Onmogelijke tijdsdruk?

“Door een onmogelijke tijdsdruk heeft geen van de landen die mensen evacueerden uit Afghanistan iedereen weg kunnen halen”, beweerde demissionair Minister van Buitenlandse Zaken Kaag (D66) gisteren tegen het AD. “De VS gaven minder tijd dan we hadden gehoopt”.

Al in april 2021 werd door de Amerikaanse president Joe Biden aangekondigd dat er snel een einde moest komen aan de langste oorlog van de Verenigde Staten, middels terugtrekking van de Amerikaanse troepen uit Afghanistan. Daarvoor al kondigde de vorige president Trump hetzelfde aan. Frankrijk begon wel spoorslags aan de terugtrekking van eigen troepen en aan hen geallieerden in het gebied, en nu komt de Nederlandse Minister ons wijsmaken dat er niet genoeg tijd was om te vertrekken uit die middeleeuwse zandbak waar we dankzij GroenLinks toch al veel te lang zaten?

Laten we even wat zaken op een rij zetten; onze Minister zag en ziet kans om zich te pas en te onpas bezig te houden met ‘de formaezsie’ of optredens in talkshows en had zelfs tijd om een stulpje van 1,4 miljoen euro aan te schaffen. Verder grossierde zij daarvoor al in stupide uitspraken, zoals “moeilijke keuzes tussen Oxford, Cambridge of Exeter” die zij, als verwende dochter uit een puissant rijk gezin kon en mocht maken, om dat vervolgens te vergelijken met de moeilijke keuzes van jongedames uit meer armlastige gezinnen in Nederland. En tussen al dat zinloze geleuter en reizen – op onze kosten – van niks naar nergens schoot er dus te weinig tijd over om leiding te geven aan een simpel iets als een evacuatie? In het interview met AD werd gevraagd hoeveel mensen er nog op het vliegveld van Kaboel zitten te wachten op vervoer, maar daar kon ze geen antwoord op geven: de lijst met namen blijkt incompleet… Mens: ga in vredesnaam eens een dag bij de brandweer werken of in een ziekenhuis om te kijken hoe gewone mensen dat doen, of blijf anders thuis en probeer eerst maar eens iets te koken wat een normaal mens redelijk binnen kan houden.

De realiteit is simpelweg dat deze Minister van Buitenlandse Zaken, die ons werd opgedrongen als een ‘ervaren diplomate’, uiteindelijk net zoveel verstand van dergelijke zaken blijkt te hebben als een konijn van de brug met ongelijke leggers. Ze zit niet op haar (inmiddels meerdere) plek in het Kabinet omwille van bewezen capaciteiten, die heeft ze immers niet en dat is afdoende aangetoond, maar vanwege ‘relaties’.

Zij is een product uit de ten onrechte niet uitgemeste stal van een incestueuze, coöpterende politieke klaplopers-elite, die zich met van alles bezighouden, behalve de belangen van ons land. Ik hoop dat ze snel geëvacueerd worden, tenzij Kaag dat organiseert. Dan komen we immers nooit van dat spul af.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Buskens
2 jaren geleden

Ja…. en misschien wordt ze ook nog wel minister president! Brrrrrrrr…. Of de heer Lagas moet dat tegen houden maar ik vrees met hele grote vrezen.

mgjb
2 jaren geleden

Geheel mee eens. We weten allen dat het Kaagmens alleen aan haar CV werkt om straks een leuk baantje bij de EU of UN te regelen. Of een van de talloze andere bobo banen. Dat ons land intussen naar de kloten gaat is onbelangrijk.
Er zijn weinig lui die zo’n gevoel van walging bij mij oproepen als deze beroeps bobo. Als ik die kop op TV zie moet ik steeds aan een kampbewaakster denken.