Peilingen

Op Peil.nl is vanmorgen de meest recente peiling verschenen. Als er nu verkiezingen zouden worden gehouden dan zal blijken dat het CDA nog amper bestaat en mag Afghanistan-blunderaar Kaag met een groot glas limonade stilletjes in de hoek gaan spelen met een genderneutrale pop.

De partijen, die per saldo bij deze peiling de meeste kiezers verliezen t.o.v. 17 maart zijn: CDA (-9), D66 (-5) en FVD (-3). CDA verliest het meest aan BBB en JA21. D66 verliest de meeste stemmen aan Volt en PvdA. De partijen, die de meeste zetels winnen zijn BBB (+6) en Volt (+3). BBB haalt kiezers weg bij vrijwel alle partijen. De meeste kiezers van CDA, FVD en PVV. Volt haalt de meeste kiezers van D66. Dat de VVD nu 2 zetels hoger staat dan tijdens de verkiezingen komt doordat die partij haar kiezers vrij goed vasthoudt en kiezers wint van CDA en D66. De winst van de PvdA komt doordat het de eigen kiezers wat beter vasthoudt en de winst op D66.

Per saldo is dit de zetelverdeling.

Bron: Peil.nl
Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Boudica
2 jaren geleden

De meeste Nederlanders (niet Quote top 500) zijn nog steeds blij met hun onbelegde boterham dankzij het poldermodel. Weten zij veel wat er verder nog op kan. Daarom blijven ze stemmen op die ‘linkse partijen’ de grootste zakkenvullers-verbruikers-vervuilers enz. Dat de sociale voorzieningen aardig uitgehold zijn door deze linksen lijken ze ook wel best te vinden, nooit ‘de Kleine Gids’ gelezen. Al vanaf 1980 is de sociale verzorgingsstaat uitgehold met anno 2021 het dieptepunt waaronder minimale WW, WAO, ANW, Bijstand ea mede dankzij Rutte en kompanen (want waarom deze premies eigenlijk nog betalen?). Waar de belastinggelden wel naartoe zijn gegaan is niet moeilijk te raden. Het is ongelooflijk dat de gemiddelde Nederlander, blijkbaar toch wel ‘hoog opgeleid’ op deze partijen blijft stemmen en zelfs nu versterking krijgen uit linkse hoek PvdA en Groen Links. Keer je zakken maar om.

2 jaren geleden

Laat ik het ” ronduit” zeggen………. hoe is het mogelijk dat de VVD nog zoveel zetels zou kunnen halen met de “”grootste leugenaar” aan het roer.
Hoe heeft de VVD hun kiezers dan vastgehouden? Met een verdeel en heerspolitiek én dat de meeste ambtenaren “”kennelijk”” op de VVD stemmen…… omdat zij niet of minder in loon achteruit zijn gegaan.
Ex ambtenaren hebben zelf een ” soort achterstallig” pensioen er bij gekregen met ongeveer € 100, tot € 250,- per maand, terwijl de andere pensioenen niet zijn geïndexeerd.

Dus kunnen we dan gewoon spreken van ” het kopen van stemmen” met belastinggelden? ?? Of, ……… is toch de VVD de meest aanspreekbare partij, ondanks de leugens en dat de kiezer belazerd is én kosten van levensonderhoud sterk zijn gestegen en…….. niet te vergeten……. het schandaal van de toeslagen……. heeft kennelijk geen enkele indruk gemaakt……! Inderdaad:
Panem et circenses” en….. als het maar mooi en lekker is………!!!

Wie het beter weet mag het zeggen……!!!!! Dus ” de kiezer heeft ook de democratie afgezworen”????……..“Pecunia non o’ let.” Omwille van de smeer, poets de kat de kandeleer”.

Panem et circenses
Beschrijving
“Panem et circenses” of “brood en spelen” is een uitdrukking die slaat op de praktijk om de gunst van het volk te winnen door oppervlakkige behoeften van het volk te lenigen, namelijk eten en vermaak. De uitdrukking stamt van Satire X van de Romeinse dichter Juvenalis. Hij schreef: 
Wikipedia

koddebeier
2 jaren geleden
Antwoord aan  A.R. Girbes sr

Ex ambtenaren hebben zelf een ” soort achterstallig” pensioen er bij gekregen met ongeveer € 100, tot € 250,- per maand, terwijl de andere pensioenen niet zijn geïndexeerd.????????????????

Vreemd geen euro van gezien, waren zeker alleen de top ambtenaren.

2 jaren geleden
Antwoord aan  koddebeier

Jammer, maar mijn twee vrienden zijn ex-ambtenaar en hebben die. extra wel gekregen . Een ex referendaris onderwijs en een belastingambtenaar.

Misschien moet U er om vragen……. Ik heb nog even voor U gevraagd: Zelf het initiatief nemen.. … succes.

Buskens
2 jaren geleden
Antwoord aan  A.R. Girbes sr

Geachte heer Girbers,

Allereerst wil ik u zeggen “dat ik het niet beter weet” maar er is op dit moment niet een goed alternatief op “rechts”. Daarom toch winst voor VVD, Ja21 en BBB. De PVV wordt uitgesloten zoniet verstoten en dit is zeker ondemocratisch. En vervolgens zullen de kosten voor levensonderhoud flink omhoog gaan. De reden? De staatskas moet gevuld blijven denk aan BTW inkomsten. Vroeger zat er geen belasti g op water, gas en electra dat was een eerste levensbehoefte nu niet meer. Maar ja, hadden we maar ietsje pietsje van de Fransen. Die gooien wanneer ze iets niet aanstaat de hele route nationaal plat. De meeste onder ons zijn al weer bezig met de volgende vakantie. Inderdaad brood en spelen. Ik zou zeggen slaap lekker!