Nep-banken

Vorige week woensdag werd bekend dat zeker twee banken organisaties weren die zij beschouwen als “verspreiders van complottheorieën of nepnieuws over corona”. Het zou gaan om Rabobank en Triodos Bank volgens de website van de NOS, die op zijn beurt NRC citeerde.

Betaaldienst Mollie – veel gebruikt door internet platforms – zegde ook (tijdelijk) de relatie met coronakritische mediaplatforms als Café Weltschmerz en Blckbx op. Hoeveel klanten vanwege corona-kritische uitingen aan de poort door banken geweigerd zijn, is onduidelijk. In een intern stuk van de Rabobank zet een werknemer van de afdeling ‘Counter Terrorism Finance’ uiteen hoe de bank naar ‘nieuw extremisme’ kijkt. De afdeling richt zich vooral op ‘radicalen’ en ‘activisten’, de minder extreme ‘supporters en sympathisanten’ schaart de bank “onder het domein van vrijheid van meningsuiting, Rabobank faciliteert geen initiatieven die actief complottheorieën en andere bewezen desinformatie verspreiden”.

Afb: Publicdomainpictures.net

Deze laatste zin is interessant, want wanneer deze banken en betaaldiensten consequent zijn dan zou de overheid of de publieke omroep (NPO) geen rekening meer kunnen openen bij banken die een dergelijke regel hanteren. Onze overheid is namelijk dagelijks bezig met het verdraaien van feiten en het achterhouden van informatie. Dat is geen geheim en banken die zich dat niet voor kunnen stellen, zouden de grotendeels zwartgelakte documenten eens moeten bekijken, die na WOB-verzoeken en rechtszaken met grote tegenzin door de overheid worden vrijgegeven. Ook de NPO is van hetzelfde laken een pak en maakt(e) schaamteloos reclame voor een D66 politica, teneinde deze in het Haagse torentje te krijgen en zodoende de subsidie voor de eigen organisatie op gang te houden. De bancaire ‘Endlösung’ behoort ook in die gevallen consequent te worden doorgevoerd.

Over de ‘Triodos bank’ is overigens wel het een en ander te vertellen en al te fraai is dat niet;

  • In 2010 gaf de Vereniging tegen de Kwakzalverij Triodos Bank de Meester Kackadorisprijs omdat de bank volgens haar “kwakzalverij het meest heeft bevorderd”, met name door beleggingen in homeopathie, acupunctuur en antroposofie;[1]
  • In 2013 kreeg Triodos Bank kritiek vanwege de (her)financiering van de Islamitische Universiteit Rotterdam. Uitspraken van de rector van deze instelling over het toepassen van de doodstraf voor homoseksualiteit zouden in contrast staan met de door Triodos voorgestane menselijke waardigheid. Het krediet werd in 2003 verstrekt en “enige tijd” vóór januari 2014 door de bank ingetrokken;[2]
  • In 2013 schreef NRC Handelsblad dat de bank niet uitsluitend in duurzame projecten investeerde: bovenop de verplichte kapitaalbuffers die de bank bij andere financiële instellingen moet aanhouden van de ECB, bracht ze noodgedwongen nog eens 10% van het toevertrouwde geld bij o.a. de Rabobank en ABN AMRO, die investeren in kernwapenproducenten. Hetzelfde jaar publiceerde het magazine M-Belgique een lijst met belastingparadijzen waar Triodos offshoreconstructies had opgezet.[3]

Kortom: de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet. Het heeft er overigens alle schijn van dat de overheid een sterke lobby in de bancaire sector heeft. Er is een oplossing voor: Zyklon-B een brandkast kopen en het geld bij dergelijke banken weghalen.


[1] Kwakzalversprijs voor Tridios – Economie – de Volkskrant (5 oktober 2010).

[2] Triodos Bank trekt krediet Islamitische Universiteit in. Trouw, 28 januari 2014.

[3] NRC: Triodos Bank toch niet helemaal groen, 30 maart 2013


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
r dunki
2 jaren geleden

De rot is ingezet in Frankfurt waar de activistische ECB, al jaren, buiten zijn boekje gaat met illegale financiering van failliete zuidelijke staten. De Nederlandse Bank is ook in handen van zo’n corrupte, door Rutte benoemde linkse marionet Knot die niet alleen iedere stap van het illegale wanbeleid in Frankfurt accordeert, maar zelfs een regenboog vlag laat wapperen op het DNB gebouw uit solidariteit met LHGBTIXYZ yoyo’s in Hongarije.
Deze Rutte activist is dol op lhbti, genderdiversiteit en culturele diversiteit, draagt dat uit als DNB directeur en gaat zo zijn boekje mijlen ver te buiten. Hij geeft nog meer verkeerde signalen af door in de DNB-top een incompetente kliek van activistisch LHGBTI bestuur te installeren.
Kers op de taart is dat hij ook buiten het Frederiksplein op de stoel van banken CEO’s gaat zitten die ook graag bij zijn perverse activisme willen horen, resulterend in de wantoestanden die Ton hier beschrijft.

Een schrijnend voorbeeld van het linkse activisme in Brussel waaraan een landverrader als Rutte zorgvuldig meewerkt door zijn hulpjes als Knot in het systeem te infiltreren. Het kwaad kan slechts bij de wortel worden aangepakt en dat houdt in dat de de navelstreng van ons prachtige land naar het Brusselse globalisme snel verdwijnt: Ciao Mark Rutte en welkom Nexit.

Buskens
2 jaren geleden
Antwoord aan  r dunki

Inderdaad meneer Dunki. Het is een grote linkse kliek. En nu las ik gisteren weer(ja je valt iedere dag van de ene verbazing in de andere verbazing) dat werkenden minder belasting gaan betalen en niet werkende vermogende mensen die gaan de rekening betalen. Nou dat doen de laatst genoemde groep al jaren omdat spaargeld niets oplevert maar de fiscus ziet dat anders dus je teert alleen maar in. En dan vinden ze het vreemd dat er huizen opgekocht worden door investeerders. Domme rovers zijn het daar in Brussel.

Boudica
2 jaren geleden

Net als het coronavaccin is de digitale bankrekening de mensen opgedrongen. Werkgevers hebben hieraan volop meegewerkt zonder te beseffen dat ze hiermee het bankwezen spekten met onnodige kosten voor rekeninghouders. Van de grote hoop geld incasseren (amerikaans businessmodel – Big Tech, Big Pharma e.a.) levert riante salarissen en beursgangen op zonder er hard voor te hoeven werken. Bovendien kopen ze met andermans geld (pensioenfondsen, stichtingen, foundations enz) van alles en nog wat op om de machthebber uit te hangen. Censuur, onderdrukking, overheidsgeweld, valse voorlichting wordt door hen naar willekeur uitgeoefend op de vrije mens. Tuurlijk, zolang ze beslag kunnen leggen op andermans geld en werken (socialisme), kunnen zij floreren en de grote piet uithangen naar EU, WHO, NGO’s, ‘vredesactivisten’ (kuch) enz. Gewoon het ouderwetse loonzakje terug waar een werknemer recht op heeft. Die bepaalt zelf dan wel wat hij-zij met zijn/haar geld doet, zonder censuur. Het is nog steeds een wettig betaalmiddel.

Buskens
2 jaren geleden

Geachte heer Nijhof,

Het idee/voorstel om een brandkast te kopen is een super idee. Dat zouden we allemaal moeten doen. Paniek, paniek bij de banken. Gaan ze misschien eens nadenken om de spaarder eens wat rente te betalen voor hun gestalde geld. Want wat er nu gebeurt is pure diefstal. Als je meer dan een ton spaargeld op de bank hebt staan betaal je een boete en vervolgens word je nog een keer gepakt door de belasting. In de meeste gevallen is spaargeld opzij gezet geld van salaris of pensioen etc en daar heb je al belasting over betaald. Communistisch? Wel nee!! De reden die u benoemt is ook een goede reden maar dan kunnen we nog veel meer zaken gaan benoemen waar geen klap van deugt. Daarom wil ik nog even de huidige formatie perikelen aanhalen. De heer Rutte is inderdaad niet gebarsten in zijn eerste leugen maar ik zit nu toch wel met verbazing te kijken naar die twee gladjakkers van Klaver en die andere mevrouw. (kan even niet op de naam komen) Ze hebben allebei een flinke tik op de neus gekregen met de vorige verkiezingen en dan dringen ze zich zo op de voorgrond. SCHAAMTELOOS!! Die gasten hebben ook nergens iets van. En daarbij komt nog dat de laatste peiling toch weer laat zien dat we meer “rechts” willen.