Huizenprijzen en vluchtelingen

Economen van de RABO bank verwachten een prijsstijging van de huizen van gemiddeld 14,4 procent in 2021. Daarmee stijgen de huizenprijzen dit jaar bijna dubbel zo hard als in 2020. Ook volgend jaar blijft de prijsgroei vermoedelijk hoog met een verwachte plus van nog eens 11,5 procent. Bij elkaar betekent het dat een gemiddeld gekocht huis in slechts twee jaar tijd 28 procent duurder wordt.

Deze week zijn er ook weer nieuwe inwoners bijgekomen: 1100 om precies te zijn. Zij zijn binnenkort ‘statushouder’ en hebben daarmee de rode streep van ‘urgent’ op de rug gekalkt gekregen. Dat betekent voorrang bij het vinden van een woning, gratis stoffering, gratis huishoud apparatuur en natuurlijk een mooie kleurentelevisie. Zonodig komt wekelijks iemand van Vluchtelingenwerk bij hen langs om te kijken of er nog ergens een subsidie is te snoepen. Henk en Ingrid, die samen met andere Nederlanders het geld daarvoor middels de belastingen op tafel leggen, kunnen zelf fluiten naar een woning. Nederlanders wachten gemiddeld nu al zo’n 11 jaar op een woning… Naar blijkt zijn het vooral woningcorporaties en andere huisjesmelkers die de beschikbare nieuwbouw opkopen. Hierdoor zijn de prijzen hoog (corporaties hebben geld zat en oorspronkelijk was dat geld van de burgers – weet iemand dat nog?) en de huren straks ook. Voor gewone Nederlanders dan, die de huizenprijzen oneindig veel sneller zien groeien dan hun salaris.

Afghaanse vluchtelingen

En terwijl gewone Nederlanders inmiddels achteraan staan in de rij, raaskalt men in de Kamer over ‘de inhoud’ zonder te weten wat de inhoud in dit land voor de autochtone burgers inmiddels nog is. Kaag koopt een woning met 11 kamers maar heeft geen benul van jongelui die net op de markt beginnen. De wijk waar de gemiddelde zoon of dochter aanvankelijk voor stond ingeschreven, gaat naar de vluchteling met urgentie. Ja: die moet ook een dak boven zijn hoofd hebben en een goede ook, maar had dat wat korter bij hun oorsprong gekund? Met een voor hen begrijpelijke taal en cultuur?

Natuurlijk wil iedereen geld verdienen: iedereen moet boodschappen doen. Maar waarom houden we eigenlijk een vluchtelingenindustrie in stand, terwijl die er alles aan zal doen om de instroom op peil te houden? Nu dat ten koste gaat van de eigen inwoners, zal er toch ergens iemand op moeten staan en zeggen dat het nu afgelopen is. Ontmantel die hele industrie van ex- en gesjeesde politici, die zo’n leuk baantje krijgen toegeschoven als ze braaf blijven meeheulen met de partijbonzen. Uiteindelijk doen ze niets anders dan hun verdienmodel op peil houden en ons land interesseert hen geen bal, laat staan de inwoners.

Wij betalen voor onze eigen ondergang op deze manier. De ruimte in ons land is schaars, maar wij waren hier eerst en we hebben voortdurend in de veronderstelling verkeerd dat we een regering voor onszelf kozen. Als blijkt dat zij liever voor andere volkeren werken, dan staat het hen vrij om op te krassen. Kaag voorop. Ik voorzie dat er onder deze condities over niet al te lange tijd weer ‘treinen naar het oosten rijden’.

Velen zullen dat met tevredenheid gade slaan. Op zichzelf jammer, maar wel begrijpelijk.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Buskens
2 jaren geleden

Deze woon crisis, want dat is het inmiddels, is veroorzaakt door een aantal factoren. Ouderen moesten zo lang mogelijk thuis blijven wonen, er zijn nu veel meer alleenstaanden, de arbeidsmigratie, de verhuurdersheffing en ik ga het toch benoemen de enorme migratiestroom. En de markt werkt nu eenmaal zo dat wanneer er schaarste is en de vraag is groot dat dan de prijs hoog is. Van dat laatstgenoemde maakt de belegger gebruik/misbruik. En ook dat heeft weer een reden:de rente wordt bewust door Europa extreem laag gehouden om de Zuid Europese landen te spekken. Als dat niet zou gebeuren was Europa al uit elkaar gevallen. Dus de belegger gaat gewoon kijken waar kan ik nog wat rendement realiseren.

Boudica
2 jaren geleden

Die banken spelen de gemeenten de bal toe. Immers waardestijging huizenprijzen levert ook meer Woz op (ideetje van Zalm-VVD). Zo wordt de gemeentekas makkelijk (zonder ervoor te hoeven werken) gespekt, slechts een groen envelopje (€0,35) en de overheid spijkert ook minder bij. De loonsverhoging en uitbreiding van (veelal overbodige) ambtenaren (jobcreation voor bepaalde groeperingen) moet ergens van betaald worden en de huiseigenaar is de klos. Via lonen van de ambtenaren vloeit het geld weer terug naar de staatskas (rondpompsysteem). Prijzen van huizen wordt kunstmatig hoog gehouden alleen om de overheid te spekken. Het wijzen naar asielzoekers leidt af van de werkelijke oorzaak en reden van huizentekort. Er zitten ‘slimme en meedogenloze’ financiele bestuurders bij de overheid.

2 jaren geleden

Wat zijn “we” weer bezig om de eigen bevolking een rad voor de ogen te draaien en wat zijn we weer ongelooflijk naïef om van de Afghanen onmiddellijk een “statushouder” te daarmede alle rechten geven die ook de autochtone bevolking heeft. ( Artikel 1 van de Grondwet)

Hieraan kunnen “we” zien dat de “eigen bevolking’ als oud vuil wordt behandeld door het linkse blok én de VVD, CDA, de zuil in het kartel zijn en slechts de macht willen, ongeacht de consequenties.

Nederland is terecht gekomen in een “”machts- vacuüm” en nu nog slechts met een “”vorm van willekeur” wordt bestuurd waardoor ook de “effecten van het Globalisme” zichtbaar worden.

Zelfs Klaus Schwab lacht zich te barstens om zoveel domheid en naïviteit.

Dat er momenteel geen woningen beschikbaar zijn in de sociale sector is niet alleen een schande, het is het gevolg van extreem kapitalistisch beleid en OVERBEVOLKING, dat nog steeds niet op de politieke agenda is geplaatst.

“”Wij betalen voor onze eigen ondergang op deze manier. De ruimte in ons land is schaars, maar wij waren hier eerst en we hebben voortdurend in de veronderstelling verkeerd dat we een regering voor onszelf kozen.“” aldus de heer Nijhof.
Dat blijkt dus kennelijk een MISVERSTAND te zijn, maar feitelijk zijn het de consequenties van minachting naar de eigen bevolking door de Kartelbazen.

Ik heb wel eens de nijging een ” stortvloed” van invectieven schreeuwend op te schrijven………. maar het zal niet helpen………. we lopen steeds tegen de muur van onwil, machtswellust en domheid aan. Wie denkt de gehele arme wereld in Nederland te kunnen huisvesten is krankzinnig.

Buskens
2 jaren geleden

Nog even dit, gelezen? Een syrische gezin, 8 personen, kreeg een woning aangeboden van 4 slaapkamers en een zolderkamer. Het gezin weigerde de woning Te Klein. Kijk als ze dat nou allemaal doen is het probleem al een klein beetje opgelost toch?

Buskens
2 jaren geleden

Ik vrees dat er niemand op gaat staan om te zeggen “en nu is het genoeg” want dan wordt diegene direct uitgemaakt voor racist. Men zag gisteren de terechte protesten van de jeugd. Maar geen woord over de grote instroom van vluchtelingen, nee alleen maar over de huisjesmelkers. U geeft aan 1100 Afghanen die direct statushouders zijn. Waarom? Dat begrijp ik sowieso al niet. Maar dan nog wat er binnen komt waar we niks over horen. Vervolgens asielzoekers die nog in de asielprocedure zitten. Dus tel uit je winst! Dus ja wat de Rabo voorspelt dat had ik ook kunnen voorspellen. Maar inderdaad, het gaat een keer helemaal uit de hand lopen deze gekkigheid.