Video: Omtzigt over een nieuw sociaal contract

Pieter Omtzigt was vanmiddag te gast in “De Balie” in Amsterdam om Nederland bij te praten over zijn plannen voor ons land; ‘Een nieuw sociaal contract. Het werd een boeiende en leerzame bijeenkomst.

De Nederlandse politiek heeft een kernopgave: de tijdelijke macht die haar is gegeven via de verkiezingen benutten om het land goed te besturen en de echte problemen van Nederland op te lossen. Van die ideale situatie zijn we ver afgedwaald. Voor grote groepen Nederlanders is er sprake van verval in levensstandaard en een terugval in de dromen die zij durven dromen voor zichzelf en hun eigen kinderen. De koopkrachtplaatjes zijn voor velen een schijnwerkelijkheid, en lage werkloosheidscijfers hebben niet geleid tot bestaanszekerheid.

Pieter Omtzigt gaat in De Balie terug naar de uitgangspunten van regeringsbeleid, naar de verhouding tussen overheid en burger, die verstoord is geraakt. Die verhouding moet weer in balans gebracht worden door terug te keren naar de basis: het belang van goed bestuur en de noodzaak van een nieuw sociaal contract. Het is geen alomvattend verhaal over alle vraagstukken die er vandaag de dag spelen. Wel gaat Omtzigt in op een aantal kernthema’s waar hij de komende tijd concreet mee aan de slag wil gaan waaronder de bestaanszekerheid en het sociaal minimum, de volkshuisvesting en de rechtsstaat.

Kijk en leer:


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
r dunki
2 jaren geleden

ik was onder de indruk van de gedetailleerde kennis van Omtzigt op alle dossiers die hij op zijn agenda heeft geplaatst.

Geen wonder dat de loze babbelaar Mark Rutte als de dood was om met hem in een TV debat te gaan voor de verkiezingen!