Krankzinnige opvattingen (+ video)

Een debat in de Tweede Kamer, gisteren, 25 mei 2021, werd door Lisa Westerveld (GL) misbruikt voor de krankzinnige opvatting dat het Oude Testament ten grondslag zou liggen aan de christelijke fundamenten. Dat is nonsens. Het Nieuwe Testament  vormt de basis voor het christendom en daarin wordt uitdrukkelijk oppositie gevoerd tegen de ‘regels’ die voort zouden vloeien uit het Oude Testament.

Het debat betrof het ‘Dertigledendebat over anti-islamsentimenten in de samenleving’.  Ik heb goed nieuws voor Westerveld (GL), Belhaj (D66), Ceder (CU) en verdere collega’s in de Kamer; als bevolking maken we zelf wel uit of we voor of tegen de islam zijn. Net zo goed als dat we zelf wel uitmaken of we anti-protestante-sentimenten hebben of anti-katholieke-sentimenten. Daar hebben Kamerleden in de Tweede Kamer helemaal niets over te vertellen en als er Kamerleden zijn die dat wel vinden, dan wordt het tijd dat we die mensen wegsturen; op een gedachtepolitie zit niemand te wachten. Mij dunkt dat er in die Kamer wel meer urgente zaken zijn om te bespreken, zoals bijvoorbeeld de tomeloze vernielzucht in politieke kringen (vooral vanuit GroenLinks) rond het milieu, maar ook de moordaanslagen door ‘verwarde’ mensen die dan veelal behept met de islam blijken te zijn.

De Kamer had dus beter kunnen praten over de anti-verwardemannen-sentimenten in de samenleving. Want die zijn er wel degelijk en daar zijn ook heel goede redenen voor want het lijkt erop dat de islamitische overtuiging daarvoor een noodzakelijke voorwaarde is. Die bezwaren zijn van eenzelfde orde als de anti-inbrekers-sentimenten in de samenleving: het gaat niet om de ideologie erachter, de – laten we zeggen – ‘verzachtende omstandigheden’, maar om de (afkeurenswaardige) daad. Wie dat verschil niet in de gaten heeft, zit ten onrechte in de Kamer.

Mensen die zich niet kunnen vinden in onze manier van samenleven moeten geen wapens pakken, maar hun koffers. Daar had de Kamer het over moeten hebben.

Gelukkig hebben we Machiel de Graaf (PVV) nog:


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
koddebeier
2 jaren geleden

Wanneer wordt een IQ test voor kamer leden ingevoerd ???
Dan worden we eindelijk verlost van linkse prietpraat !!

r dunki
2 jaren geleden

Chapeau! Inhoudelijk en feitelijk solide als een rots, maar wat brengt die Machiel een bewonderenswaardig geduld op met die volstrekte ignorami van GL en D66… A A A !