Prikbord nr 800

Nu de EU heeft ‘bewezen’ honderden miljarden te kunnen missen voor de schulden van de zuidelijke lidstaten, de klimaatwaanzin en de chantage door Turkije, Griekenland en Noord-Afrikaanse landen met een grote voorraad gelukszoekers, ziet ook Wit-Rusland mogelijkheden tot chantage. Gewoon dreigen om de grens richting het Westen open te zetten. Gelukkig zijn er nog landen die hun grenzen al hebben dichtgetimmerd.

Excuses

Nu de Amsterdamse burgemeester in haar Linkse politieke-correctheid excuses heeft aangeboden aan de nabestaanden van de slaaf-gemaakten, blijkt dat die deels andere motieven hebben: schadevergoeding. Schade voor wat? Voor hun verblijf in een land waar de huidige Afrikanen graag naartoe komen? Halsema heeft zich door activisten in de luren laten leggen, maar dat is niets nieuws. Want nu moet ze ook excuses maken aan de nabestaanden van de doden bij het hongeroproer, en voor de collaboratie met de Duitsers door stadsbestuur, ambtenaren en politie bij de jodenvervolging, en voor de plantages in Nederlands-Indië, voor de kindersterfte in de Amsterdamse achterbuurten, voor de erbarmelijke toestanden in Amsterdamse weeshuizen en voor de seksslaven in de rosse buurt. En als we het nu toch over nog levende slachtoffers hebben, zal de regering excuses moeten maken aan Suriname voor de weigering van Van Mierlo om Boutserse te laten arresteren. Dit heeft een financiële schade veroorzaakt die werkelijk om compensatie schreeuwt. En voorts excuses met schadevergoeding aan de Molukkers/KNIL-militairen, aan de slachtoffers van de Landsadvocaat en aan de slachtoffers van giftige industrieën in IJmuiden, Delfzijl en Vlissingen, alsmede aan de slachtoffers van foute rechters en curatoren.

In ieder geval was Nederland ook betrokken bij de stichting van Zuid-Afrika en ‘dus’ medeverantwoordelijk voor de gevolgen daarvan, waarbij later miljoenen illegalen niet zijn weggestuurd/uitgezet, maar gedoogd, omdat ze liever onder de Apartheid leefden dan in hun landen van herkomst. En ook de Britten moeten hun excuses maken voor het tuig dat het land heeft overgenomen, nadat de terroristen van het ANC de blanken onder meer met hulp van Nederlandse activisten, financiering en wapentuig het land uit hadden gejaagd. Voor de achterblijvers duurt de terreur nog steeds voort.

Doch geen van deze nog in leven zijnde slachtoffers – ook van de Jappenkampen en bersiap, omdat Nederland (Batavia, Den Haag en Londen) zijn militaire zaken niet op orde had – en tevens de verraden Papoea’s, omdat de laffe regering in Den Haag zich de les liet lezen door de VN, VS en de dictators in Jakarta, zal het in zijn/haar botte hersens halen om schadevergoeding te vragen tenzij mevr. Zegveld ze ‘aanmoedigt’. In het geval van de Molukkers terecht,  doch ook Westelijk (Nederlands) Nieuw-Guinea hoorde helemaal niet bij Indonesië, maar bij Oostelijk Nieuw Guinea; dus als de nabestaanden van slaven of Molukkers straks een schadevergoeding vragen, dan moeten de Papoea’s zeker niet achterblijven. De miljarden ontwikkelingshulp hadden namelijk voor hun zelfstandigheid gebruikt moeten worden en niet voor de corrupte regeringen in Indonesië.

Hotel

Weer een Telegraaf-lezer die meent dat een detentie-inrichting een soort hotel is. Integendeel, de faciliteiten (computer, telefoneren, gezond voedsel, sport, medische behandeling etc.) hebben het niveau van een strafkamp resp. Amerikaanse gevangenis. Alleen pedofielen, moslims en (Antilliaanse) drugscriminelen krijgen opvallend vaak privileges; waarom, is niet duidelijk. Zgn. ‘levenslang’ gestraften soms ook, terwijl psychopaten  en potentiële zelfdoders meestal hun gang kunnen gaan. Is dit erg? Ja en nee, in het buitenland zijn de omstandigheden vaak nog erbarmelijker, maar de belangstelling van onze politici voor allerlei misstanden is minimaal. Helaas, want tuig bevindt zich ook onder het gevangenispersoneel, inclusief de directies, maar daarover klagen is niet verstandig… Want de directies krijgen inmiddels een nieuw middel tot machtsmisbruik in handen, naast vervalste rapportages : de vervroegd-verlofregeling.

IS-vrouwen

Het is merkwaardig dat de Kamerleden nog geen motie hebben ingediend om te achterhalen in opdracht van wie Buitenlandse Zaken zich bezighoudt met het terughalen van vrouwen die zich hebben aangesloten bij IS en zich daarmee waarschijnlijk medeplichtig hebben gemaakt aan moord, verkrachting en martelingen. Neen, ze zijn geen aanhangers van een religieuze beweging, maar van een afschuwelijke terreurorganisatie waarvoor de VN nog steeds geen tribunaal heeft bedacht. En dan de argumenten om ze ‘terug’ te halen, want anders zouden hun misdaden verjaren. Oh, ja? Is er een dossier dan en wie hebben dit samengesteld? En sinds wanneer verjaren terreurdaden binnen enkele jaren? En waarom is het Nederlanderschap kennelijk niet afgenomen? En het ‘gevaar’ dat ze illegaal terugkomen, wordt niet opgeheven door ze hier te straffen; daarna onder controle houden lukt al niet bij grotere criminelen en het idee van heropvoeden is te naïef voor woorden. Het grootste (ideologisch) fanatisme wordt juist onder vrouwen gevonden en minister Kaag zou dit moeten weten, gezien haar affiniteit met de culturen in het Midden Oosten. En terreurgroepen houden zich zeker niet aan internationale conventies, maar zijn juist berucht om hun oorlogsmisdrijven. Gevreesd moet worden dat onze rechters dit anders zien, al dan niet op verzoek van de regering.

Kaartenhuis

De macht van het volk, vertegenwoordigd door het parlement, wordt steeds meer opzij geschoven door de (gesubsidieerde) activisten. En we betalen daar zelf voor: via de Staat of EU, de Postcodeloterij, de Linkse partijen en de  provincies/gemeenten. Dat Urgenda ons met hulp van politieke rechters nu de spiegel voorhoudt van het domme verdrag van Parijs, is winst. Maar toch geen reden om lid te blijven van de Postcodeloterij. Want de ondemocratische klimaattrein zal niet stoppen – ondanks dat al die honderden miljarden kostende maatregelen binnen de EU geen enkele invloed hebben op de wereldwijde klimaatverandering – en de activisten plus belanghebbenden blijven krampachtig vasthouden aan het kaartenhuis van de milieutafels. Daarbij mogen er geen kerncentrales komen, kolencentrales niet op gas worden omgebouwd, de kosten en schade van windturbines geen rol spelen, het gas niet als ‘schoon’ worden aangemerkt, die biomassa niet als vervuilend worden ontmaskerd en het nut resp. risico van volledige elektrificatie niet ter discussie worden gesteld. Want één kaart die wegvalt uit het wrakke kaartenhuis van Nijpels en de milieumaffia, en het geheel van leugens dondert in elkaar.

Onvoorstelbaar

Politici die nu in koor ‘onvoorstelbaar’ zeggen bij de aanslag op Peter R. de Vries, leven kennelijk in een bubbel. Het is inderdaad onvoorstelbaar wat er met ‘onze’ samenleving aan de hand is en de vermeende politieke onwetendheid daarover. Toch eens wat vaker naar Opsporing Verzocht kijken of Ingezonden brieven lezen, dan wel de reeds lang bestaande studie van prof. Tak over onze misdaadcijfers. En ook de publicaties van Peter Siebelt kunnen helpen om eindelijk wakker te worden.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties