Premier Rutte wil geen rechtsstaat of rechten voor Joden

In een verklaring kwam de Nederlandse premier Mark Rutte deze week met de volgende uiteenzetting: “Ik heb erop aangedrongen de Palestijnse families in Sheikh Jarrah die bedreigd worden met uitzetting, permanent in hun huis te laten blijven.”

Premier Rutte doelt hier op een particulier geschil. Daarbij zijn de Joodse eigenaren (sinds 1875!) door de rechtbank in het gelijk is gesteld dat hun Palestijnse huurders uitgezet mogen worden. Dit na jarenlange rechtszaken, op grond van het feit dat de huurders 28 jaar lang geen huur hebben betaald. De huurders hebben hoger beroep ingesteld bij het Hooggerechtshof.

Het is stuitend dat premier Rutte deze oproep heeft gedaan:

1. Het gaat om het beïnvloeden van onafhankelijke rechtspraak. Dit is volstrekt strijdig met het basisprincipe van een democratische rechtstaat (de Trias Politica).

2. Dat het gaat om rechtszaak in een andere land toont nog meer disrespect voor de democratische grondbeginselen. Al helemaal omdat het Israëlische Hooggerechtshof een uitstekende reputatie heeft.

3. De premier roept hiermee op om Joden te discrimineren bij het uitoefenen van hun (eigendoms-) rechten.

4. Het geheel komt neer op zowel het schofferen van een bevriende natie als een klap in het gezicht van de Joden in Nederland.

Als de premier zo graag wil dat de Palestijnse wanbetalers er blijven wonen, laat Nederland dan hun huur betalen. Maar misschien kan premier Rutte zich beter op de grote problemen in ons eigen land focussen, in plaats van zich te mengen in het rechtssysteem van een ander land.

.

Joden bezoeken in 1918 het graf van Simon Hatzadik (‘Simon de rechtvaardige’). De grond bij het graf werd in 1875 door Joden gekocht en er verrees een Joodse buurt. Tegenwoordig is dit een deel van Sheikh Jarrah, omdat alle Joodse bewoners in 1948 verdreven werden door het Jordaanse leger. Alle Joden in Oost-Jeruzalem en de Westbank werden destijds etnisch gezuiverd, op grond van de Jordaanse wet dat er geen Joden in hun land mogen wonen.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
2 jaren geleden

Ik kan mij nog goed herinneren, en dát in tegenstelling tot het herinneringsvermogen van Mark Rutte, dat hij aan de Tweede Kamer der Staten Generaal, te kennen gaf ” dat liegen niet kan”.

Later bleek dat Mark Rutte de classificatie van Leugenaar, ( speudoloog ) verdiende door te liegen en te bedriegen van de Kamer, met de toeslag-kwestie, waarbij een enkele duizenden mensen in de financiële moeilijkheden kwamen, en de kwestie *Pieter Omtzigt* hij zich geen weg wist te banen tussen de leugens en bedrog.

Nu hij, Mark Rutte, zich ook bemoeit met andermans zaken, en een “rechtelijke” ( vonnis) uitspraak in een ander land, hij zich wéér laat kennen als een ” ,Inciviek” figuur én er voor hem zeker geen plaats meer is in het huidige politieke bestel in Nederland.
Mark Rutte wordt (is) een LASTPOST in de eerste categorie.

En, zoals de heer Dunki terecht schrijft:” In zijn geborneerde bovenkamertje speelt slechts één narcistisch deuntje en dat is ‘the world according to Mark’.
Dat de heer Dunki het woord -“Geborneerde”- gebruikt is eigenlijk een eufemismen.
Een ” dégoûtant figuur” zou beter bij Rutte passen. Maar, bij *Sta-Pal *zijn “we” gebonden aan *het fatsoen.*

r dunki
2 jaren geleden

Typisch voor een Mark Rutte, die het woord ‘empathie’ werkelijk nog steeds niet kan spellen – en met hem i e d e r e andere ‘woke’ salonsocialist – is hun absolute gebrek aan respect voor hun medemensen.

In zijn geborneerde bovenkamertje speelt slechts één narcistisch deuntje en dat is ’the world according to Mark’.

Het is geen geheim hoe GL en D66, wier van anti-semitisme doordrenkte denkraampjes naadloos op het zijne passen, in de 2e Kamer keer op keer puur anti-semitisch stemmen.