De verantwoordelijkheid van de Palestijnen

Ingezonden brief van Likoed Nederland in het Reformatorisch Dagblad, 10 mei 2021. Het Reformatorisch Dagblad heeft afgelopen week aandacht gegeven aan het recent verschenen rapport van de organisatie Human Rights Watch.

Daarin werd terecht beschreven dat er veel op is aan te merken dat Israël “systematisch racistisch” en een soort van “apartheidsstaat” zou zijn. Wij willen daarop aanvullen dat deze aantijgingen daarbij zo extreem en ongerechtvaardigd zijn, dat deze als antisemitisch aangemerkt worden. Dit staat beschreven in de algemeen aanvaarde, internationale definitie van antisemitisme. (Hier de vertaling op onze website.) Deze is door heel veel organisaties en landen onderschreven, ook door de Nederlandse regering en parlement. Aanvullend op de definitie heeft de EU heeft afgelopen januari een Handboek uitgebracht om antisemitisme te herkennen. Daarin worden de genoemde aantijgingen letterlijk betiteld als antisemitisch, als voorbeeld 7. (Hier de vertaling op onze website.)

Het lijkt ons aanbevelenswaardig om bij toekomstige artikelen met dit soort aantijgingen te vermelden dat deze antisemitisch zijn. Uiteraard is het nog beter om helemaal geen aandacht te geven aan antisemitische beschuldigingen. Uw correspondent Alfred Muller schrijft terecht dat “Israël deze rapporten verwerpt als eenzijdig en vooringenomen”. Maar dat zou volgens hem niet moeten, omdat “een politieke oplossing dringend geboden is”. Hij suggereert daarmee dat Israël hierin aan zet is. Het probleem met deze eenzijdige rapporten is nu juist dat deze over de verantwoordelijkheid van de Palestijnen voor de ontstane situatie heen stappen.

Om slechts enkele punten te noemen:

  • Het zijn de Palestijnen die al ruim tien jaar nieuwe vredesonderhandelingen afwijzen.
  • Het zijn de Palestijnen die nog altijd blijven weigeren om Israël als Joodse staat te accepteren. Dit wordt telkenmale uitgesproken, door zowel Fatah als Hamas.
  • Het zijn de Palestijnen die daarom steeds weer internationaal voorgestelde tweestatenoplossingen hebben afgewezen, zoals in 1937, 1947, 2000, 2001 en 2020. De Israëli’s accepteerden die altijd.
  • Het zijn de Palestijnen die hun kinderen blijven opvoeden – in schoolboeken, op de televisie en in moskeeën – met Jodenhaat, geweldverheerlijking en de plicht tot heilige oorlog. Waardoor vrede ook met de volgende generatie moeilijk wordt.
  • Het zijn de Palestijnen die telkens weer de weg van het geweld opgaan, met terreur en raketbeschietingen.

Zo lang de Palestijnen deze agressieve houding niet veranderen, blijft een oplossing voor het conflict –  en dus vrede – onmogelijk.Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
r dunki
2 jaren geleden

Zolang niet duidelijk is dat vermeende Palestijse ‘vluchtelingen’ – waarvan nu al een 4e generatie in Gaza als ‘politiek wisselgeld’ dient – slechts functioneren als lucratief verdienmodel voor hun eigen, dodelijk corrupte élite die zèlf als miljonairs in sprookjespaleizen woont in Gaza, verandert er niets.

Een smeerlap als Yasser Arafat was multimiljonair en zijn ‘betere helft’ leefde jarenlang als een vorstin met een complete staf in één der duurste wijken van Parijs à raison van meer dan een ton Euros per maand…

Dat onze activiste Sigrid Kaag – van die partij die meermaals anti-semitische trekjes in en buiten de 2e Kamer vertoont – getrouwd is met één van die profiteurs is kennelijk boven iedere kritiek verheven. Zelfs de bakken Nederlands belastinggeld die zij aan die terroristen schenkt, namens ons allen, kosten haar de arrogante kop niet.

Feit is dat de VN – die de grote motor is achter dit anti-semitisme – vol zit met globalisten die ‘niet anti-semitisch’ pretenderen zijn omdat zij in een woordspelletje ‘anti-Zionistisch’ zijn, maar het blijven gewoon smeerlappen.

Wim
2 jaren geleden

Alfred Muller heeft er al vaker blijk gegeven van ‘enerzijds-anderzijds-journalistiek’, een format waar het RD in grossiert om vooral niet op zeer lange politiek correcte tenen te gaan staan.