‘Consensus’ is geen wetenschap – 2

Ik refereerde in de aanhef aan wetenschappelijke consensus dat de aarde door een stervende zon tot één ziedende gaswolk gereduceerd zal worden, en dat ons klimaat al miljarden jaren fluctueert staat ook als een paal boven water.

Maar in het feit dat de temperatuur in de atmosfeer in de laatste 141 jaren slechts 0,8°C is gestegen, herkennen wij de pretentieuze, valse ‘consensus’ van politiek links dat een lucratief buitenkansje ziet door stampij over een ‘klimaatramp’ te maken voor politiek gewin…  Veel lawaai, maar ook ‘valse consensus’ is natuurlijk géén wetenschap!

En dat terwijl er inmiddels ook nog eens een dalende trend is ingezet, maar opportunisten willen daar ondertussen een tweeledig slaatje uit slaan. Enerzijds voor een greep naar de mondiale macht, anderzijds om, op uw kosten, snel een superthermostaat bouwen in hun dwangneurose van het Parijse akkoord, die de vermeende ‘opwarming van de aarde’ tegengaat. Niet omdat zij het zelf geloven, maar om daar liefst snel een leuk graantje van mee te pikken. ‘Pecunia non olet’, maar wat als hun ‘opwarming’ een afgeleide van de ‘idée-fixe’ van Karl Marx blijkt te zijn? Ook ‘ons soort mensen’ heeft wel eens lucide momenten om daar doorheen te prikken.

Bedrog als basis
voor linkse
‘consensuswetenschap’

Wat doet het ertoe voor een goede globalist? Al Gore is er multi-multi-miljonair mee geworden ondanks de, al vele jaren, op de site van NASA prijkende tekst: ‘According to an ongoing temperature analysis conducted by scientists at NASA’s Goddard Institute for Space Studies (GISS),the average global temperature on Earth has increased by about 0.8° Celsius (1.4° Fahrenheit) since 1880 ‘.Deze info is ook beschikbaar voor het IPCC, maar dat past niet in hun kraam.

Let wel, 0,8°C is dus volstrekt niets in anderhalve eeuw, maar daar passen quasi ‘wetenschappers’ een linkermouw aan met hun scherpzinnige vondst ‘dat daarvoor een enorme hoop warmte nodig zou zijn geweest….’ Slechts de ‘poetsmevrouw’ zal er van onder de indruk zijn geweest en naïeve GL en D’66 ‘millennials’ sidderen hierbij ongetwijfeld van genot over zoveel spitsvondigheid, maar 0,8 °C is nu eenmaal verwaarloosbaar over ruim 140 jaren! Het probleem met dit soort in stenen tafels gehouwen onwaarheden is enerzijds dat de periode waarover gemeten wordt teruggaat naar 1880, dus deels met grovere meetmethoden en op totaal andere meetpunten dan vandaag de dag. Wat toen weiden of bosschages waren, zijn nu stadswijken maar de meetapparatuur staat er nog. Anderzijds is het bekend dat NASA actuele, decimaal nauwkeurige satelliet metingen manipuleert – net als ons malafide KNMI –  d.w.z. naar boven bijstelt, hetgeen het eindresultaat wetenschappelijk volstrekt onbetrouwbaar maakt.

Klimaatprofeet Frans Timmermans

Dat past dus prima in een subversieve politieke agenda waarbij men niet terugschrikt voor aperte leugens, inherent aan het profiel van de politiek gemotiveerde ‘klimaatprofeet’, de quasiwetenschappelijke babbelaar die nauw verwant, zo niet identiek, is aan de ‘Marrakesh’ zeloten. Waar die ‘klimaatprofeet’ als de dood voor is, zijn objectieve feiten, want ‘garbage in, garbage out’ is een bekend axioma en zijn ultieme doel is juist die ‘garbage’. Maar wat als naast dit bedrog hun ‘garbage-prognoses’ ook nog eens berusten op mathematisch ondeugdelijke rekenmodellen, hoogst onbetrouwbare afdankertjes die slechts ontworpen waren voor de financiële wereld maar daar als te riskant werden gezien? De toekomst voorspellen vergt andere gaven dan deze lieden gegund zijn maar men mag niet, zoals de klimaatalarmisten keer op keer doen in het NOS Journaal, een paar weken ‘warm weer’ bewust verwarren met het ‘klimaat’, maar dàt is precies wat de ratten van de IPCC in hun rapport van vandaag doen om de mensheid angst aan te jagen over regenstormen en overstromingen die niets met het klimaat van doen hebben.

Als NASA – in de objectieve context van hun satelliet data – hun ideologisch gemotiveerd bedrog aan een wetenschappelijk integere actualisering zou onderwerpen, zou de opwarming sinds 1880 tot februari 2018 beperkt blijven tot slechts 0,23°C over – notabene – anderhalve eeuw! Dat is schokkend nieuws en blijft derhalve ook krampachtig buiten de berichtgeving van de linkse pers en de NOS! Dit alles berust op hun eigen satelliet metingen, die door wetenschapper Aaron Brown van de NASA site zijn aangehaald in diens klimaat- bevindingen, die u HIER kunt lezen.  

Gerotzooi met temperatuur metingen

NASA rept weliswaar van een ‘ongoing temp analysis’, maar doet dat toch maar liever niet omdat hun geloofwaardigheid dan in stukken uiteen valt. Maar Aaron Brown extrapoleert in zijn artikel dat bij een voortzetting van die afkoelende trend na juni 2018, de gemiddelde temperatuur van de atmosfeer al onder die van 1980 zou uitkomen! Waar het onomstotelijk op neerkomt is dat NASA’s, voor de klimaatdrammers ongemakkelijke, data aantonen dat de  globale temperaturen in 2017 en 2018 scherp gedaald zijn, maar dat zij dat zelf onder het kleed proberen te vegen.

Dat maakt NASA zèlf tot een ‘global warming denier’, want alleen al van februari 2016 tot februari 2018 is de gemiddelde temperatuur met 0.56 ° Celsius gedaald. Dat was de grootste daling in twee jaren over de afgelopen eeuw. ‘The 2016-2018 Big Chill,’ schrijft Aaron Brown, ‘ was composed of two Little Chills, the biggest five month drop ever (February to June 2016) and the fourth biggest (February to June 2017). A similar event from February to June 2018 would bring global average temperatures below the 1980s average.’ 

Man bijt hond

Dit is het soort ‘man bijt hond’ scenario waar scharrelaars als Timmermans en Samsom als de dood voor zijn. Daarom bleef de corrupte pers doodstil, maar er verschenen loze verhalen over de impact van toerisme op klimaatverandering, hoe ‘global warming’ meer orkanen gaat veroorzaken (terwijl die juist in aantal teruglopen), broedplaatsen voor vissen beïnvloedt en allerlei eilandjes onbewoonbaar maakt… Velen citeerden een UN employee’s epifanie: ‘our window of time for addressing climate change is closing very quickly.’ En dat al minstens 50 jaren lang… Geef zo’n knul een mooi kleurboek en een groot glas limonade: fijn in een hoekje gaan zitten kleuren en niet meer zo zeuren.

Twee jaren van afkoeling zijn geen trend maar wèl typerend voor de tendens om onwelgevallig wetenschappelijk bewijs onder het kleed te vegen, jaar in jaar uit. Enkele voorbeelden: In ‘the American Meteorological Society’s Journal of Climate’ werd geconcludeerd dat klimaatmodellen de opwarming dankzij CO2 emissie met minstens 45% overdrijven in stuk voor stuk foutieve klimaat modellen (altijd tientallen linkse, tentatieve ‘modellen’ maar nooit één exact verhaal). Dit werd compleet genegeerd, terwijl niet één wetenschapper de gepretendeerde snelle toename van de opwarming na 2000 in die modellen kon terugvinden in de feiten. De University of Alabama-Huntsville toonde aan dat de atmosfeer minder gevoelig is voor CO2 dan de opgeklopte globalistische verhalen pretenderen en als klap op de vuurpijl zijn de VS het énige land dat in de afgelopen 13 jaar hun CO2 emissies sneller dan enig ander geïndustrialiseerd land hebben teruggebracht. Ook zijn er steeds meer ijsberen bijgekomen en er is in decennia geen toename van extreem weer gemeten. De leugenaars hebben het zo druk met het ontkennen van de realiteit dat zij blind zijn voor het èchte probleem, de komende afkoeling van de atmosfeer zoals beschreven in ‘Global cooling’ in de komende twintig à dertig jaar (d.d. 29 juli jl.)

Ook zo benieuwd wie daar straks schatrijk van gaan worden?


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties