Slachterij dicht

Slachterij Gosschalk in Epe moet dicht. Nadat beelden opdoken van ernstige mishandelingen van dieren – voorafgaand aan de slacht – vond de NVW het welletjes en vorderde onmiddellijke sluiting voor onbepaalde tijd. Gosschalk moet eerst met een gedegen plan van aanpak komen om te zorgen dat dieren er voortaan wel fatsoenlijk worden behandeld voordat zij worden gedood.

Dieren mogen nooit mishandeld worden, net zo min als mensen mishandeld mogen worden. Toch valt niet aan de indruk te ontkomen dat hier ook andere, meer politieke, zaken een grote rol spelen. Wanneer een belangrijke slachterij als Gosschalk voor onbepaalde tijd uit de markt wordt genomen, dan is voor producerende boeren de afzet moeilijker geworden. En dat aspect zou, in het licht van de ambitie om groen te veranderen in steenrood of betongrijs (om vluchtelingen te kunnen huisvesten op uw en mijn kosten) nog wel eens de boventoon voeren.

Allahu Akbar

Het is binnen dat kader namelijk opmerkelijk dat (beelden van) slachterijen waar ‘halal’ of ‘kosher’ vlees wordt geproduceerd, zelden of nooit het acht uur journaal halen. De werkelijk weerzinwekkende wijze waarop soms heel jonge dieren van pakweg 3 tot 6 maanden oud in dergelijke slachterijen de strot wordt doorgesneden, onder het uitroepen van dezelfde kreet als waarmee ‘ongelovigen’ over de kling worden gejaagd door ‘verwarde’ mannen, is te afgrijselijk voor woorden. Mogelijk heeft het ermee te maken dat de welkom-in-ons-land vluchtelingen die de steenrode of betongrijze weilanden straks gaan bevolken, de eis stellen dat vlees alleen gegeten mag worden nadat het op die wijze is doodgemarteld.

Het vlees wat straks (en soms nu al) uit verre en exotische landen als China en Oekraïne wordt geïmporteerd (met name kip) heeft er een leven opzitten waarvan de Partij voor de Dieren ter plekke knettergek zou worden. Om over de slacht nog maar te zwijgen. We kunnen ook stoppen met vlees eten, zodat er ca. 30.000 mensen in de sociale steun verdwijnen. Zij worden dan toegevoegd aan de 5 miljoen mensen (cijfer 2018) die op enigerlei wijze een uitkering ontvangen in ons land.  

Nederland wordt ‘sterker en socialer’ en we gaan met een ‘nieuwe bestuurscultuur’ de toekomst te lijf.

Dat moet dus wel fout aflopen…


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
koddebeier
2 jaren geleden

Ziek clubje daar bij Slachterij Gosschalk dicht en nooit meer open is de beste oplossing en de betrokken werknemers op een zwart lijst, zodat zij nooit meer met dieren in aanraking mogen komen !