Minister Kaag blijft ‘ontwikkelingshulp’ geven

In een Kamerdebat afgelopen dinsdag bleek dat minister Kaag (D66) de ‘ontwikkelingshulp’ aan Palestijnse organisaties met banden met terreurgroepen volledig voortzet. (Zie Elsevier)

Zij zegt het onderzoek naar die banden nog af te wachten. Dat is merkwaardig, want de terreurorganisatie PFLP heeft de bewijzen daarvan zelf op internet geplaatst. Likoed Nederland heeft daar in september 2020 een persbericht over verspreid. Onze persberichten gaan ook naar het ministerie waar Kaag minister is. Likoed Nederland wijst al sinds 2014 op die banden. Ook vele andere organisaties hebben het Nederlandse ministerie er al jaren erop geattendeerd dat ‘ontwikkelingshulp’ aan Palestijnse terreurorganisaties wordt doorgesluisd richting terreur.

Deze week is er nieuw, zeer belastend bewijs over de ondersteuning met Nederlands belastinggeld aan Palestijnse terreurorganisaties bijgekomen. In een Israëlisch onderzoek wordt aangetoond dat Nederlands en Europees hulpgeld aan Palestijnen via stelselmatige fraude wordt doorgesluisd naar terroristische activiteiten van de extreem-linkse terreurorganisatie Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP). Vier accountants hebben bekend aan bovenstaande fraude te hebben meegewerkt. (Zie Elsevier)

De PFLP is zeer gewelddadige organisatie die in het verleden behalve in Israël ook vele terreurdaden West-Europa heeft georganiseerd en gefaciliteerd. Minister Kaag heeft, vanwege die banden, de subsidie aan één Palestijnse organisatie – afgelopen juli – eindelijk opgeschort. En wel omdat de moordenaars van de 17-jarige Israëlische Rina Shnerb daaruit salaris hadden gekregen en Nederlandse pasjes.

“Voor minister Kaag is
het leed van de nabestaanden
blijkbaar ondergeschikt”

Maar nog voor het onderzoek hieromtrent is afgerond, heeft zij twee weken geleden de betalingen hervat. Zelfs de nieuwe informatie heeft haar standpunt kennelijk niet kunnen wijzigen. Haar argument is dat het onderzoek te lang duurt, terwijl “de nood onder Palestijnse boeren hoog was”. Het leed van de nabestaanden – met Nederlands geld vermoorde Israëli’s en toekomstige slachtoffers – is blijkbaar ondergeschikt.

Dit blijkt ook schrijnend uit het onderzoek van De Telegraaf deze week: die nabestaanden zijn nog altijd niet bezocht door de Nederlandse ambassadeur. Die heeft dus ook nog geen condoleances, laat staan excuses voor de Nederlandse medeplichtigheid aangeboden aan het gezin. Daarvan werd de dochter vermoord en de vader en zoon gewond. Het is schandalig dat dit na bijna twee jaar nog niet is gebeurd. Het is daarbij volledig in tegenspraak tot wat minister Kaag beweerde.

Het financieren van terreur is overigens een misdrijf volgens het internationaal recht. Nu minister Kaag hier willens en wetens mee doorgaat, overweegt Federatief Joods Nederland aangifte. Het is de hoogste tijd dat Nederland en minister Kaag stoppen met het verspillen van Nederlands belastinggeld, in het bijzonder door het onmiddellijk stopzetten van het financieren van terreur.  


De familie van de vermoorde Rina Shnerb wacht nog altijd op excuses voor de Nederlandse medeplichtigheid.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
r dunki
3 jaren geleden

Kaag is als jonge meid in de kringen van moordenaar Arafat geïntroduceerd en heeft zich daar enthousiast ingestort. Zo enthousiast dat zij zelfs met één van die terroristen is getrouwd maar dit later voor haar werkgever BuZa verzweeg.

De AIVD heeft kennelijk nooit een antecedenten onderzoek gedaan of een bewijs van goed gedrag geëist, zoals te doen gebruikelijk…

Daarnaast is zij – zoals héél D66 – een pure antisemiet, dus waar wacht Federatief Joods Nederland eigenlijk nog op?