IS-vrouwen

Uit een brief aan de Kamer blijkt dat het kabinet van plan is om meer IS-vrouwen (IS: Islamitische Staat) terug te halen naar Nederland. Dat schrijft demissionair minister Ferdinand Grapperhaus. Het kabinet wil voorkomen dat ze illegaal terugreizen naar Nederland en daardoor van de radar verdwijnen.

Er kunnen goede redenen zijn om de IS-vrouwen terug te halen naar Nederland; door hen wat indringender te ondervragen dan elders mogelijk is, zou kunnen blijken of, en zo ja hoeveel, sympathisanten van IS zich in Nederland bevinden en waar. Dat die er zijn lijdt geen enkele twijfel. Volgens onderzoeken (van onder andere Prof. dr. Ruud Koopmans) zijn er, ook in ons land, talloze moslims die toepassing van geweld prima vinden. De stelling in een eerder Nederlands onderzoek was: “Er zijn situaties waarin het voor mij vanuit mijn geloof toegestaan is dat ik geweld gebruik.” Daarmee was 11 procent van de Nederlandse moslims het eens. Wanneer we ervan uitgaan dat er circa 1 miljoen praktiserende moslims in ons land aanwezig zijn, dan betekent dit dat 110.000 mensen die in ons land verblijven er geen moeite mee hebben om geweld in naam van hun ‘religie’ toe te passen. Het is al talloze malen gebleken dat moslims vrijwel alles opvatten als een belediging aan het adres van hun ‘geloof’, zoals bijvoorbeeld geen moslim zijn of het wensen van een vrolijk Kerstfeest.

Ervan uitgaande dat moslims hun religie niet zelf hebben uitgevonden, moeten we er van uitgaan dat hun opvattingen over die religie (eigenlijk ideologie) worden onderhouden door anderen. Met andere woorden: moslims ontlenen de gedachte dat er in naam van hun geloof geweld mag worden gebruikt, aan prediking door anderen. Dat moeten dan de moslimse dominees en pastoors zijn, die in de moskee vertellen dat er niets anders opzit dan dood en verderf te zaaien. Geert Wilders kan daarover meepraten, Theo van Gogh niet meer.

“Zij voelen zich in
ons land niet thuis”

Afgelopen juni werd al een IS-aanhangster teruggehaald naar Nederland. Toen beweerde het kabinet nog met grote stelligheid dat er geen IS-aanhangers naar Nederland zouden worden gehaald. Kennelijk is men sindsdien op andere gedachten gekomen. Heeft die eerder teruggehaalde IS-freule dan zoveel informatie opgeleverd dat de rest ook indringend ondervraagd moet worden? En dan nog: is men werkelijk zo naïef te veronderstellen dat de teruggehaalde dames in woord en verschijning afstand hebben genomen van hun geweldsovertuigingen? Het is in onze steden en dorpen duidelijk te zien dat zij zich niet thuis voelen onder de Nederlandse (Westerse) condities, alleen al aan hun kleding. Dat laatste voorkomt veelal ook nog eens dat geen werkgever het in zijn of haar hoofd haalt zo’n verschijning aan het werk te helpen (naast andere ‘eisen’, zoals gebedsruimtes, eetgewoonten etc.), zodat de kosten van hun levensonderhoud voor rekening van de belastingbetaler blijven.

Wij mogen ons inmiddels afvragen hoeveel alarmerende onderzoeken onze bewindslieden nog terzijde denken te leggen. Het is opvallend dat het Kabinet de breed gedragen wens van de bevolking negeert, en die is vrij simpel: “Neem hen die zich elders in vreemde krijgsdienst begeven het Nederlandse paspoort af.” Dat is toch niet zo moeilijk en dat zou ook moeten gelden voor degenen die zich hier tegen onze samenleving keren: ‘wie zich tegen ons keert vliegt eruit’.

Dus in plaats van ‘invliegen’ mogen er eigenlijk wel wat ‘uitvliegen’. Hun aantal bedraagt circa 110.000 mensen.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties