APB: dat kunnen we niet betalen

Op dit moment hebben meer dan een half miljoen Nederlanders moeite om de energierekening te betalen. Volgens TNO zal dit cijfer in de toekomst alleen maar gaan stijgen omdat de gas- en energieprijzen omhoog schieten. Dat verhindert de ongekozen EU-elite niet om een vergaand en verplicht klimaatbeleid te laten invoeren in de lidstaten.

De Universiteit van Kiel heeft de EU-plannen van Frans Timmermans doorgerekend en komt tot een schokkende conclusie: “Consumenten zullen meer moeten gaan betalen voor rundvlees, melk, fruit en groente. Bovendien veroorzaken de voorstellen van Timmermans c.s. boskap en, onder de streep, amper minder uitstoot van broeikasgas”. Klaarblijkelijk heeft de EU de media stevig in handen, want andere kranten dan de Telegraaf hebben de blik elders gericht en laten hun lezerspubliek kennelijk bij voorkeur onwetend. Maar toch: Timmermans stelt eigenlijk voor dat u in geval van honger gewoon cake kunt gaan eten.

Afb: Milky – Wikipedia

Het Planbureau voor de Leefomgeving komt ook al met slecht nieuws: de nieuwe klimaatplannen van de Europese Commissie gaan extra kosten met zich meebrengen voor automobilisten. Het Planbureau verwacht dat de literprijs van benzine in Nederland met 12 tot 14 eurocent zal gaan stijgen. Hoe Jan Splinter straks bij zijn werk moet komen is niet bekend, maar kennelijk gaat men ervan uit dat het Openbaar vervoer de klus wel aankan. Dat dacht men destijds in Oost-Europa onder de geestverwanten van Timmermans (auto met chauffeur) ook, maar dat draaide uiteindelijk op niets uit. Het werd gewoon 1989; toen was het sprookje uit en de Goelach ging dicht.

Eurocommissaris Frans Timmermans verdient 360 duizend euro per jaar. Dat is exclusief zijn toeslagen: dit is zijn basisinkomen. Maar daarmee zijn we er nog niet. Hij krijgt daar nog 8 duizend euro aan toeslagen bij. Daar levert Frans Timmermans dus deze rotzooi voor; een weinig doordacht milieuplan waar de ‘klimaatcrisis’, toch al de grootste leugen van de laatste 50 jaar, ook nog eens geen bal mee opschiet. Het zou Timmermans sieren wanneer hij zonder meer toe zou geven dat hij en zijn politieke medegraaiers aan de leiband lopen van het grootbedrijf.

Naar het zich laat aanzien zijn  politici in ons land eveneens gezwicht en willen zij een maatschappij optuigen waarin de belastingbetalers nog verder kunnen worden uitgewrongen, terwijl graaiers zoals Timmermans in een – door diezelfde belastingbetalers betaalde – auto met chauffeur voorbij zoeven. Mij dunkt dat er geheel anders is gestemd en als de schijn niet bedriegt dan zouden nieuwe verkiezingen het politieke landschap nog verder veranderen, teneinde om de zaak nog ten goed te keren. Als de stem van het electoraat echter niet meer wordt omgezet in Parlementaire invloed (en daar lijkt het op) dan voorspel ik de Nederlandse en Europese politici nog enerverende tijden.

Ik hoop dat ze het in goede gezondheid overleven. Maar ik denk niet dat hen dat uiteindelijk lukt.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
koddebeier
1 jaar geleden

Helaas de laatste zin kan ik niet opbrengen, ik hoop nog mee te maken dat ze voor een tribunaal moeten verschijnen en de doodstraf voor hun daden krijgen.

Charlef
1 jaar geleden

Simpele oplossingen betekent het probleem in de realiteit zien en haalbare in geld en tijd op basis van data en cijfers gebaseerde alternatieven formuleren. Dat lukt niet met politici die met een roze bril op in een parallelle wereld leven waar een auto met chauffeur en een kerosine vretend prive vliegtuig als Groen worden beschouwd.

mgjb
1 jaar geleden

De klimaat hysterie is vakkundig door de linkse elite in elkaar gezet. In de hele westerse wereld. Eigenlijk een indrukwekkende prestatie. Eerst de jeugd indoctrineren, tegelijkertijd hun maffe ideeën steeds omzetten in ‘akkoorden’ (dan heb je geen last meer met de grondwet) en wetten zodat de gekken van urgenda naar activistische rechters kunnen stappen en vervolgens het gepeupel bang maken en echte wetenschappers en andersdenkenden buitensluiten. Dit moet je jaren volhouden maar dat is geen probleem met alle subsidies verschaft door de linkse regeringen en hun nog linksere propaganda zenders. Toevallig allemaal ook zwaar gesubsidieerd. Op zeker moment is het dan tijd voor de grote sprong voorwaarts. Timmermans en dat hele zooitje in Brussel willen groots de geschiedenis ingaan. Covid was een geschenk uit de hemel om wat te oefenen met het knechten van de samenleving.

Jammer alleen dat dit tot de grootste kapitaalvernietiging in vredestijd gaat leiden. De armoede zal sterk toenemen en dit alles is het recept voor revoluties en oorlogen. Tekort aan energie door blind te focussen op inferieure energiebronnen, tekort aan voedsel, een ingestorte industrie, hyperinflatie want de politici denken nog steeds datgeld gratis is en de schuldigen gaan dan met pensioen. Mission accomplished. Hun hele leven gestreden voor ‘onze kinderen’. Maar die krijgen oorlog en ellende.

China zal ons dan hopelijk redden, maar niks voor niks natuurlijk. En pas nadat er echte ellende is.

En dat terwijl de oplossing zo simpel is. Neem de tijd, 2-3 generaties, voer grootschalig kernenergie in en stop serieus geld in R&D daarvoor. Gas is er nog genoeg tot alles geregeld is. Maar influencers, vloggers, rappers, voetballers, filmsterren, talkshow babbelaars en alle alfas in de eerste en tweede kamer weten het beter dan degelijke techneuten. Alle grote projecten zijn een fiasco geworden. Het laatste grote project dat goed ging was de deltawerken.

Mooier kan ik het niet maken.