen toch op ideeën moeten brengen: “de democratie even opzij zetten, om haar uiteindelijk te kunnen handhaven.”

We raken er al bijna aan gewend, de Koning, Commissarissen van de Koning en burgemeesters; de burger heeft totaal geen invloed op dergelijke benoemingen. Benoemingen van directies en Raden van Bestuur van de meest uiteenlopende (semi-) overheidsorganisaties idem dito: een duister mechanisme van benoemingen met één bijzonder kenmerk: de kandidaat moet kennelijk lid zijn van een bepaald politiek gezelschap van gelijkgezinden. Tot ca. 1980 vormde dat benoemingensysteem nog geen groot probleem, het doorkruiste de werking van de maatschappij nog niet bijzonder, ook al deugde dat systeem eigenlijk van geen kant. De voordragende overheden deden hun werk nog vanuit een moreel besef, een zekere ethiek en een verantwoordelijkheidsbesef voor de door Amerikanen, Engelsen en Canadezen geschonken vrijheid in 1945. (Dat had ook heel anders af kunnen lopen) Circa veertig jaar nadat we gewend waren aan vrede en vrijheid, liep het alweer mis. Fortuyn waarschuwde nog, maar werd al vrij snel vakkundig gesensibiliseerd door kogels die ‘van links’ kwamen.

Nu, twintig jaar later, wordt steeds duidelijker wie daar allemaal belang bij hadden: dezelfde politieke vriendengroepen die Omtzigt wilden ‘sensibiliseren’ en Mona Keijzer bij het politieke grofvuil hebben doen belanden.

G2 samenleving

Nadat Keijzer bovenstaande ‘Tweet’ had geplaatst, leefden CDA partijleden zich, ongetwijfeld onder allerhande schuilnamen, uit met antwoorden: ‘Aanvankelijk bracht Corona samenhorigheid’ <~ pardon? Respectloos naar de mensen die overleden zijn of iemand zijn verloren. Je stapt er totaal overheen.’ Omtzigt was er al aan gewend, maar Keijzer moet het toch rauw op het dak zijn gevallen. Anderzijds moet haar ook opvallen dat zij niet op de veelgeroemde ‘inhoud’ wordt aangevallen, want ze zegt nogal wat meer in haar verklaring. Onder andere dit:

“Het langzaam overgaan naar een situatie waarin je alleen nog ergens binnen mag met een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs (dat na 6 maanden verloopt), het zogenaamde G2-systeem, is onnodig en niet proportioneel.”

Het ‘zogenaamde G2-systeem’ trekt daarin de aandacht. Er is klaarblijkelijk sprake van een volledig uitgedachte strategie waarin het ‘zogenaamde G2-steem’ wordt geïmplementeerd in de samenleving. In Duitsland werkt men daar al mee. In Duitsland hebben ze er het stempel ‘2G’ opgeplakt: gevaccineerd óf genezen. Als Mona Keijzer overigens van de Rijksoverheid de opdracht mee heeft gekregen niet over 2G te spreken of te schrijven dan heeft zij daar keurig aan voldaan; ze draait het om en noemt het G2.

Vooropgezet?

Het enkele feit dat er binnen het Kabinet al zo duidelijk een werknaam is gegeven aan een maatschappelijke tweedeling, duidt erop dat er sprake is van een vooropgezet en niet openbaar plan om ons land beetje bij beetje te ontdoen van burgerlijke vrijheden. Maar dat betekent ook dat naast dit (vaccinatie/ongevaccineerd) plan ook andere plannen kunnen circuleren. De heftigheid van de reactie op de loslippigheid van Keijzer tegenover De Telegraaf afgelopen zaterdag, versterkt dat vermoeden ook en kan verklaren waarom er onmiddellijk ontslag volgde. Een burger is gemakkelijker te sensibiliseren dan een politicus of ambtsdrager.

Bedreiging van Rutte

Korps mariniers, Coolsingel, Rotterdam. Afb: Flickr.

Naar de Rijksoverheid meedeelde, zijn er serieuze twijfels over de veiligheid van onze premier en daarmee de staatsveiligheid. De Mocro-maffia schijnt het gemunt te hebben op onze minister-president, hetzij om hem te vermoorden, dan wel om losgeld van de Staat te eisen. Of de onmiddellijke vrijlating van Ridouan Taghi; dat kan natuurlijk ook heel goed. In Zuid-Amerikaanse landen gebeurde het wel vaker dat de narco-boeven het tegen een Staat opnamen en meestal liep dat slecht voor die boeven af. Dergelijke situaties lenen zich overigens wel èrg goed als rechtvaardigingsgrond voor vergaande repressie van de bevolking. Is dat misschien ook hier het vervolg op G2/2G? Een noodzaak voor de regering om ‘inzake de veiligheid’ nòg verdergaande maatregelen te treffen?

Dat noopt in zekere kringen tot bezinning.

Ons land wordt opgezadeld met een overheid die bepaalt met wie wij omgaan, op welk tijdstip en op welke plaats, maakt essentiële levensbehoeften onbetaalbaar, bedient zich van valsheid in geschriften, licht de Volksvertegenwoordiging onjuist of zelfs helemaal niet in en gedraagt zich als een stelletje dictatoren.

“Ik beloof trouw aan de Koning, gehoorzaamheid aan de Wetten en onderwerping aan de Krijgstucht.”

Laten we dat maar doen dan: alle problemen in één keer opgelost, tot en met Taghi en zijn makkers aan toe. Die democratie kunnen we gerust een paar jaar afschaffen; ik garandeer geweldige Olympische Spelen in ons land en ook binnen 4 jaar. Maar dan ook meteen weer terug naar het ‘oude normaal’ want dat scheelt veel onschuldige mensenlevens. Opgeruimd (de) Staat netjes!


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
A.R. Girbes sr
2 jaren geleden
A.R. Girbes sr
2 jaren geleden

“”Ons land wordt opgezadeld met een overheid die bepaalt met wie wij omgaan, op welk tijdstip en op welke plaats, maakt essentiële levensbehoeften onbetaalbaar, bedient zich van valsheid in geschriften, licht de Volksvertegenwoordiging onjuist of zelfs helemaal niet in en gedraagt zich als een stelletje dictatoren.””” Aldus de heer Nijhof.

Eigenlijk is ieder commentaar overbodig als we het bovenstaande lezen.
Het enige dat ik nog wil toevoegen, is het feit dat de ONGELOOFLIJKE naïviteit en de uitermate ziekmakende altruïstische attitude van de Nederlandse bevolking en de desinteresse in de politiek, waardoor ook het huidige kabinet ons kan “laten smoren in eigen vet” en als dictators kunnen optreden. Maar……… dat was toch al lang bekend? En…….. dat er een vijftigjarig “”Politieke correctheid”” terreur ons land teisterde. Het rechtse deel van ons land heeft liggen slapen en was slechts”” uit bed te porren als het om geld ging”” . En……. immigratie van niet westerse autochtonen, hebben nu al en stempel op de Nederlandse samenleving met desastreuze gevolgen, en de overbevolking Nederland onleefbaar heeft gemaakt.

Dat Mark Rutte zich als een pathologische leugenaar ontpopte en desondanks toch nog een flink aantal stemmen wist te vergaren, de VVD in de peiling de grootste partij is. Ik heb vaak het woord ” incomprehensie” ( gebrek aan bevattingsvermogen) gebruikt én nu moeten we constateren dat figuren als Rob Jetten, D-66, en Jesse Klaver ,Gr.Links, Mevr Ploumen, P.v.d.A. Mevr. Torenburg, CDA en nu Hugo de Jonge er inderdaad geen BAL van hebben gesnapt wat ze deden. Hun cognitieve dissonantie én hun destructieve gevoelsleven, ( het gestoorde affect) is fataal gebleken.

Dat Mr Dr.Thierrie Baudet, FvD, en Drs Geert Wilders, PVV, geen poot hebben om op te staan door het “” cordon sanitair;” systeem, opgetuigd door links en de leugenaar Mark Rutte waarbij het CDA, bij monde van Wopke Hoekstra, deze beslist niet met Baudet en Wilders willen samenwerken. De logica en realiteit was voor links – inclusief de VVD,- niet te verdragen.
Zij, Baudet en Wilders, vertelden de waarheid:” Maar, dat blijkt niemand te willen horen. Staatsman Hallifax, Engeland, dewelke leefde van 1633 tot 1696, zei:”” Wie de waarheid zegt, wordt als een gemeenschappelijke vijand gezien en durft niet meer over straat te gaan”.

Bij de huidige politieke existentie, waarbij de dictators nu hun gang kunnen gaan en Nederland gebukt gaat onder NUKKEN VAN IDIOTEN, ER NOG STEEDS GEEN OPSTAND IS, is en raadsel.
Goedgelovigheid en gebrek aan assertiviteit bij de Nederlandse bevolking, is door constante immorele druk van de overheid is als ” staatsterreur ” ervaren, waardoor het initiatief bij de burger is uitgeschakeld. Ook de rol van het Openbaar ministerie was het zwaard boven de hoofden van de bevolking.

r dunki
2 jaren geleden

De LatAm en Mocro Narco Maffia zal het zeker niet op Rutte gemunt hebben.

Hij heeft immers hun bedje gespreid met zijn systematische ondermijning van politie en justitie en steekt bovendien nog steeds geen vinger uit om ons kromme fiscale klimaat minder aantrekkelijk te maken voor de money laundering‘ van hun tientallen miljarden Dollars en Euros – die in Nederland zo eenvoudig gemaakt wordt door ……. onze eigen regering! Wellicht dat een paar liefhebbers hem van het dak willen gooien, maar dat is alleen maar omdat het zo’n ontzettend irritant kwalletje is.

In ieder geval is zijn timing hoogst verdacht na de zwakke vertoning in de APB en zijn botte machtsmisbruik tegen Mona Keijzer.

Hij probeert nu zijn imago wat op te poetsen in de slachtoffer rol, maar kan beter een voorbeeld nemen aan Wilders!

koddebeier
2 jaren geleden

Het zou een acceptabele oplossing zijn.

r dunki
2 jaren geleden

Rutte bedreigd…? En Wilders dan? Het lijkt een P.R. stunt van deze lafbek om zijn geschade imago na de Mona affaire op te krikken bij zijn kiezers.

mgjb
2 jaren geleden
Antwoord aan  r dunki

Het kan niet anders dan een PR stunt zijn. Leidt af van de echte problemen en genereert sympathie bij het stemvee. Win-win heet dat in het haagse.
En als ze het echt goed willen doen dan pakken ze een jonge mocro met strafblad op en dan ben je 2 jaar verder voor blijkt dat het een foutje was.

r dunki
2 jaren geleden
Antwoord aan  mgjb

Een naar mijn mening weerzinwekkende stunt van iemand die geen scrupule’s kent. Een steeds gevaarlijker sociopaat die – in zijn al jaren zichtbare drang naar persoonsverheerlijking – het NOS Journaal overuren bezorgt voor zijn goede doel’.

Want dat goede doel is niet het landsbelang maar Mark Rutte’s alles overstijgende persoonlijk belang. Wij kennen allemaal de term ‘arrogantie van de macht’, die een belangrijk kenmerk is van Mark Rutte’s onbeschaamde ‘misbruik van de macht’. Het is de door en door verrotte, immorele aard van het beestje…

Er zijn integere politici – die persoonlijk belang ondergeschikt maken aan landsbelang – en er zijn sociopaten voor wie ‘Macht über alles’ hun dagelijkse ‘fix’ is ter bevrediging van hun sociopatische karakter. Dàt tekent Mark Rutte ten voeten uit.

‘Macht’ is Rutte’s apex en dat zou ik, door jarenlange observatie wijs geworden, omschrijven als : ‘ weten en voelen dat je kunt doen wat je maar wilt, in de wetenschap dat je er ongestraft mee kunt wegkomen ‘