Jenevercoalitie

D66’ers richten in gesprekken met journalisten hun pijlen op informateur Remkes, die ‘warrig’ zou zijn geweest bij het leiden van de gesprekken. Er werd zelfs gesuggereerd dat er ‘al enige drank in de man’ zou zijn geweest. (Xander van der Wulp op nos.nl) Mooi: we krijgen dus een jenevercoalitie of verkiezingen.

Kijk eens naar de ondemocratische praktijk waarin maatschappelijk onkruid als een Rutte en Kaag zo welig tiert. Pas op, want zij hebben slechts één prioriteit en dat is hun persoonlijke belang dat vèr uitgaat boven het landsbelang, dus zij hebben niet de minste scrupules om de demissionaire status, zonodig jarenlang, tot op het bot uit te buiten. In België ging het, niet geheel verwonderlijk, in 2010/2011 in feite beter zonder kabinet dan mèt, en dat gedurende 541 dagen…   Een wereldrecord? Waarschijnlijk wel, maar de recente begroting heeft een puur globalistisch geraamte met de handtekening van de Groene Maffia eronder, dus dat zou fataal worden, temeer omdat de huidige 2e Kamer heeft laten zien dat zij nergens, maar dan ook nergens toe in staat zijn als het erop aankomt.

Johan Remkes (VVD) Afb: Sebastiaan ter Burg / Flickr

Ook een extraparlementair kabinet krijgt hiermee te kampen want het moet bij iedere beslissing opnieuw steun zoeken in die Kamer, die dan weliswaar van Rutte’s inmenging en terreur verlost wordt, maar nèt niet voldoende ‘hoogopgeleid’ is om te begrijpen wat de echte prioriteiten van dit land zijn. Onze Kamerleden zijn, op een handvol na, niet geconditioneerd om zelfstandig na te denken en als een Mona dat wèl doet wordt zij zonder vorm van proces, meteen op de brandstapel gegooid. 

Voordeel van ‘extraparlementair’ is dat bewindslieden niet gebonden zijn aan Rutte’s keurslijf, maar het Kartel zal zoveel mogelijk inmenging ‘ritselen’ waar zij dat feitelijk niet mogen… Wat is er nieuw onder de zon? Pieter Omzigt heeft kenbaar gemaakt voor deze oplossing te voelen en VVD- ‘Holzkopf’ Kamp merkwaardig genoeg eveneens, al is hij 4 handen op één buik met Rutte.

Waar gaat het heen?

Remkes wil nu met negen partijen verder praten, maar curieus genoeg niet met de PVV, FvD, Van Haga en JA 21, maar Wilders zal zich sowieso niet branden aan zo’n experiment gezien het afbraakrisico. Dat hangt nu vooral als een zwaard van Damocles boven de hoofden van D66 en de verliezers als PvdA en GL.

Als ook deze laatste inspanning op de klippen loopt lijken verkiezingen de enige oplossing. Niet dat wij daar véél beter van worden omdat de traditionele mafkezen in de VVD Rutte trouw blijven, maar in ieder geval is de kans groot dat wij D66 en het CDA kunnen lozen, terwijl gezonde partijen ter rechter zijde die buit in hun zak kunnen steken.

Zeker Omtzigt en de BBB kunnen verrassen en dat kan wel eens héél verfrissend werken… 


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Buskens
1 jaar geleden

Ze drinken een glas (Remkes wellicht meer) ze doen een plas en alles blijft zoals het was. Ik denk dat het hem gaat worden. Tant pis, dommage. Nou ja, maakt toch geen bal uit. Bij evt. volgende verkiezingen krijg je nog meer versnippering en zoals u al schetste pvv, bbb, FvD en Ja21 worden toch genegeerd. Er is maar een manier om ze te wieberen is een enkele reis in de troika van Drs. P.