Edgar Mulder: auto is een melkkoe

PVV-kamerlid Edgar Mulder wil dat het kabinet de accijnzen op brandstof verlaagt om de hoge brandstofkosten te compenseren. Een liter benzine kostte afgelopen week op sommige plaatsen meer dan twee euro. “De auto is een melkkoe geworden”

Mulder vindt de brandstofprijzen aan de pomp veel te hoog en volgens het Kamerlid ligt dat maar voor een beperkt deel aan de stijgende olieprijs: “Als het alleen aan de olieprijs lag, dan zou de benzine in België en Duitsland net zo duur zijn, maar dat is niet zo”.

PVV Kamerlid Edgar Mulder. Afb: screenshot Youtube, Op1

Volgens Mulder is het bewust beleid van de regering om autogebruik te ontmoedigen. Bij een benzineprijs van twee euro per liter, gaat er op dit moment maar liefst 1 euro 17 naar de fiscus. In Mulders ideale wereld wordt de accijns- en BTW-heffing gelijkgetrokken met buurlanden België en Duitsland, maar hij vindt een verlaging van 30 cent per liter ook al een mooie stap.

De SP besteedt het overheidsbudget liever aan investeringen in het openbaar vervoer dan aan korting bij de pomp. Klaarblijkelijk is de partij van mening dat de NS met meer (belasting-) geld op zak minder last heeft van twee boombladeren en drie sneeuwvlokken op de rails:”De brandstofaccijnzen leveren acht miljard euro op” volgens SP-kamerlid Alyaka. “Als je dat allemaal aan het OV besteedt, kan je het hele openbaar vervoer twee keer gratis maken”. Mulder vindt het overigens onjuist dat er gesproken wordt van ‘korting’ op de benzineprijzen: “Het gaat hier immers om belasting die je niet meer int”. Bovendien stelt hij dat niet iedereen profiteert van goed openbaar vervoer. “In de (Rand-) stad rijdt iedere vijf minuten een tram, maar op het platteland is dat anders. Je moet het de gewone Nederlander niet onmogelijk maken om met de auto te rijden”.

Pomphouders in de grensregio zien hun klanten ondertussen naar Duitsland en België vertrekken. Beide politici maken zich daar zorgen over, maar SP-kamerlid Alkaya snapt wel dat die automobilisten de grens over gaan om minder accijns te betalen. Dat verbaast Mulder: “Eigenlijk is dat een verkapte vorm van belastingontwijking. Heel vreemd dat de SP daarvoor is”.

Bekijk hieronder de beelden van de wedstrijd het interview met Mulder.Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
r dunki
2 jaren geleden

Laten wij naast de veel hogere benzineaccijns in Nl. ook eens kijken naar de BPM die, bijvoorbeeld, Duitsland, België, Luxemburg en Frankrijk niet eens kennen. Auto’s in die landen zijn daarom al gauw € 10.000 tot € 80.000 goedkoper dan hier, al naar gelang het kaartje van de basisprijs + BTW.

Maar meer geld naar het O.V? Typisch dom links geleuter!

In de spits pakt de NS namelijk ongeveer 20% van het woon-werkverkeer mee, maar hun infrastructuur biedt geen enkele mogelijkheid tot opschaling van hun capaciteit. Noch via een hogere frequentie der treinen, noch via langere treinen. Zij zitten gewoon aan hun piek, maar waarom zou een links Kamerlid daar ooit naar kijken voor hij zijn mond opent?

Dus van die 20% der ‘commuters’ moet een flink deel ook nog eens blij zijn met een staanplaats, maar het is physiek onmogelijk om de spits-capaciteit van de NS ook maar met 1% op te voeren. Als die linkse zwamneuzen eerst eens hun huiswerk deden voor zij hun mond opendoen zou er een wereld voor hen opengaan. Een wereld vol van onbegrip…

a.r.girbes sr
2 jaren geleden

**Edgar Mulder: auto is een melkkoe**.
Het is niet nieuw dat de “auto een MELKKOE is. In de tijd van Den Uil en daarna is de belasting op ‘Autorijden”. steeds een onderwerp geweest.
Ook het HUIDIGE kabinet moet nu steeds meer belasting heffen on de ” toegezegde miljarden aan de ” Eurobonds” , de garant-stelling voor schulden van de Europese Centrale Bank, dewelke massaal schuldpapieren, van zowel de Staat Spanje als wel het bedrijfsleven in de Zuidelijk landen, heeft opgekocht bij de Zuidelijke landen. Daarnaast mist Nederland de € 19.000.000.000,– dewelke aan Griekenland zijn uitbetaald in opdracht van de CDA-er Mr Drs Kees Jan De Jager, toen minister van financiën. Terugbetaling……… is afschrijving. Maar de €  102.000.00.000,– dan…. dewelke Nederland heeft uitstaan in Europa? De € 30.000.000.000,- waarvoor Nederland garant staat bij de Eurobonds tel ik nog niet mee.

De Nederlandse burger krijgt nu de rekening gepresenteerd van een absoluut beleid van grootheidswaan, naïviteit, ziek altruïsme en volledige incompetentie. De VVD stemmers zullen nu wel spijt hebben de VVD als politieke partij te hebben gekozen………… of zijn ze zo dom dat niet te begrijpen.?????

Dat de SP nu liever een “gratis” openbaar vervoer zal invoeren is evenwel uiterst dom als wel de zinloosheid daarvan. Immers” wat moet ik met een openbaar vervoer dat op ” het platte land ” ONHAALBAAR IS. Voor een pakje boter moet men eerst 10 rijden………. op de fiets……… en sneeuw?????
Links denkenden zijn en blijven de ” gezalfde” DOMOREN. .

Wat ik nu wel wil schrijven; ” is dat het huidige, demissionair kabinet moet opdonderen…… en SNEL OOK.