Don Everly van The Everly Brothers overleden

In de Amerikaanse stad Nashville is zanger Don Everly (84) van The Everly Brothers overleden. Don Everly en zijn twee jaar jongere broer Phil waren vooral in de jaren 50 en 60 populair met hun rock-‘n-roll- en countrymuziek.

Ze scoorden wereldhits met nummers als Bye Bye Love, Till I kissed you, Wake Up Little Susie en All I Have to Do Is Dream. Artiesten als The Beatles, Queen, The Beach Boys, Bob Dylan en Simon & Garfunkel werden door The Everly Brothers beïnvloed. “De impact van The Everly Brothers overstijgt zelfs hun roem”, schreef Paul Simon in 2004 in het muziekblad Rolling Stone. Keith Richards noemde hem “een van de beste gitaristen die ik ooit heb gehoord”. In 1986 werden The Everly Brothers als eerste groep in de Rock & Roll Hall of Fame opgenomen, tussen grootheden als Elvis Presley, Buddy Holly en Little Richard. Vanaf de jaren 80 traden zij weer op als duo en in 1984 hadden ze de hit ‘On the Wings of a Nightingale’. Het laatste album van de broers verscheen in 1989. Phil Everly overleed eerder, in 2014 op 74-jarige leeftijd aan de gevolgen van een longziekte.

Om de avond wat te veraangenamen, hieronder het reünie-concert wat de broers gaven in Londen, The Royal Albert Hall in 2003:Post navigation

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties