Georganiseerde misdaad wint van De Vries

De georganiseerde misdaad heeft de strijd met Peter R de Vries uiteindelijk weten te winnen; de legendarische misdaadverslaggever overleed vandaag in het ziekenhuis waar hij was opgenomen na de moordaanslag vorige week. Je vraagt je toch af waar we in dit land in verzeild zijn geraakt.

De misdaadstatistieken kloppen niet. Dat werd in 2019 al bekend. Agenten zouden burgers ontmoedigen om aangifte te doen, ernstige misdaden zouden als minder ernstige geregistreerd worden en in de statistieken gelden zaken als opgelost die dat helemaal niet zijn. Agenten gaven toen desgevraagd al aan dat er onduidelijkheid ontstaat door de gebrekkige registratiesystemen van de politie, maar ook dat zij onder druk gezet werden om de cijfers van het korps mooier voor te stellen dan die zijn. Logisch: dan lijkt het net of alles perfect gaat en mag de leiding blijven zitten.

Als onze overheid zich eens wat minder had beziggehouden met de ‘woke’ gekte en genderneutrale plee-instellingen, dan was er misschien wel veel tijd overgebleven om de veiligheid eens te verbeteren en de korpsleiding te vervangen door mensen die verstand hebben van politiewerk? Misschien had Peter R de Vries dan nog veel televisieoptredens voor de boeg gehad.

De huidige golf van misdaad zag iedereen al van mijlenver aankomen. De omvorming naar de Nationale Politie, bleek een te lastige opgave voor de apparatsjiks en de opbrengst is ernaar. We weten al jaren dat het voor de Politie bestuurlijk verantwoordelijke Ministerie van Justitie en Veiligheid moeite heeft om fatsoenlijk te opereren. Het gros van de agenten kan van alles, maar mag niets. Als een agent beschoten wordt door welk tuig dan ook, moet er eerst bij de chef worden geïnformeerd of hij wel terug mag schieten. Als de communicatiemiddelen nog werken tenminste. Agenten worden gemakkelijker van de motor gereden dan er in de Betuwe aardbeien worden geplukt. Geen wonder dat het ziekteverzuim bij de Nationale Politie hoog is. En dan een korpsleiding die ‘onderzoek wil gaan doen of hoofddoekjes voor moslimagentes kunnen worden toegestaan’.

Misschien is de titel wel verkeerd gekozen. De Vries is eigenlijk meer slachtoffer van een falend veiligheidsapparaat zoals ook Geert Wilders dat dagelijks heeft te ervaren. Wilders kan aangiftes doen van bedreigingen tot hij een ons weegt, maar de prioriteiten liggen kennelijk ergens anders. Al ruim 18 jaar slagen we er in dit land niet in om deze politicus een normaal leven te bieden. Hij gaat, dag in dag uit, van geheime plek naar weer een andere geheime plek. En waarom? Omdat hij, net als Peter de Vries gewoon wil kunnen zeggen wat hij vindt van dit land en wat er beter zou kunnen. Klaarblijkelijk kunnen we in Nederland niet meer garanderen dat je je mening overleeft, tenzij je bereid bent mee te gaan in het leugenachtige en politiek-correcte gewauwel van de links-liberale regisseurs.

Nederland is bepaald geen veilig land, zo blijkt. Dat is echter wel de afspraak met de overheid en daar betalen wij voor. Misschien moet de afspraak met de overheid wel herzien worden en dan vraag je jezelf toch af hoe het met bijvoorbeeld Omtzigt gaat…


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Neef Jansen
2 jaren geleden

Ik vraag mij af wie er eerstvolgend wordt omgelegd. Mogelijk de minister van justitie, of het hoofd van de AIVD. En als dat dan gebeurt, dan rollen ze wekenlang over de grond van het lachten, op zo’n miljonairseilandje van Abu Dhabi. En daarna gebeurt er nog niks.

Boudica
2 jaren geleden

Arme Peter, 75 jaar na de Duitse bezetting en 60 miljoen slachtoffers, in vredestijd standrechtelijk geexecuteerd door een nieuwe bezetter (de georganiseerde misdaad). Wie had dat ooit kunnen denken.

koddebeier
2 jaren geleden

Het hele apparaat is ziek, politie (vooral de linkse korpsleiding), het OM, de rechtspraak en een reeks van falende ministers van Justitie, met daar bovenop een slappe 2e slaapkamer die de minister niet afrekent op zijn beleid.