Episch geblunder

Concertorganisator MOJO en voetbalbond KNVB zijn het coronageblunder van onze politici méér dan zat volgens het Algemeen Dagblad. Ze voelen zich ernstig gedupeerd door de fouten die de overheid zélf maakte rond de ‘heropening’ eind juni. “We zien geen visie”.

Beide partijen zeggen dat het vooral de laatste maanden moeilijk is om te vertrouwen op de afspraken met het kabinet: “Je denkt toch: straks wordt het weer ingetrokken. Dat is moeilijk werken”. Brouwer, directeur van concertorganisator MOJO: “We snappen de keuzes van dit kabinet niet meer”. De Jong vult namens de KNVB aan: “We hebben heel erg gevochten voor de Fieldlab-experimenten. Daar is uitgekomen dat we op een veilige manier dingen kunnen organiseren. Maar vervolgens is daar bijna niks mee gedaan. Dat is vreemd”.

Onbetrouwbaar

Afghaanse vluchtelingen

Voor een gezonde economie is het nodig dat ondernemers hun zaken onder behoorlijk betrouwbare en overzichtelijke condities kunnen doen. Als dat vertrouwen ontbreekt, ondernemen zij helemaal niets en zitten duizenden mensen zonder werk en inkomen. Thuis, op de bank en veelal op kosten van degenen die nog wel werk hebben. Mensen met lef en durf, die in december 2019 bijvoorbeeld een restaurant openden, konden die in april 2020 weer sluiten, waardoor veel van die starters failliet werden verklaard. Dat voorbeeld geeft het belang aan van ondernemers, om voor een middellange termijn te kunnen taxeren of een investering zinvol of zinloos is. MOJO en de KNVB taxeren inmiddels dus dat er onder de conditie van dit epische geblunder van een over de volle breedte falend Kabinet, niet meer te ondernemen valt.

Het zijn dus condities waarmee het Midden- en Kleinbedrijf, de belangrijkste motor in onze totale economie, rechtstreeks de vernieling in wordt geholpen. Wat overblijft zijn grote conglomeraten, in handen van extreem grote investeerders die voldoende geld in voorraad hebben om hele landen op te kopen.

Afghanistan

Als iedereen dreigt iets over het hoofd te zien, zijn er gelukkig tegendraadse figuren die wijzen op die onvolkomenheden. Of ze dat altijd langs de lijnen doen die het meest effect sorteren is een andere kwestie, maar gisteravond plaatste FvD-leider Thierry Baudet een rake tweet:

Het is inderdaad hoogst merkwaardig dat de coronacrisis in Afghanistan klaarblijkelijk niet heeft toegeslagen en we kunnen alleen maar benieuwd zijn of er straks in de opvangkampen massaal corona uitbreekt. Nu is het Ministerie van VWS heel goed in staat om met ‘influencers’ een vals beeld te schetsen van de werkelijkheid en om de NPO in te schakelen om zo’n ‘uitbraak’ listig te fingeren, maar dit geeft toch wel te denken. In het beste geval worden critici (zoals Baudet) direct geframed als ‘ontkenners’, ‘nazi’s of wat ‘van onbetamelijks dan ook. Maar toch heeft het demissionaire Kabinet straks wat uit te leggen.

Enquête

De Tweede Kamer doet er goed aan om nu al een Parlementaire Enquête voor te bereiden, want de corona-aanpak moet grondig onderzocht worden en vooral de geldstromen zullen daarbij belangrijke aanwijzingen vormen voor de precieze belangen. Het valt niet uit te sluiten dat het Kabinet onze Grondwet met regelmaat heeft overschreden, teneinde andere dan de Nederlandse belangen te dienen.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties